iPon Hírek

Mass Effect: Andromeda - bemutatkozik az ellenség

Dátum | 2016. 11. 15.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ha esetleg lemaradtatok volna a nagy összefoglalónkról, melyben leírunk mindent, amit jelenleg tudni lehet a Mass Effect: Andromedával kapcsolatban, akkor érdemes bepótolni. Ebben érintjük az új ellenséges fajt, a kettet is, amiről azt írtuk: koncepciójában jelentősen eltér a korábbiaktól: a BioWare nem szeretné, ha rondák és egyértelműen ellenszenvesek lennének. Egyfajta furcsa félelmet, rossz előérzetet gerjesztenek majd a játékosban, ugyanakkor fontos lesz az ő motivációiknak a megértése is.
Így tehát a kett alapvetően humanoid kinézetű lett, de nem mindig volt ez a terv. Joel MacMillan, a játék művészeti vezetője elárulta, hogy egy időben valami egészen eltérő koncepción gondolkoztak. Ha már a Tejút-rendszer fajai humanoidok, és az emberekhez hasonlóan viselkednek (és mindegyikük páncélt hord), akkor talán a teljesen új és eddig ismeretlen Androméda-galaxisban lehetne egy, a korábbiaktól mindenben különböző faj. Ezzel kapcsolatban olyan alapvető kérdések is felmerültek, mint hogy kellene-e egyáltalán ruhát viselnie ennek az idegen fajnak? Vajon szükséges-e, hogy legyen nemiségük és ezt meg kell-e mutatni egyáltalán? "Lehet, hogy ez a faj sokkal felvilágosultabb, mint a korábbiak, és a ruházkodást egyszerűen hiúságnak tekintik. Az első koncepciórajzaink is ebbe az irányba mentek el" - nyilatkozta MacMillan. Végül azonban a BioWare úgy döntött, hogy mindenképpen ruházatot (páncélt) kell adniuk a kettre, és alapvető koncepciójában is inkább humanoid jellegűnek kell lennie. "Bármennyire is szerettük volna másnak és idegennek feltüntetni őket, azért a játékosnak szüksége van asszociációkra. És amikor előtted áll egy teljesen meztelen idegen, azzal elég nehéz megtalálni a közös pontot. A játékos folyton azon gondolkozna, hogy miért nincs rajtuk ruha. Szóval végül a helyes döntést hoztuk meg" - folytatta a művészeti vezető. Sokan egyébként lemaradtak róla az előzetesben, de már ott is feltűnik a kett egyik képviselője, igaz, csak hátulról mutatja a kamera pár másodpercig. Körülbelül 0:57-től látható.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. i2k010
2016.11.15. 17:42
Röviden: betojtak a besorolási bizottságtól.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Asagrim i2k01...
2016.11.15. 18:20
"Ha már a Tejút-rendszer fajai humanoidok, és az emberekhez hasonlóan viselkednek (és mindegyikük páncélt hord), akkor talán a teljesen új és eddig ismeretlen Androméda-galaxisban lehetne egy, a korábbiaktól mindenben különböző faj.

Ezzel kapcsolatban olyan alapvető kérdések is felmerültek, mint hogy kellene-e egyáltalán ruhát viselnie ennek az idegen fajnak?"


Szerintem tökmindegy az ESRB-nek, hogy van-e ruha vagy nincs egy nem humanoid élijenen. Se a Hanar se a Rachni nem hordott. Akkor került rájuk a ruha, mikor elhatározták, hogy mégis humanoid lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG Asagr...
2016.11.15. 19:13
A Hanar volt a legszimpatikusabb a fajok közt.
És a legviccesebb is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Derivel noPub...
2016.11.15. 21:54
This one agrees with you.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. zorrd023
2016.11.16. 01:31
"Ezzel kapcsolatban olyan alapvető kérdések is felmerültek, mint hogy kellene-e egyáltalán ruhát viselnie ennek az idegen fajnak? Vajon szükséges-e, hogy legyen nemiségük és ezt meg kell-e mutatni egyáltalán? "

Miért ne lehetne őket semleges nemi szarságoktól mentesen bemutatni? Ruha is minek? Csak mi emberek hordjuk a Földön, aztán mégis sok esetben sokan a csimpánzok szintjét se érik el agyilag... ( akinek nem inge ). Miért kellene egy új ismeretlen fajnak is a szex körül forognia?? Csak mert az emberiség nem tud ezen felül emelkedni, annyira próbálja magát az emberiség felsőbb rendűnek beállítani a többi fajhoz képest, aztán marhára nem vagyunk jobbak. Csak technikákban fejlődtünk. De meg lehet egy egy fekete péntek videót nézni. Az emberek ölik egymást hogy VEHESSENEK PÉNZÉRT szarságokat. Na meg rengetegen fűvel fával szexelnek csak nincs a homlokukon számláló. Bár egyeseknek lehet jó nagy számláló kellene.

"Bármennyire is szerettük volna másnak és idegennek feltüntetni őket, azért a játékosnak szüksége van asszociációkra. És amikor előtted áll egy teljesen meztelen idegen, azzal elég nehéz megtalálni a közös pontot. A játékos folyton azon gondolkozna, hogy miért nincs rajtuk ruha. Szóval végül a helyes döntést hoztuk meg"

Minek közös pont?? Ha úgyis ellenségnek lesznek beállítva, akkor itt így vagy úgy de egymást lövik majd. De közös pont aaaz kell.


Miért is ne lehetne őket akkor másnak megalkotni? A játékos fel tudja fogni már aki, hogy egy intelligens lénnyel beszél, akkor is ha az nem emberszerű jellegekkel van felvértezve. Meztelen és? Ha nincs nemi jellege meg nem is hasonlítana az eddigi emberszerű fajokra, minek kéne ruha?? Én meg majd azért nézek hogy mi a szarnak rá ruha? Csak mert a fejlesztők szűk látókörűek. Szóval végül szarral kenegetik a bizonyítványukat a fejlesztők. ( Jó játékok az eddigi mass effektek de nem vagyok elvakult. Na meg volt pár ellenszenves emberi társ benne. )

Ott volt Aszári társunk is. Akinek felháborodtak a női főhőssel való együttlététől. Én se vagyok lezbi meg egyéb hív. De speciel az Aszárik nem tekinthetők sima nőnek. A génjeiket keverik idegen fajokkal. DE nem biztos hogy ezt ollózásnak kell érteni. Na meg számára az ember neme mindegy. Vannak génjei ennyi. Így is úgy is idegen faj. Akar létre hoz közös utódot. Úgyis a nagyja géneket az Aszári vonaltól kapja. Különben már rég más fajba épültek volna be. Utódaik 1000 év körüli max életkora se változott lefelé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. RudiSZT3 Deriv...
2016.11.16. 11:17
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!