iPon Hírek

Mass Effect Andromeda - négy csapattárs már biztos

Dátum | 2016. 11. 28.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

Ahogy arról a nagy Mass Effect Andromeda összefoglalónkban is írtunk, a BioWare ezúttal kicsit máshogy állt hozzá a társaink megalkotásához, mint korábban. Pontosabban: inkább kevesebb, de jobban és részletesebben megírt karaktert szeretnének a fejlesztők. Így tehát nem számíthatunk arra, hogy a második részhez hasonló mennyiségű (tíz, vagy tizenkettő a DLC-vel) társunk lehet, viszont még a leginkább keveset beszélő csapattársunknak is több szövege lesz, mint a Mass Effect 3 legtöbbet beszélő karakterének. Ezzel együtt a BioWare nem zárta ki, hogy ezúttal is DLC-k keretein belül hozzon be új karaktereket, de erre nem kell a játék megjelenésekor, vagy azután közvetlenül számítani - éppen elég kellemetlen volt a stúdiónak, amikor kiderült, hogy a Mass Effect 3 lemezén minden tartalom rajta volt az elsőnapos DLC-hez. Akárhogy is, négy karakter kilétét már biztosan tudjuk, így ezekről érdemes megemlékezni. Liam, az ember Liam biztosan egy emberi karakter lesz, és már a kalandjaink kezdetétől fogva mellettünk áll majd. Ez nem véletlen: a főszereplő (női vagy férfi) Ryder mellet ő is az emberi arkon, a Hyperion fedélzetén érkezett meg az új galaxisba. Korábban rendőrként tevékenykedett az úriember, és az emberi Pathfinder-csapat oszlopos, biztonságért felelős tagja. Természetét tekintve arra kell számítani, hogy fiatalos, vicces, és idealista, ugyanakkor gyorsan ki lehet hozni a sodrából.
Cora, szintén ember Liam mellett csapatunk másik kezdő tagja Cora lesz, aki szintén ember. Persze logikus, hogy egy emberi csapattal indulunk el: a történet szempontjából is az (hiszen az emberi delegáció tagjai vagyunk), másrészt meg valószínűleg így jobban be tudja vezetni majd a többi idegen fajt a BioWare azok számára, akik nem játszottak a korábbi részekkel. Ennél többet sajnos nem tudunk róla. A neve is onnan derült ki, hogy a férfi Rydert szinkronizáló Tom Taylorson egy Twitter-üzenetben megemlítette.
Peebee, az asari Ezzel szemben az asari Peebee-t már több előzetesben és képen is tisztán láthattuk. Vele valamikor a történet elején találkozunk, és azért kerül a csapatunkba, mert már rendelkezik valamiféle tudással az Androméda-galaxisról. Ő egyébként a Nexus fedélzetén érkezett meg a helyszínre, ami ugyebár a nagy, közös, mindenféle faj által üzemeltetett központi bázis - vagyis nagyjából a Citadel helyi megfelelője. Mivel a Nexus az arkok előtt érkezett meg az új galaxisba, logikus, hogy Peebee már többet tud, mint a főszereplőink. Némileg egyébként az előző részekből Liarára emlékeztet majd: tudományos szemmel vizsgálja az idegen helyeket és népeket, ezen kívül nagyon önérzetes, magának való és gyorsan beszél.
Drack - a krogan Végül pedig itt van nekünk Drack, akit egyelőre még hivatalosan nem jelentett be a BioWare, de biztosan tudjuk, hogy ő is a csapattársunk lesz. Egyrészt korábban egy kérdőívben már lelőtték a nevét és a faját, másrészt pedig a GameInformer megerősítette, hogy kapcsolódik hozzá egy loyalty küldetés. Márpedig loyalty küldetése csak a csapattársaknak lesz. Az egyik előzetesben egy pillanatra egyébként látszik, igaz elmosódva, és többnyire takarásban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Whysper
2016.11.29. 11:39
nem szoktam manapság játszani,de ez egy kötelező Darab lesz!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!