iPon Hírek

Maximus VIII Hero Alpha: RGB LED kivezetésekkel

Dátum | 2015. 12. 14.
Szerző | gabi123
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az ASUS bejelentette Republic of Gamers (ROG) családjának legújabb tagját, amely a már 7. generációra visszatekintő Maximus család folytatása a Maximus VIII Hero Alpha személyében. A socket LGA1151 foglalattal felvértezett deszka Intel Z170 Express chipset köré épül, és az egyik legnagyobb újítása a natív támogatás "multi-color" RGB LED kiegészítőkhöz tűs kivezetések formájában. Ráadásul az RGB LED kontrollerhez Windows-kompatibilis segédprogram is tartozik, mellyel a 4-tűs kimenetekre csatlakoztatott RGB alkalmatosságok (jellemzően LED-szalagok) színe egyszerűen és sokoldalúan paraméterezhető.
A ROG "eye" logó a PCH-t hűtőbordán szintén RGB LED-del van kivilágítva, az alkalmazás ennek a szabályozására is képes. Az ASUS ehhez a laphoz tervezett referencia LED szalagja Aura néven kerül forgalomba és külön lesz megvásárolható, tehát nem része a csomagnak. Az RGB őrülettől eltekintve a friss típus nem különbözik sokban az eredeti Maximus VIII Hero-tól. Minőségi, 10-fázisú tápellátás szolgálja ki a processzort, a négy darab DIMM foglalat DDR4 modulokat fogad négycsatornás üzemmódot kínálva, a két darab PCI-Express 3.0 x16 sín pedig a CPU-ból kapja a sávszélességet.
Az adattárolókkal kapcsolatos felületeknél a terjedelmes SATA-Express csatolók helyét két darab U.2 16 Gb/s-os port veszi át, a SATA 6 Gb/s csatlakozók darabszáma maradt hat. Egy ilyen kategóriás nyomtatott áramkörről természetesen nem hiányozhat az USB 3.1, type-C és type-A formátumú csatolót egyaránt találunk a deszkán. A gigabites ethernet mellett integrált WiFi-re is szert teszünk, nem is akár milyenre, a modul a 802.11 ac szabványt is támogatja. A Maximus VIII Hero Alpha pontos megjelenési dátuma egyelőre nem ismert, vételára vélhetően kis mértékben lesz csak magasabb, mint az eredeti Maximus VIII Hero-nak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

19. Supra
2015.12.14. 11:31
Nincs ezzel gond, ha egy ilyen kerül a karácsonyfa alá, elvezérli a fán az égőket is :-)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. martinair
2015.12.14. 12:36
ezt kissé giccsesnek érzem... vagy csak én látom erőltetettnek? - attól lesz valami "gémer", hogy világít meg fel van díszítve? Arról nem is beszélve, hogy a gép teljes élettartama alatt sem hiszem, hogy sok időt töltenék azzal, hogy az alaplap világításán gyönyörködjek... De biztos meg van ez a réteg is...
Elképzelem, ahogy a vérpistikék leülnek a gépük elé és órákon át nyálcsorgatva csodálják minden este ...de szép is a marketing
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. matyi009 marti...
2015.12.14. 12:40
Haters gonna hate

Gamerek megbecsülik a gépeiket nemugy mint a sok koszos casual akik a cigarettàt a billentyüzeten nyomjàk el
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. krisz111 marti...
2015.12.14. 12:45
Teljesen jó ez ahova szánják mint az egyéb "gamer" cuccok közzé pont jó csiricsáré és még világít is kell ennél több?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Terror
2015.12.14. 12:51
A Csighabájt géming is tud ilyet, de az első dolog volt, hogy kikapcsolom. Marha idegesítő amikor filmet nézel vagy játszol és a háttérben ott világít a géped, mint egy karácsonyfa. Szóval ez jó arra, hogy egy órát szórakozz vele, amiután megvetted, aztán meg elfelejted egy életre, hogy ilyet is tud.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. tibaimp
2015.12.14. 13:24
"...négycsatornás üzemmódot kínálva..." -- itt valami nem kerek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. BReal marti...
2015.12.14. 13:52
Valakiből ASUS-éknak is fenn kell tartani a vállalkozást.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. thestock matyi...
2015.12.14. 14:44
Ettől lesz valami gamer,és ettől becsüli majd meg a tulaj? Vagy attól gamer hogy pár darab LEDért és egy vezérlésért ismételten jól lehúzzuk a vásárlót? a "megbecsülés" meg nem azon múlik hogy valaki gamer-e vagy sem...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Asagrim
2015.12.14. 14:46
Jól van srácok, adjátok a formátokat. Szóljatok az autógyártóknak is, hogy azonnal térjenek vissza 80 lóerő alatt az 1500-as Lada dizájnjára, mert semmi értelme a csicsás formának akkora motorteljesítménnyel még áramvonalassági szempontból sem, na meg amúgy se az autótokat lesitek miközben vezettek.

Minden eszköznek van dizájnja, mekkora katasztrófa!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. thestock Asagr...
2015.12.14. 16:11
Nem azzal van a baj hogy valami dizájnos. A gond szerintem ott kezdődik hogy hogy jóformán csak ez jellemzi őket. Szerény véleményem szerint a minőség kéne hogy legyen az elsődleges szempont,és utána jöhet a csillámpóni.. erről persze lehet hogy a vásárlói kör is tehet, de ezt kihasználni sem szép dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Asagrim thest...
2015.12.14. 17:55
Tudsz valamit, amit én nem? Eddig ASUS RoG termékre nem hallottam minőségbeli panaszt, avagy honnan veszed, hogy a minőség rovására megy az RGB LED?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Gunther Asagr...
2015.12.14. 18:17
Ez az a kérdés amire soha nem fognak értelmeset válaszolni akik ezt fikázzák.
Nekem is világít az alaplapom(GA X99 SOC-Force) és nem szívesen vennék olyat ami nem világít, és képzeljétek el nem azt nézem egész nap, 1 képen sokkal látványosabb mintha 1 sötét doboz lenne..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. thestock Asagr...
2015.12.14. 19:25
Konkrétan nem a ROG lapokról beszélek,hanem konkrétan arról hogy most már a design előrébb van mint a minőség.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Asagrim thest...
2015.12.14. 19:28
De nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. thestock Asagr...
2015.12.14. 21:37
Hát...jó...nekem azért más a tapasztalatom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.15. 00:26
Hát ha másra nem is jó egy Porsche vagy Ferrari a magyar utakon, arra biztos, hogy csajozni lehet vele, illetve mindenki megnézi. Egy alaplapnál mire mész a designnal, most őszintén? Felrakod facebookra portréképnek? Esetleg felhívod a lányt, hogy megmutatod a bélyeggyűjtemény helyett a LED-es alaplapod? Nyilván, aki ilyet vesz, az olyan házba veszi, aminek jó nagy ablakos háza van, viszont aki egy olyannal használja, mocskosul zavaró lenne számomra, ha a szemembe világítana az a szar.
Günther te meg jól megindokoltad. Nem vennél nem világító alaplapot, de magad se tudod, hogy minek. Mondjuk ezen nem lepődök meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim BReal
2015.12.15. 03:59
"viszont aki egy olyannal használja, mocskosul zavaró lenne számomra, ha a szemembe világítana az a szar"

Ha már ennyire megy a kifogások kétségbeesett keresése felvilágosítanálak, hogy ez a kijelentés öngól volt. Gyakorlatilag ez az egyetlen praktikus dolog az egész világítás mizériában: az ambiens (környezeti) megvilágítás csökkenti a szemfáradást. Ha egy sötét szobában csak a monitor világít a képedbe rövidesen úgy érzed kifolyik a szemed, míg ha van a monitoron kívül bármilyen környező fényforrás, a pupilláid szűkebbre zárulnak, mert kevesebb közvetlen fényt kell beengedniük. Nálam este mindig fel van kapcsolva a villany ha gép előtt vagyok, most is fel van, de még a grafikus felületeim is le vannak cserélve sötét alapon világos betűkre, így 18 órákat képes vagyok egy dzsunka 25ms/60Hz-es monitor előtt ülni és élsimítás nélküli szöveget lesni úgy, hogy este nem úgy fekszek, mintha végigtoltam volna egy műszakot az üzemben hegesztőszemüveg nélkül.

A számítógépről meg nem facebookra készülnek a képek, hanem a modding közösség többi tagjának. Említsek még pár tevékenységet, aminek az űzői körén kívül nincs sok értelme, vagy menni fog magadtól is? MMO-val mi a szart játszol? Azért hogy a feltápolt karakterről facebookon mutogasd a képeket? Kártyajátékokat mi a szarnak veszel? Azért hogy az über paklit kirakd facebookra? Ez egy hobbi, egy foglalatosság, amit másokkal közösen művelsz, azon a közösségen kívül pedig nincs semmi értelme.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.12.15. 10:43
Én szemüveges vagyok, egy DELL 2414H-t használok, és ha már nincs természetes fény, akkor csutka sötétben szoktam gépezni, az alsó LED állapotjelző gombján és az egér LED-jén kívül nincs semmi, ami világítana, és egyszer nem éreztem, hogy kifolyna a szemem (pár hónapja van meg a monitor). Persze lehet ez pl. egy TN paneles monitornál más, illetve nyilván az emberek szervezete is különbözőképp reagál erre. Egy szó mint száz: nekem nem kéne, de ahogy írtam, biztos ennek is meglesz a tábor.a
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Gunther BReal
2015.12.15. 17:37
"Nem vennél nem világító alaplapot, de magad se tudod, hogy minek."
Ezt most nem értem, mit nem tudok hogy minek?
Azt írtam hogy nem szívesen vennék olyat ami nem világít vagyis nem ez az elsődleges szempont de előnyt jelenthet egy hasonló kategóriájú alaplapnál, remélem így már érthető..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!