iPon Hírek

MDY vs Blizzard

Dátum | 2008. 10. 03.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Eldőlt a bírósági per a Blizzard Entertainment és az MDY között, akik bot-ot (egy struktúrálisan ismétlődő automatikus feladatmegoldásra készített program) készítettek a közismert MMO-hoz a World of Warcrafthoz. A bot olyan feladatokat volt képes ellátni, mint például arany farmolás vagy akár szinteket is lépkedett nekünk szorgos kisangyal módjára.

Ahogy azt a Blizzard is állította a bot egyértelműen megszegte a játék szerzői jogi leírásában foglaltakat. David Campbell bíró is megállapította, hogy ez ütközik a licencel amit a játékosok elfogadnak mikor feliratkoznak az online játékra.

A BBC jelentése szerint 100.000 példányt adtak el a Glider szoftverből 25 dolláros darab áron. A Blizzardnak pedig 6 millió dolláros kártérítést ítéltek, de még több is lehetett volna ha az MDY nem védekezik így ahogy ("Bevallok mindent bíró úr..." xD). Természetesen beismerte a vád jogosságát bizonyos szinten és kijelentette, hogy mindenképpen kell valamilyen jóvátételi díjat fizetnie... Ez nagyban előremozdította az ügyet a BBC szerint.

A két cég még 2009 januárjában visszatér a bíróságra, hogy a részleteket is elintézzék. Megvizsgálják még azt is, hogy vajon megszegte-e a cég a US Digital Millennium Copyright Act-ját is, valamint hogy az MDY alapító Michael Donnellynek az egészet a zsebéből kell e majd fizetnie...

Az igazság a mi oldalunkon áll! Véged gaz MDY!

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Magrathea
2008.10.03. 12:43
Igazából a játékosnak is ban jár és az egyértelműen csalásra gyártott szoftver gyártójának is "bünti". A fegyvert amit példaként felhoztál magadnál tarthatod önvédelem céljából és egyéb más okokból is legálisan, pl. rendőr vagy. Viszont a szóban forgó szoftver kizárólag illegális célokra használható, a forgalmazó pedig ezáltal nem tesz mást mint szabálysértésre buzdít.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Magrathea
2008.10.03. 17:12
A Lineage2 ha engem kérdezel, egy más kategória. Effektíven ott nem is élvezhető a játék ha nem lóg ki az ember hátsófeléből egy healer/buffer bot, mondjuk egy prophet, és nincs egy törpe trader karaktere... (Ezek a classok egyébként is olyan szinten alkalmatlanok arra, hogy main karik legyenek, hogy hihetetlen. Prophet annyit tesz, hogy fél kb fél óránként buffol egyet és leül napozni amíg a többiek írtanak, a warsmith törpe szintén béna harcos és csak ostromnál van haszna kb, a siege golem miatt)

Én Chronicle 3-nál hagytam abba a játékot, majd később elkezdtem a Wow-ot és énekelni lehet a különbséget. Ott ha indítunk egy alapvetően heal-re szánt kasztot, az képes egyedül is boldogulni, ha a játékos úgy kívánja akár dps is lehet a main specializációja...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!