iPon Hírek

Mass Effect - Mi lett volna ha?

Dátum | 2013. 07. 25.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Matt Rhodes, veterán Bioware dizájner kirakott jó néhány korai Mass Effect koncepciós rajzot a blogjára. A képek a trilógia készülte alatt születtek, de végül félretették vagy gyökeresen átalakították őket. Vigyázat, aki még nem játszott a játékokkal, annak SPOILER veszély, tessék szépen pótolni az elmaradást és aztán kíváncsiskodni! :) Az egyik ötlet szerint például Shepard is kicsit elveszítette a reményt, mint annak idején Saren, és végül reaper technológiához nyúl, hogy elérje céljait. Érdekes csavar, melyet úgy zártak, hogy az új emberi Fantom (a választásotoktól függően Ashley vagy Kaidan) szembeszáll a parancsnokkal.

Rhode blogja telis-tele van hasonló érdekességekkel, alternatív Kai Leng, Illusive Man, Edi és Ashely kinézetekkel. A legsokkolóbbak talán Tali alternatívái, amik jóval merészebbek, mint a végül bekerült photoshopolt modell nő. Sokkal idegenebb kinézetet is kaphatott volna a kvári, tejfehér bőrrel, hallónyílásokkal és macskaszemekkel.

"A vita, hogy felfedjük-e Tali arcát nagyon sokáig húzódott. Állandóan munka folyt egy-egy verzióján" - magyarázta Rhodes. "Személy szerint én úgy gondolom, hogy tökéletes lehetőség lett volna arra, hogy komoly érzelmeket váltsunk ki a rajongókból. Tali olyan volt, mint a levelező társunk vagy egy online barátunk. Függően attól, hogy mennyire kötődött a játékos hozzá, érdekes lett volna látni, hogy mennyire tudja kezelni azt, hogy a kinézete különbözik attól, mint amit várt." "Ha egy kicsit túl idegen, egy egész picit taszító, attól még ugyanúgy éreztek volna iránta? A közös történelmetek és a személyisége felülírta volna ezt? Ez egy érdes gondolat, amivel el lehet játszani, remélem még lesz módja annak, hogy feltegyük ezeket a kérdéseket." Figyelemreméltó még az eredeti emberi reaper is, melynek alternatívájával a második rész végén küzdhettünk meg. Eredetileg egy csecsemőt akartak ábrázolni, de ebben az esetben szerintünk vitathatatlanul jól döntöttek, mikor mellőzték a koncepciót.

A galéria végén Dragon Age koncepciós rajzok is vannak, a BioWare játékok kedvelőinek mindenképpen ajánljuk a képeket megtekintésre.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. mikej95
2013.07.25. 16:51
Ezek a képek, olyan lett volna, mint az utolsó Harry Potter-ek, horror témára váltott volna az egész és nem a jó értelmében.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. j.panzer
2013.07.25. 17:22
Jó cikk, végignéztem a linkeket, tök jópofa/érdekes. Köszönet!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. noPublicFG
2013.07.25. 18:58
A reaper Shepard valoban érdekes lett volna... Kár érte
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ranger
2013.07.25. 19:52
Hogy jó lett-e volna a reaper Shepard az nézőpont kérdése. Egy Renegade karakternek biztos beillett volna, de az olyan megszállott Paragon játékosok, mint pl az egyik haverom (aki 5 végigjátszás során végig paragont játszott) sztem instant sírva dobták volna el a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. leviske mikej...
2013.07.25. 19:52
Őszintén szólva ezek annál a pillanatnál, mikor a 1. rész elején feltűzték az egyik telepest a póznára aztán később totál váratlanul onnan lejött Husk-ként... annál a pillanatnál szerintem egyik se fest horrorisztikusabb képet. Lazán illett volna a többsége a világba. Más kérdés, hogy ezekkel több tartalmat is kellett volna belerakni, amihe idő kellett volna, ami olybá tűnik nem volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mikej95
2013.07.25. 21:40
Közben észrevettem, hogy volt link is.
Most legalább követhető, hogyan lettek a polipfejű ME1-es prothean-okból, bogárfejűek.

Egy(vagy több) kötött sztorielem a szinte teljesen testre-szabható főhős mellett, bizonyos játékos által meghozott döntések fényében(pl: paragon-reaper) elég abszurd lett volna. Sőt már előre ki kellett volna alakítanunk a második irányítható karakter 'személyiségét' a játék folyamán, mert ugye ez volt az egész gerince. Egy két soros dialógus nem oldotta volna meg, legalábbis nekem hiányérzetem lett volna, hogy most csak miért ennyit dönthetek?!
Bár erről szól a Stanley Parable is.(érdemes utánanézni neki)

A szereplők közti ugrálást is csak 2 helyen láttam eddig az itt meg nem valósult formában(Dreamfall: The Longest Journey és a CoD Black Ops 2, több játék nem ugrik be), de érdekes ott működtek és nagyban befolyásolták a végkifejlettett(ami az ME3-ban nem igazán volt változatos , pedig az lett volna a lényeg).

Egy szó mint száz, nem fektettek bele elég energiát, így a meg nem valósult ötletek sem hoztak volna jobb végkifejletet.

leviske: Az ide beszúrt borotvált, leépült, kifehéredett Keresztes Ildikó kép és az az embrió szerintem sokkal nagyobb para így egyszerre(játékkal adagolva viszont lehet meg sem lepett volna). A reaperes főhős viszont szerintem is simán elmegy egy renegád karakter mellé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!