iPon Hírek

Masszív Star Wars: Battlefront pletykazuhatag

Dátum | 2015. 02. 13.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A MakingStarWars.net egy nagyobb adag információhoz jutott hozzá belsős forrásokból a DICE-nál készülő új Star Wars: Battlefrontról. Többnyire nem foglalkozunk pletykákkal, de a MakingStarWars a korábbiakban is elég megbízhatónak bizonyult a Star Warsszal kapcsolatos információk szivárogtatásában, például az új film előzetesét is pontosan leírták annak megjelenése előtt, úgyhogy lássuk! Először is, úgy tűnik, hogy az egyjátékos kampány a teljes Star Wars-sorozaton átível majd. Ennek keretein belül játszhatunk majd jó oldalon a Köztársaság, a lázadók és az Új Köztársaság színeiben, vagy a rossz oldalon a szeparatisták és a Birodalom színeiben. Habár a kampány bizonyos részei Az új trilógia idején játszódnak majd, és így például részt vehetünk a Coruscant feletti űrcsatában, meg egy rakás ütközetben A Klónok Háborújából, a legtöbb időt a klasszikus trilógia korszakában töltjük majd el. Itt olyan helyszínekre számíthatunk, mint a Yavin, a Hoth, az Alderaan és az Endor - többek között. A forrás szerint a kampány belenyal kicsit a hatodik és a most készülő hetedik epizód közti időszakba, de nem nagyon, ugyanis a LucasFilmnek komoly tervei vannak ide. Ezen kívül a Battlefront nem tartalmazhat túl sok spoilert a hetedik részről, ugyanis körülbelül egy hónappal a film előtt fog megjelenni. Ezt a problémát igyekszik orvosolni majd a filmmel nagyjából egy időben megjelenő DLC. Az Electronic Arts és a DICE egyébként szokásukhoz híven agresszív DLC-politikával készülnek majd, a forrás szerint legalább öt fizetős tartalmi csomag készül a játékhoz. A többjátékos mód a Battlefieldhez hasonlóan legfeljebb 64 játékost támogat. Visszatérnek a teljes, űrbeli és földfelszíni harcot kombináló csataterek is, de nem minden játékmódban. Nagyon érdekesen hangzik a hős rendszer bevezetése. Ez némileg hasonlít a Titanfallban látottakhoz: ha egy-egy meccs során összegyűlt elég pontunk, akkor átvehetjük az irányítást egy hős karakter felett, aki persze sokkal erősebb lesz a mezei katonáknál. A LucasFilm beengedte a DICE csapatát pár napra a Pinewood stúdióba, hogy beszkenneljenek és lefényképezzenek mindent, ami kellhet a játékhoz: díszleteket, kellékeket, modelleket. Ennek megfelelően a Battlefrontban alapból benne lesz például az új X-wing és TIE Fighter, meg egyébként egy csomó karakter is az új filmből - leginkább azok, akiket az előzetesben is láthattunk. A forrás szerint nagyon sok jármű és repülő lesz a végleges verzióban.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

28. corzi
2015.02.13. 12:57
nem vagyok hatalmas Star Wars rajongo, de ezt nagyon varom mar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. David1992
2015.02.13. 13:14
"Nagyon érdekesen hangzik a hős rendszer bevezetése. Ez némileg hasonlít a Titanfallban látottakhoz: ha egy-egy meccs során összegyűlt elég pontunk, akkor átvehetjük az irányítást egy hős karakter felett, aki persze sokkal erősebb lesz a mezei katonáknál."

Ezen mi olyan érdekes? Már a Battlefront 2-ben is benne volt, ugyanígy (x pont után felajánlotta a játék az adott pálya hősét).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. kullo1
2015.02.13. 14:18
Ha tartalmilag és játék élményre hozza a BF3 szintjét a multi része,az engem már bőven megvettek,szerintem a DICE felfogta mekkora elvárásoknak kell meg felelnie és valami igazán jót dobnak,nem úgy mint a BF4 vagy a Hard Line.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. Kerty
2015.02.13. 14:28
Csak ezt ne sz@rjátok el Dice.... csak ezt ne!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. corzi kullo...
2015.02.13. 15:10
en is a BF3 elemenyre vagyok SW kontosben remelem h nem rontjak el semmivel
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.13. 22:02
Csak az a baj hogy a DICE ugy tancol ahogy az EA futyul...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. Fada
2015.02.14. 07:31
Nincs Köztársaság, csak Régi Köztársaság van, meg Új Köztársaság. A Régiben került a kancellári posztra Palpatine, a Régi Köztársaságnak meg ugye akkor lett vége, amikor Supreme Chancellor lett (Főkancellár), ez már a Birodalom kora. Ha érákról beszélünk, akkor meg ez a Birodalom felemelkedésének kora, aztán jön a Lázadás kora, majd az Új Köztársaság kora.

Bocs, bántotta a szemem
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Fada
2015.02.14. 07:47
Egyébként számomra azért furcsa ez a 7. részezés, mert ha valóban onnan veszi fel a fonalat, ahonnan eddig sejteni lehet, tehát hogy Solóék gyerekei felnőttek, akkor a hivatalos folytatásként kezelt Zahn-féle regények utólag nem lesznek beilleszthetőek (A Jedi Akadémiában Jacen, Jaina és Anakin kis tökösök még). Vagy külön filmet kapnának, ha egyáltalán.

Ott van a Thrawn-trilógia, a Thrawn keze-duológia, és akkor még a Jedi Akadémia-trilógiáról (ez Kevin J Anderson, nem Zahn) nem is beszéltünk. Akárhogy nézem, ezzel 10-20 év, vagy több kimarad a Jedi visszatér és a mostani között, ha tényleg az lesz a sztori, amit most sejteni lehet.

Persze van sok más regény is, amelyek megérnének egy önálló filmet, jöjjenek spin-offként, az sem baj (Mondjuk a Traviss-féle Republic Commando pentalógia is ütne, végre egyszer megnéznék egy olyan SW-filmet, ami karakterábrázolásban mélyebb. Mondjuk emiatt nekem tetszett az 1-3. sokaknak meg nem, mert csak az akcióra vágytak. Mondjuk a Régi Köztársaság idejéből a Revan-ciklus állat lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Fada Fada
2015.02.14. 08:15
Persze ezt úgy kell érteni (csak hogy tiszta legyen), hogy az első köztársaság megszűnte után ragadt rá a Régi Köztársaság név, addig csak (Galaktikus) Köztársaság volt. Dehát ugye az idő halad, haladunk vele!

"The Old Republic was the Republic of legend, greater than distance or time. No need to note where it was or whence it came, only to know that… it was the Republic."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. Kerty Fada
2015.02.14. 11:00
nincs már semmilyen hivatalos folytatás. "Eltörölték" mind, de gondolom te is tudod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Atesz1987
2015.02.14. 11:35
Hülyék lennének nem saját kútfőből származó folytatást írni. Így újra el tudják adni a könyveket, meg az egyebeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. Fada Kerty
2015.02.14. 14:01
Attol, mert a Disney gyakorlatilag megvette a Star Wars univerzumot, a már készen kapott dolgokat nem fogja átírni. Ennyi erővel a 4-6. epizódokat is átirhatnak. Az egyenlo lenne az ongyilkossaggal a rajongok szemeben. Szoval nem, utolag nem fognak atirni mar kesz sztorikat, idovonalakat. Ugy tudom, hogy George Lucasnak tovabbra is megvan a joga, hogy az SW univerzum koherenciajarafelugyeljen, a beleegyezese nelkul pl. meghatarozo karaktert nem lehet kinyirni, kiirni, stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. errorcode0...
2015.02.14. 19:30
Ez FPS lesz vagy TPS mint a 2?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. corzi Fada
2015.02.14. 21:49
nincs meg a joga, pont arrol szoltak a hirek h telibe leszartak az osszes tanacsat es h mar megvolt a 7. resz forgatokonyve is valamennyire amit o irt de az sem erdekelt senkit
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Sunray
2015.02.14. 23:39
Sajnos corzi jól mondja: Lucas minden Star Wars-szal kapcsolatos jogot eladott. A Disney pedig mindent, ami nem a hat film plusz az animációs sorozatok a "Legends" jelzővel látott el, és kijelentette, hogy "Ez meg se történt. Az lesz (és volt), amit mi mondunk".

Úgyhogy hivatalosan soha ne mis volt Thrawn, Yuuzhan Vong háború, stb...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. kiskoller
2015.02.14. 23:55
Én még ilyen erős váltásról nem tapasztaltam más franchise esetében, kíváncsi vagyok, hogyan fogják a fanok és könyvírók lereagálni ezt az egészet...

Amúgy a BF4 nagyon gyenge volt, szóval olyan sokat nem várok ettől a játéktól. Az én szememben a DICE egy elég amatőr fejlesztő gárda. Vagy inkább a management gyenge náluk, mert a játékokban mindig van potenciál, csak nem realizálódnak úgy, ahogy kéne. Legtöbbször maga a béna engine az, ami a problémákat generálja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. WazheadBoc...
2015.02.15. 00:50
Egy jol letesztelt frostbite+ bf 3 elmeny es megvettek kilora
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Kerty Sunra...
2015.02.15. 02:17
Én mondtam az isten áldjon meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.15. 09:03
Egyelőre semmiféle váltásról nincsen szó. Az, hogy a Disney megvásárolta a jogokat, nem feltétlenül jelent rosszat. A Marvel-franchise is jobb mint valaha (ott is van egy csávó a Marvel részéről, aki ősgeek és az a feladata, hogy biztosítsa a Marvel-univerzum kohézióját).

Ez mind csak akkor ér valamit, ha vigyáznak az egységére.

A legutóbbi meghatározáskor a Kánon részbe a hat film és a Star Wars: The Clone Wars kerültek bele (a Holocronban Leland Chee T-Canonba sorolja az SW:Rebelst, ami ebben a felosztásban a televiziós, de kánonhoz sorolt alkotásokat tartalmazza), mint megváltoztathatatlan, megingathatatlan mag. Ezen felül van egy Holocron a Luscasfilmnél, ami rangsorolja G-től N-ig a kánonhoz fűződö viszonyt. Csak mellékszálként mondom, de az eddig publikált Star Wars-regények C, S, vagy N-kánonba tartoznak. Tehát eddig is voltak olyan sztorik, amik ugyan viselték, viselhették az SW logót, de szereplőazonosságon kívül nem volt közük a kánonhoz, vagy gyakorta csak az Univerzumban játszódtak.

A 7-9. is valahogyan bele fog illeszkedni ebbe akánonba, vélhetően Continuity Canon lesz.

Ezen felül az eladáskor a Disney és a Lucasfilm létrehozott egy Story Group nevű bizottságot, aminek egyetlen feladata van, az hogy az összes jövőbeni történet kapcsolódjon egymáshoz (meg persze a Kánonohoz, mert minden abból indul)

Enélkül nem négymilliárd dollárt, hanem úgy százezret sem érne az egész, mert ha nem tartják magukat az alapokhoz, akkor nincs brand. Röviden ennyi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.15. 09:10
Ez nagyjából igaz, de csak azért, mert hivatalosan maga George Lucas soha nem gondolkodott VII-IX. részben (én hajlamos vagyok azt sem elhinni, hogy már a hetvenes évek végén, a nyolcvanas évek elején arról beszélt volna, hogy eredetileg kilenc epizódra tervezte). Legalábbis egy interjúban azt nyilatkozta.

Aztán talán a Bloombergen olvastam egy cikket, hogy amikor komolyan szóba került az eladás, akkor Kasdanékat ráugrasztotta a témára (talán így lehet ráhatása a következményekre).

Neki a Star Wars Darth Vader élete. A felemelkedéstől a bukásig. Onnantól nincs semmi.

Ennek fényében persze én is rosszul mondtam, mert a Zahn-féle történetek sem tartoznak "A" Kánonba. Ergo Lucas igazán csak a Kánonhoz ragaszkodott mindvégig. Szóval revideálom az álláspontom: a Disneynek éppen Lucas hozzáállása miatt van lehetősége folytatni az eredeti Káonohoz közeli szinten a cselekményeket és kinevezni hivatalos folytatásnak. Bár én még mindig reménykedem, hogy az SW Committe ügyelni fog a kohézióra, az új sztori simán befér úgy, hogy a Thrawn-történetek is megmaradhatnak.

érdemes lesz figyelni a hivatalos idősíkot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. kiskoller Fada
2015.02.15. 10:04
Ez így nem igaz.

A második trilógiában (Ep. 1-3) rengeteg utalás van az EU-ra. Rengeteg. Tehát igen, Lucas bácsi nem foglalkozott valami sokat a filmeken kívül a SW-al, de volt egy kb egységes franchise, univerzum, nevezd ahogy akarod.

Igen, voltak nem odaillő sztorik, de ezek száma kicsi volt.

És igen, ezeket a Disney egész egyszerűen kukázta. Már volt egy szépen felépített idősík az ep. 6 után, aminek a Disney féle filmek pont szembe fognak menni. Nem kell ezt tovább cifrázni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.15. 11:09
Itt nem arról vanszó, h egységes-e az univerzum, vagy nem. Persze, hogy egyseges. A dolog lenyege, hogy a Disney egyben a Kanont is folytathatja, azt, amelyikre a Mester nem vallalkozott.

Mivel jopar tortenetet magam is kedvelek, csak abban tudok remenykedni, hogy au eddigi idosikokat a committee javaslatara tartani fogjak. Kisebb ellentmondasok belefernek, de alapjaiban ne valtoztassak meg.

Szigoruan a maganvelemenyem szerint ez igy is lesz.
Konkretumok meg nincsenek, adjuk meg a lehetoseget, h ne csesszek el.
And may the force be with you, my friend
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.15. 11:13
A sztorikrol meg: sok van, ami nem tetszik. Ott van pl Jorus C'baoth (eleinte Joruus a magyar forditasban), a Kirajzas szerintem nagyon jo, de amikor a Birodalom orokoseiben bejon a klonja, hat... Ugyanez a klonozott Palpatine-nal. Remelem ez utobbira meg utalas sem lesz, Jorus maradhat. A Csaszar klonozasa olyan szinten gyalazza meg az alaptrilogiat, h nem is ertem, hogyan adhattak ki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Atesz1987 Fada
2015.02.15. 18:53
"Neki a Star Wars Darth Vader élete. A felemelkedéstől a bukásig."

Úgy érted a bukástól a felemelkedésig.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kiskoller Fada
2015.02.15. 19:07
"On 25 April 2014, following the acquisition of Lucasfilm by The Walt Disney Company in late 2012, it was announced that all previously released Expanded Universe content would no longer be considered canon, and would be rebranded as Star Wars Legends. "

Nem értem ezen mi nem világos.

"Mivel jopar tortenetet magam is kedvelek, csak abban tudok remenykedni, hogy au eddigi idosikokat a committee javaslatara tartani fogjak. Kisebb ellentmondasok belefernek, de alapjaiban ne valtoztassak meg."

Nem, nem fogják tartani az eddigi idősíkot, hanem már eltörölték. Múlt idő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.02.15. 19:25
"It is unknown whether any of the Star Wars Legends tales (such as stories that occur before or during the films) will be retroactively considered canon under the unified banner."

Still don't know anything on that matter, I should say, bro.

Amúgy pedig éppen akkora ugrással kezd a 7. epizód, hogy a Yavin utáni EU nagy része érintetlenül marad. Persze később ide is csinálhatnak akár spin-offokat, én mégis reménykedek abban, h nagyjából ebben az időszakban nem lesz nagy pálfordulás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Sunray Fada
2015.02.16. 10:55
Egyszerűen nem tud akkora ugrással kezdeni az ep 7., tekintve hogy az EU Y.U 137-ig többé-kevésbé koherensen meg van írva, míg az új film kb Y.U 40 környékére tehető (karakterek életkora maximalizálja).

És ha jól emlékszem (bár előfordult már, hogy tévedtem) kijelentették, hogy ez nem az eredeti karakterek gyerekeiről fog szólni - márpedig Y.U 40 környékét Jacen, Jaina és Ben nélkül igen nehéz megvalósítani.

Arról nem is beszélve, hogy a Birodalom és a Galaktikus Szövetség már több mint húsz éve békében él egymás mellett, ebben pedig megint balhéznak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Sunray Kerty
2015.02.16. 10:56
Valóban, bár én a jogi rész kapcsán utaltam corzira. De az egészet valóban ketten mondtátok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!