iPon Hírek

Mass Effect 3 - Készül a bővített befejezés

Dátum | 2012. 04. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A BioWare bejelentette a Mass Effect 3: Extended Cut érkezését. A bővített változat, vagyis a jobban megmagyarázott befejezés ingyenes letölthető tartalom lesz PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re egyaránt.

A hatalmas port kavart Mass Effect lezárás most további átvezetővel és epilógus jelenetekkel bővül. A fejlesztők nem fogják megtagadni az általuk elképzelt befejezést, csupán kiterjedtebb magyarázatot kapunk mindenre. Elmondták, hogy büszkék arra amit alkottak, de ettől függetlenül a visszajelzéseinket sem fogják figyelmen kívül hagyni.

A befejezés tehát lényegében nem fog megváltozni, de igyekeznek személyesebbre venni, hogy tükröződjön benne saját Shepardunk személyisége.


/Spoiler


Amennyiben már túl vagytok a játékon és még mindig foglalkoztat titeket az ending, ismét ajánljuk figyelmetekbe az "Indoctrination theory"-t, illetve egy rövidke rajongói fejtegetést erről. Igaz az elméletnek vannak támadható pontjai, szerintünk még mindig ebben a legmegnyugtatóbb hinni, ez a legkevésbé kommersz.

Aki még nem ismerné, annak bemutatjuk Corporal Marauder Shields-et is, a sztori mód utolsó védelmezőjét!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. Skorbut
2012.04.05. 21:32
Akkor már témába vágóan:
http://www.escapistmagazine.com/videos/view/jimquisition/5548-Changing-A-Games-Ending-And-Destroying-Art

Komolyan nem tudom, hogy sírjak vagy röhögjek. Inkább sírok.
A hülyeség hülyeséget szül, MIN-DEN-HOL.
A vége semmivel sem volt gázabb annál a sok sztereotíp giccsnél, ami a ME-univerzum gerincét adta, mégis, az volt A befejezés, bármilyen ufonauta érzelmi hatással bírt is, tökéletesen fedte összességében a trilógiát.
Csak remélni tudom, hogy ez TÉNYLEGESEN nem egy alternatív befejezés lesz, hanem egy szimpla epilógus.

A Day1 DLC-ért pedig még egyet rúgnék verbálisan a döglött lóba. BioWare, EA. Feketelista. Ide egy "never forget" memét, csak az internet-szellem kedvéért. Igen is ne lehessen a játékosokat hülyére venni, és porosodjon a boltok polcain a fú-de-ritka Collector\'s Edition, amíg utánunk nem dobják zsömle-áron. Nehogy már profitot csináljon ez a bagázs. Kedves kívánságom, miszerint tönkremennek, a dev-csapatos tehetségek pedig máshová kerülnek, a játékosok pedig nyernek.

Sebaj. Én sem vagyok különb a fanbázis-béli tüntetőknél, itt fórumozgatok "kikapcsolódásképpen".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. Siq123
2012.04.05. 21:55
Most nem tudom hogy örüljek, nevessek, vagy féljek ettől a DLC-től. Örülök, mert törődést mutat a fanok felé, nevetek hogy a bioware és az EA maga alatt vágja a fát mostanság (lásd ME3 és DA2 és még a DA3 kise jött..), és félek mert azt a maradék jót is ami volt a játékban, könnyen bedarálhatják, és ennek a DLCnek az lesz a célja hogy elhalgattasa többséget + a kitalált teóriáknak is gátat szabjanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. Ihi
2012.04.05. 22:42
Igen, pontosan az a célja, hogy elhallgattassák a nép egy részét és véget vessenek a tök felesleges teóriáknak, amik egyébként, ha figyeltél, mind megcáfolódtak a játék során. (Vagy legalábbis 99%, mert néha a ténylegesekkel is lehet találkozni.)

Ha a cikkben pontos a fordítás, akkor a Bioware el is ismerte, hogy nem fogják megváltoztatni a befejezést, amit legtöbben szeretnének. Ennyit erről, pedig nem vagyok az, aki nagyon problémázna a dolgon, bár csalódott voltam, hogy ilyen buta befejezést kaptunk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Magrathea
2012.04.05. 22:50
thi: "Igaz az elméletnek vannak támadható pontjai"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. Ihi
2012.04.05. 23:29
Nem kimondottan erre az elméletre gondoltam. Viszont érvelésként sokszor találkoztam olyannal, hogy ááá a Bioware nem lehetett ennyire figyelmetlen (mint itt is előkerült). Na most ez szerintem ellentmondás, mert közben meg voltak olyan dolgok, amik teljesen megcáfolják az adott teóriát (legalábbis azok legalább legalább olyan komolyan vehetők, mint a mellette szólók). Szóval akár igaz egy teória akár nem, valahol a Bioware mindenképp hibázott. Ezért véleményem az, hogy lehet tippelgetni, lehet, hogy egyesek eltalálták, lehet a linkelt verzió az igaz, de szerintem nem, és csak nyáron fog kiderülni, mit is akartak pontosan, ami valószínűleg olyan lesz, amit senki nem említett.
Emellett szól az, hogy a Bioware-nek nagyon fontos, hogy befejeződjenek az ilyesféle találgatások és megszüntessék a vitát ezek körül, mert ez mindenképp árt nekik. Ezt egyféleképpen érhetik el, ha olyannal állnak elő, amire senki nem gondolt, senkinek sem lesz igaza. Különben a vita biztos nem fog véget érni. Így meg mindenki ott áll majd, hogy WTF erre nem is gondoltam, ha ügyesek pedig BW istenítésbe is átmehet a dolog, hogy mekkora zseniálisan rejtett, de mégis észrevehető az egész. Azt sem zárom ki, hogy olyan dologgal álljanak elő emiatt, ami nem az, amit eredetileg gondoltak mögé, amit nem sikerült a játékosokkal megértetni, mert túl finoman utaltak csak rá.

Persze ez sem több mint egy teória a játék körül, de én ezt tartom legvalószínűbbnek. Ez is olyan kicsit, mint a verselemzés, ha elég sokáig próbálkozom bármit bele tudok magyarázni, csak könnyebb a BW által kétséget kizáróan (véletlen) benne hagyott hibák miatt. Azt ismerjük el, hogy ilyen biztosan van, nincs hiba nélküli játék, soha nem is lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. tomchee
2012.04.06. 00:25
Semmi szükség más befejezésre -.-"
Úgy volt jó a játék vége ahogy volt. Kár h a pár kis amcsi/nyugati kölyök miatt akik a HAPPY END-hez vannak szokva el rontják egy jó történet befejezézét
Menjenek inkább akkor vissza Disney filmeket nézni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. ByrDer
2012.04.06. 00:48
Nagyon el vagy tájolódva tomchee. Senkit nem a happy end hiánya zavar, hanem az hogy tök mindegy mit csináltál a 3 játék alatt semmit sem jelent a végén, és esetleg homlokegyenest ellene megy mindannak amiért végig harcoltál, illetve hatalmas tátongó plot hole-ok vannak benne és több kérdést vet fel mint amit megválaszol, és nincs igazi lezárása a történetnek.

Tök mindegy kiket békítettél ki, kiket uszítottál háborúba, bármilyen döntést hozol a végén ugyanaz a siralmas eredmény:

A teljes galaktikus civilizáció megsemmisül a mass relay-ek pusztulásával, minden faj evágódik egymástól, a teljes galaktikus flotta a földön ragad így ők is és a föld is halálra vannak ítélve, persze shepard is mindenképp meghal, ráadásul joker és a normandy legénysége a végső csata közben minden különösebb ok nélkül olajra lép valami random bolygóra, és a végződések közt szó szerint annyi a különbség van hogy milyen színű robbanást látsz az egyébként azonos videóban.

A magyarázat hogy miért csinálták a reaperek amit csináltak is teljes ostobaság: azért irtanak ki minden inteligens életet 50000 évente ezek a szuperfejlett robotok, hogy az általunk készített robotok ne irthassanak ki minket... ez szó szerint a magyarázat.

Nyilvánvaló hogy azért lett így vége mert a fejlesztés végén kifogytak az időből és gyorsan összecsaptak egy deus ex machina végződést. Meg mellékesen az eredeti író aki a baldur's gate óta egészen a mass effect 2-ig a storyt írta a bioware játokokhoz otthagyta a bioware-t.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. MassKilla
2012.04.06. 01:31
ByrDer teljesen egyetértek veled, nem volt szar befejezés ettől függetlenül, de közel sem ezt vártam én sem...bár a maximum war assets elérésével kiváltható zöld befejezés egy kicsit azért javított a dolgon...én azt utólag tudtam meg, hogy van olyan végződés is, a kék-piroson kívül, ha elérem a full war assets-et
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Gundam00
2012.04.06. 02:15
én annó megvettem mind a 2-részt az 1-et kb fél évre megjelenés után , a 2. részt limited edition megjelenéskor ,de erre pont nem jutott pénz mikor kijött , de ezek után max leszedem azt végigtolom , de biztos hogy nem veszem meg míg le nem megy az ára a sebbpénz barát kategóriára! mert így ez többet nem ér!!!!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. dzjaulah
2012.04.06. 04:12
Gandam00 (jó sorozat): jól teszed!
A játék egyébként nagyon jó hangulatot tart fenn miután megszabadulsz elejétől ami szenvedés, és végre oda tudsz menni ahová akarsz. Én éreztem benne az ME1 rpg-jét, és az ME2 rendszerét. De a végén keretes szerkezetet vesz fel: Tehát rossz kezdés után bámulatos javulást mutat, majd hihetetlen zuhanással szemétté válik, és mindent megtesz, hogy elpusztítsa a felépített univerzumot, figyelmen kívül hagy minden ifót, és korábban megismert tényt.
Most meg dlc-vel meg fogják mondani, hogy milyen jó ez...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. ByrDer
2012.04.06. 09:14
Ettől függetlenül szerintem mindenkinek megéri végigjátszani. Az én kedvenc analógiám a ME3 storyra az, hogy a ME3 olyan mintha egy jó drága 5 csillagos étteremben pár hónap spórolás után megennéd életed lefinomabb vacsoráját, aztán utána desszertnek megitatnának veled egy liter szennyvizet, amitől aztán kihányod az egész vacsorát ott helyben. Összessgében talán még így is megérte, mert annyira jó volt a fő fogás, és az emléke megmarad.. de nem biztos hogy mégegyszer ott vacsoráznál.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Supra
2012.04.06. 09:16
Tényleg, árualja már el valaki, hogy csak én vagyok béna, vagy tényleg csak átb...s volt a több befejezés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. dzjaulah
2012.04.06. 09:25
Supra: Egy befejezés van, 3 színben.

"megennéd életed lefinomabb vacsoráját, aztán utána desszertnek megitatnának veled egy liter szennyvizet, amitől aztán kihányod az egész vacsorát ott helyben" lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Supra
2012.04.06. 09:42
Akkor megnyugodtam...

Azt hiszem, igen sok idő fog még eltelni addig, amíg bármiből CE verziót veszek...

Erősen fel vagyok háborodva azon, hogy a "kampány" legnagyobb része egyszerűen hazugság volt. Arról nem is beszélve, hogy a CE "ingém" tartalmakat még nem is láttam, pedig 2x vittem végig!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. noPublicFG tomch...
2012.04.06. 11:25
tomchee segítek neked egy kicsit!
=========== SPOILER ===========
Az emberek többsége nem azért sír mert kimaradt a Happy End, hanem azért, mert hiába játszottál végig 3 játékot és importálgattad a mentéseid, az utlolsó kérdés (és ezzel az utolsó snittek is) mindenkinél ugyanaz. Vágod?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. mikej95
2012.04.06. 14:35
Már elkéstek még idén megjelenik a Mars Effect, amiben lesznek derékig-érő falak és értelmes befejezések!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. hegyitaho
2012.04.06. 17:05
ez az! még több derékig érő falat, mai a fegyverekhez hasonlóval lövöldözést meg puskatussal ütést, a távoli jövőben a technológia tobzódása közepette, mikor az lenne a logikus, ha a bazi nagy űrhajókkal szétlőnek egymást minél messzebbről, nem 1 bolygón szemtől szemben
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. pdx06
2012.04.07. 08:00
Tomchee, látszik hogy az előző részekkel nem játszottál, vagy csak szimplán láma vagy. Ez egy szerepjáték, amiknek általában az a lényegük hogy szerepük van a döntéseidnek, tehát ahogyan játszol olyan befejezésre számíthatsz. Ilyen játékokat nem a lövöldözés kedvéért szoktak játszani, hanem maga a történet és annak alakítása miatt. Meg különbenis minek lövöldözni, megmenteni bárkit ha a végén minden elpusztul? Ennyi erővel nem is kéne semmit se csinálni, tehát nincs miért küzdeni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. pdx06
2012.04.07. 08:05
A probléma az volt hogy több fejlesztőt kizártak a történet végeinek megírásából, akik úgy akarták volna megoldani a dolgot mint a Mass Effect 2-ben. Azaz a történet és a túlélők sorsa a döntéseidtől és a felfegyverkezési állapotodtól függ. Ez így a normális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Humbuk
2012.04.07. 15:16
Különben csak én nem értem miért lett ennek a Maraudernek: "Marauder Shields" a neve vagy más sem? Esetleg a védelemszóból asszociáltak egyesek a történet végétől való megóvásra?

Fura...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim Humbu...
2012.04.07. 15:39
Mert minden maraudernek van Shield-je. Ez olyan mintha a másik karaktert meg Banshee Barriersnek hívnák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Magrathea
2012.04.07. 15:58
Ja, ha szegény marauderbe lősz párat, a neve is megváltozik: Marauder Health. Ez gyakori név arrafele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. dzjaulah
2012.04.07. 19:22
Azért lett Shields a neve mert mindent megtett, hogy megvédje szegény Shepardot a legnagyobb szörnyűségtől: A sz*r endingtől. "Mert ezt a borzalmat senki sem érdemli meg!"
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pdx06
2012.04.07. 22:57
Még nem értem a játék végére mivel fullosan tekerem végig a.z első részétől kezdve, és úgy hogy minden a legjobban alakuljon. De ha a végén mindenki meghal akkor mi a francnak kell túlélőket menteni meg bolygókat evakuálni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dzjaulah
2012.04.08. 13:36
Pont ettől akar Shields Marauder megmenteni... Szenvedsz egy csomót, és végül az egész mind1. Egy csomó dolog még csak 0,5 másodperces bevágást se kap... Ha lenne a végén egy hagyományos fallout-szerű összegzés, akkor más lenne, de nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pdx06
2012.04.09. 17:37
Marauder Shields a világ legkeményebb főellensége. Tiszta vicc ez a játék.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. f3nd3r
2012.04.10. 22:00
Ha igaz az indoctrination theory, akkor nagyot fog ütni a dlc
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Heroes27
2012.04.10. 22:06
az agyamra megy már ez a kifejezés. Egyesek már jobban leírják, mint a saját annyjuk nevét komolyan mondom. Tomchee-nak meg köszönjük az iq lájt hozzászólását, le se ülj egyes.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!