iPon Hírek

Maxtor BlackArmor, az adatpáncélszekrény

Dátum | 2008. 01. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Újabb remek kínálat az adataikat féltőknek, ezúttal a Seagate-től: a Maxtor BlackArmor ugyanis "kormányzati szintű" védelmet nyújt az adatainknak, hathatósan elzárva azokat az illetéktelen kutakodók elől a maga fejlett AES kódolási technikájával.

A kódoló eljárást az amerikai National Institute of Standards and Technology hitelesítette, és a helyzet jelen állása szerint ez nyújtja a legerősebb adatvédelmet az összes kereskedelmi forgalomban lévő külső tárhely közül. A kódolás valós időben történik (természetesen teljesítménycsökkentés nélkül), és a lemez tartalmának egészét védi, nem csak egyes fájlokat (valamint, mivel a kódolási információkat az eszköz értelemszerűen önmagában tárolja, így a szoftveres eljárásoknál már természeténél fogva is biztonságosabb).

Képes emellett a tárolt adatok gyors és biztonságos törlésére (vagy még inkább megsemmisítésére) is, így bármikor könnyen és gyorsan újra felkészíthető a következő adathalmaz befogadására.

Fizikai méreteit tekintve 131 x 84 x 16,5 mm-es és 208 gramot nyom - tárhely terén pedig 160 GB-ot kínál, USB 2.0 kapcsolattal. Várhatóan 2008 második negyedévétől lesz elérhető $149,99 értékben - amely összeg ellenében a felhasználó megkapja még a díjnyertes Maxtor Manager szoftvert is, amely egyebek mellett automata biztonsági mentésekkel és több számítógéppel való szinkronizálásnál segít.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.30. 00:30
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!