iPon Hírek

Mass Effect 3 - Morális döntések

Dátum | 2012. 03. 05.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Mint azt kitalálhattátok, a Mass Effect 3-ban legyetek bármilyen beállítottságúak is, az lesz a célotok, hogy megmentsétek az univerzumot. Az, hogy ezt Jack Bauer vagy jótünci stílusban csináljátok, már rajtatok áll. Sok kritikát kapott viszont a BioWare amiatt, hogy igen kevés neutrális beszélgetési opció van, ezért igyekeztek erre is valamilyen megoldást találni.

"A Paragon cselekedetek általában új szövetségek építését célozzák a galaktikus törvények betartásával. Egy paragon karakter alapvetően szimpátiára és bizalomra alapozza tetteit. A Renegát cselekedetek általában pragmatikus, cél-orientált megközelítést takarnak, mely esetenként még a törvénnyel is szembekerül és szélsőségeket is megenged a "szent cél" érdekében. A lényeg, hogy soha nem lesztek gonoszok a Mass Effect 3-ban." /Patrick Weekes/

"Ha megragadtok minden Renegát opciót, akkor sokszor lesztek gorombák társaitokkal és brutálisak ellenfeleitekkel. Hajlandóak lesztek olyan nehéz döntéseket is meghozni, amikért barátságokkal fizettek. Olyan bűnök terhét kell majd a sírig cipelnetek, amik ha kitudódtak volna, az emberek szörnyetegként tekintettek volna rátok, de akkor is a galaxisért harcoltok, bármilyen taktikával is tegyétek."

A Mass Effect 3-ban három féle reputáció lesz: Paragon, Renegát és Általános (General). Ugyanakkor mindhárom típus egyazon reputációs csíkot tölti majd. (A Paragon a kék, a Renegát a piros, az általános döntés esetében egyenlő arányban töltődik a csík.)


Attól függően, hogy melyikből áltok jobban lesztek hatékonyak meggyőzésben vagy megfélemlítésben. A megbecsülés jó lesz magasabb jutalmak vagy jobb árak kiharcolására. (Azzal már nem értek el nagy sikereket, hogy "Shepard parancsnok vagyok és ez a kedvenc boltom a citadellán!") :)

Az általános válaszok behozatalával a BioWare nem kényszeríti már magát arra, hogy a tetőpontnál mindenképp elétek rakjon egy Paragon/Renegát választást, mint az eddigi részekben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Riddick22
2012.03.05. 08:48
Remélem, hogy azért majd lesz olyan Magyar fordító Team, akik csinálnak rá 100%-os Feliratot Sajnálom, hogy az Enmass nem volt képes rá, egy ilyen korszak alkotó játékra a mi nyelvünkön is feliratot rakni...
Minden esetre holnap jön a Futár a játékkal és megkezdődhet a móka!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Sr4c
2012.03.05. 10:23
majd 9.-én megkezdődik addig nézegetheted a DVD-t
amúgy jah, sajnálatos, hogy nem lett hozzá hivatalos magyar fordítás QQ mind1 angolozunk :[ csak nem biztos, hogy jó úton haladok majd.
Amúgy meg alsó válasz opció renegát, felső csillámpóni...csá
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. s_erno
2012.03.05. 10:42
Szerintem jobb is, hogy nincs hozzá magyar felirat, az egyik-másik előző bioware játékokhoz valók nagyon trehányak lettek. Nem is beszélve arról, hogy angolul talán jobban visszajön a cuccos hangulata.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Sr4c
2012.03.05. 11:07
Már annak jó aki ért annyira angolul, hogy visszajöjjön a cuccos hangulata....nekem speciel szenvedős lesz -_-'
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Supra
2012.03.05. 12:35
Hát, igen, angolozunk, de nekünk, töredék angolosoknak azért jó lenne majd legalább a sokadik végigjátszáshoz valami magyar ferdítés - én már jártam úgy, hogy gyors felírat mellett utólag, egy tesztnél vagy a magyar verziónál jöttem rá arra, hogy a játék nem teljesen arról szólt, mint amit én gondoltam :-)

Egyébként nem akarom fikázni, de ha ezt a három döntéstipust is olyan bénán csinálták meg, mint a tulajdonságok "fa" "faejlesztését" akkor a sotét, vésztjósló háttér előtt nem csak a játékban jelennek meg a reaperek...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. lackoo1111
2012.03.05. 17:52
http://www.youtube.com/watch?v=m8UJ2fyEW5w

Ismét tökéletes a zenei aláfestés .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Powerdream
2012.03.05. 17:56
Jah visszajön a hangulat, úgy hogy egytizede a szókincsük mint nekünk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sr4c
2012.03.06. 08:30
Mellesleg a hivatalos magyar fordítás, elég gyér, gyenge, elszúrt lett, én aki azt mondom nagyon szarul értem,beszélem az angolt találom folyton a hibákat, elgépeléseket!!!
ettől független örülnék a fordításnak, főleg ha most más csinálná mint a 2-t....mondjuk olyan aki szereti a ME világot és tényleg tud angolul.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. uristen
2012.03.07. 15:58
Paragon!

Felig SPOILER.
De ha ismet megjelenik Khalisah Bint Sinan al-Jilani riporterno, akkor is megkostolhatja a csizmam orrat, mint 2-ben az oklomet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!