iPon Hírek

MasterWatt Lite: új tápegységek a Cooler Mastertől

Dátum | 2017. 02. 01.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Cooler Master új tápegység sorozattal bővítette kínálatát, ez pedig nem más, mint a MasterWatt Lite. Az új család tagjai több területen is különböznek MasterWatt sorozatú társaiktól, így dizájn és felszereltség tekintetében egyaránt szerényebbek, mint nagytestvéreik, cserébe viszont kedvezőbb áron lehet őket hazavinni.
A MasterWatt Lite tápegységek összesen négyen vannak: egy 400 wattos, egy 500 wattos, egy 600 wattos és egy 700 wattos tagból áll a széria. Ezek mindannyian fix kábelezést használnak, így érdemes olyan számítógépházat választani melléjük, ami elegendő helyet nyújt az alaplaptálca mögötti kábelrendezéshez. Az új tápegységek oldalán 80Plus White felirat lapul, ami a gyártói táblázatok szerint 85% körüli tipikus hatásfokot takar.
Mindegyik termék megfelel az ATX 12V V2.31-es szabvány követelményeinek, valamint mindannyian rendelkeznek Aktív PFC támogatással, az adott rendszert pedig egyetlen +12 voltos tápágon keresztül szolgálják ki. Felépítés terén dupla EMI szűrővel ellátott Dual Forward topológiára kell felkészülni, a melegedő komponensek hűtését pedig egy 120 milliméteres átmérőjű, HDB csapágyazással ellátott ventilátor végzi, természetesen hőmérséklet-vezérelt fordulatszám-szabályzás mellett, halkan.
Az újdonságok legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázatok összegzik.
A Cooler Master MasterWatt Lite sorozatának tagjai túláram, túlfeszültség, túlterhelés, túlmelegedés és rövidzár ellen egyaránt tartalmaznak védelmet, megbízhatóságukat pedig jól jellemzi, hogy a meghibásodások között átlagosan eltelő üzemidő 100 000 üzemórára rúg. A család mind a négy tagjára elmondható, hogy 150 milliméter hosszúak, 140 milliméter szélesek és 86 milliméter magasak és mindannyian megfelelnek az ErP 2013 LoT6 szabvány kívánalmainak.
A MasterWatt Lite sorozat tagjai sorrendben 12 490, 15 490, 18 590 és 19 990 forintos listaáron kerülnek az üzletek polcaira, megjelenésükre pedig február elején lehet számítani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!