iPon Hírek

McAfee: Célkeresztben az Apple

Dátum | 2010. 12. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Egyre fokozódó fenyegetettséget prognosztizál 2011-re az Apple mobil készülékeinek a McAfee abból kiindulva, hogy azok már a vállalati szektorban is egyre népszerűbbé és közkeletűbbé válnak, így rövidesen véget érhet az Apple eddigi relatív nyugalma.

A fenyegetés természetére vonatkozóan a legvalószínűbbnek a botnetek és a trójaiak térnyerését tartják, amelyek a készülékek nagy száma miatt megfelelő elterjedés esetén valóban igen hatékonnyá és veszélyessé válhatnak - annál is inkább, hogy természetesen nem az Aplle készülékei lesznek az egyedüli célpontok.

Szintén fokozott elővigyázatosságot javasolnak ugyanis minden más mobilplatform illetékeseinek is, mivel meglátásuk szerint ezen a területen senki sem büszkélkedhet igazán kielégítő védelmi megoldásokkal, így a mobil készülékek jelen helyzetükben kifejezetten termékeny talajt jelentenek az ilyen jellegű támadások számára.

Név szerint kiemelték az Android Marketet; jelenleg ezt tartják a legveszélyesebbnek a megfelelő felügyelet hiánya miatt - ide juthatnak be a legkönnyebben az ártó alkalmazások. Nincsenek azonban biztonságban az olyan új eszközök sem, mint a Google TV, sem pedig az olyan közösségi oldalak, mint a Twitter és a LinkedIn. Elmondásuk szerint ugyanis az alkalmazásvezérelt botnetek egyre népszerűbbé válnak - a közösségi hálók alkalmazásai pedig ideális terepet jelentenek a terjedésükhöz.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. prohlep
2011.01.01. 00:11
Remelem, hogy McAfee a prognozisahoz hozzafuzi, hogy termeszetesen penzert hajlando a McAfee megvedeni a cikk nyajas olvasojat.

Birom a cegek olyan kozhasznu prognozisait, amelyek egyuttal ellatjak az ingyen reklam feladatat is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!