iPon Hírek

ME gyorstalpaló PS3 tulajoknak

Dátum | 2010. 11. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Mint azt tudjátok, a BioWare hamarosan kiadja a Mass Effect 2-t PS3-ra is, ám mivel trilógiáról beszélünk, az első rész nélkül az élmény egyértelműen nem érne fel az Xbox 360-as vagy PC-s társaihoz. Ezért a fejlesztők készítenek egy "rövidke" intrót a játékhoz, melyben végigszaladnak a történteken.

Ez az intró egy nem kevesebb, mint 6 óra hosszú interaktív képregény formáját ölti majd fel, melynek során szembekerülhettek ugyanazokkal a létfontosságú döntéshelyzetekkel, mint az eredeti játékban. A képregényért a Dark Horse felel.

A PS3-as ME2 kezdőlemezen ott található tehát...
 - az interaktív Dark Horse képregény;
 - 3 korábban megjelent DLC: Kasumi: Stolen Memories, Overlord, Lair of the Shadowbroker;
 - és egy kód, amellyel letölthetitek az összes többi extrát, ami eddig megjelent a játékhoz.

Zeschuk doktor a tényekhez még hozzátette, hogy a PS3-as verzió teljesen más architektúrára alapoz. Nem akarják elindítani megint a vitát, hogy melyik erősebb a két konzol közül, egyszerűen csak ki akarják hozni, amit tudnak mindkettőből. A játéknak egyszerűen kicsit más "fílingje" lesz PlayStation 3-on. Mint játékfejlesztők, örülnek, ha minél több emberhez jut el a játékuk, így megragadták az alkalmat, hogy a Sony konzoljára is kihozzák a művüket.

ME2 PC verzió

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Supra
2010.11.08. 13:39
Nem is tudom, nem lett volna egyszerűbb portolni magát a játékot? Nyilván nagyobb munka lett volna, de szerintem többen is vették volna meg...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. saxus
2010.11.10. 00:49
@Supra: UE3 Engine-nek van egy olyan aprócska hibája, hogy nem igazán van PS3-ra normálisan kioptimalizálva. Volt is az UE3 engine megjelenésekor per (ez még az UT3 megjelenése előtt kezdődött), hogy mi lett belőle azt nem tudom, de pont a PS3-n való gyenge teljesítmény miatt kezdődött.

Na meg, hardverileg a PS3 valamivel gyengébb, valamint az okosok szerint elég elborult a programozása, ami megint csak hátráltatja azt, hogy hip-hop lehessen portolni (nem programoztam se XBox-ra, se PS-re, de olyan emberektől hallottam, akik kódoltak rá). Ráadásul az MS meg egyre inkább afelé megy, hogy minél egyszerűbb legyen cross platform játékot fejleszteni Xbox-PC-WinPhone7 között.

Szóval normál eseben nem lenne gond, csak UE3 miatt necces.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. nono hill
2010.11.10. 11:42
Azért nem portolják a Mass Effect első részét PS3-ra, mert ott a Microsoft volt a kiadó, ezért az első rész nem jelenhet meg PS3-ra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2010.11.10. 11:53
Yepp, az UE3 már nem akadály egy ideje. Rengetek multiplatform cím használja
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!