iPon Hírek

ME3 infóbomba

Dátum | 2011. 04. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Csapjunk is bele a közepébe! Egy spanyol játékokkal foglalkozó magazinban felfedtek egy új közelharcos kasztot Shepardnak! Hősünkből kész SWAT kommandóst csináltak, üt, rúg és számos közelharcos képességgel rendelkezik majd. Általában véve rengeteget csiszoltak a mozgáson, Shepard tud majd gurulni, ugrani és Max Payne szerűen fedezékbe vetődni.

Felmerült űrcsaták lehetősége is, de ez még nem megerősített. A mérnökök képesek lesznek lövegeket felállítani, a fegyvereink pedig testreszabhatóak lesznek.

Az új helyszínek közt említették New Yorkot, Londont, a szalarián anyabolygót, a Marsot és egy kvári holdat, ami nem kicsit meglepő, tekintve, hogy az ő otthonuk legutóbb még geth fennhatóság alatt állt.

Az emberek dominanciáját elérni törekvő Cerberus szervezet a harmadik epizódra Shepard ellen fordul, meggyűlik majd a bajunk mech egységeikkel és ninja szerű gyalogosaikkal. Az Illusive Man is visszatér, eltökélve, hogy eltegyen minket láb alól. Miért fordul egykori bajnoka ellen? Ezt még nem tudjuk.

A sebzés dinamikusabb lesz, ellenfeleinknek lesznek gyengepontjai (valószínűleg nem csak a fejük, mint korábban), elveszíthetik végtagjaikat, illetve a páncéljuk is sérülhet (feltehetően nem merül majd ki fogyó/töltődő kék és sárga csíkokban a dolog). Összességében a harc sokkal pergősebb lesz, ha százalékban akarjuk kifejezni, akkor úgy 10-15%-kal lesz gyorsabb.

Mint azt az első trailer videóban láthattátok, a harmadik epizódra seregnyi pusztító (Reaper) érkezik, de nem sajttálakkal és sütivel. Az ősi monstrumok több méretben érkeznek, lesznek 500-600 méteresek és 2 kilométeres óriások is. Fejedelem (Sovereign) egy 2 kilométeres példány volt.

A bejárható területek jóval tágasabbak lesznek, rengeteg sétáló emberrel, csatázó hajóval és részletesebb építészeti elemekkel. A BioWare igyekszik jobban közelíteni a fotórealisztikus megjelenítéshez, ehhez új fény technikákat használnak. Az atmoszféra magával ragadóbb lesz, interaktív elemekkel és eseményekkel.

Mindannyiunk kedvenc bolygószkennelésén is változtatnak és az eddigi Mass Effectekben használt járműveket sem látjuk már viszont.

Ami csapattársainkat illeti, visszatér majd a korábbi romantikus opcióként szereplő Liara T'Soni, Kaidan Alenko és Ashley Williams. Amennyiben túlélték eddigi kalandjainkat, ismét találkozunk majd Garrusszal, Wrexel, Mordinnal és Legionnel, csak úgy mint Anderson parancsnokkal.

Ha olvastátok az eddig megjelent regényeket, akkor a Sanders név egész biztosan be kell ugorjon. Csapattársként üdvözölhetjük Kahlee Sanders fiát, James Sanderst.

A Mass Effect 3 eseményei ott kezdődnek, ahol az ME2-Arrival DLC végződött. A prológusban el kell majd menekülnünk a Normandiáról és össze kell raknunk régi csapatunkat. A PS3-as képregényes felvezető megtetszett a BioWare-nek, így a harmadik rész is így indít majd.

Multiplayer nem lesz (szerencsére).

A májusi GI borítója mégtöbb részlettel kecsegtet minket...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

15. micu13
2011.04.21. 11:19
Multiplayer nem lesz(szerencsére).

Miért is?Ha már ennyire csiszolt lesz a mozgás, GOW féle fedezékbevetődés, jó kis sebzésrendszer, akkor miért ne lehetne mondjuk egy TDM vagy sima FFA?Valami egyszerű multi, ami miatt pár hónappal később adnák, nem halna bele senki.Jó fejlődésrendszerrel engem mindenképp szórakoztatna a remek single mellett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. csab959
2011.04.21. 11:44
Remélem lehet a fegyverek külsején is változtatni, meg a páncélmódosításra is több lehetőség lesz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. alfred_001
2011.04.21. 11:55
Szerintem a cikk írója azért írta, hogy szerencsére nem lesz benne multi, mert ez is tipikusan egy olyan játék, amiből nem hiányzik és ha csinálnának, akkor is tuti bukta lenne a multis része. Pl. dead space 2 vagy bioshock 2 is ebbe a hibába esett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. gezu1025
2011.04.21. 12:26
Jó kis nyálcsórgatós infok ezek

"Az új helyszínek közt említették New Yorkot, Londont, a szalarián anyabolygót, a Marsot és egy kvári holdat, ami nem kicsit meglepő, tekintve, hogy az ő otthonuk legutóbb még geth fennhatóság alatt állt."

Remek, de remélem itt nem áll a meg a BioWare, mindegyik faj anyabolygóját megtekinteném, különösen az Aszárit és a Turiánt. És azért szívesen túráznék a kvári-geth háborúban amit az anyabolygólyukért indítanak. (ennek voltak előzményei a 2. részben, hogy tervezgetik visszafoglalni, és ez a holdas dolog lehet, hogy köze van hozzá) Jöhetne a génfalóval is valami dolog. pl. válassz szövetségest (és ellenséget) krgoran vagy szalári
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Chabe
2011.04.21. 17:05
Aszári anyabolygó ugy emlékszem benne volt a kettőbe a turiánt viszont én is megnézném ők kedvenceim a sorozatba
Multi meg egy ilyen játékba télleg felesleges. Azt az időt amit azzal töltanének hogy csináljanak egy közepes multit inkább fordítsák a singli részére.
Eddig ez volt az a játék ami a legjobban megfogott remélem a finálé is lesz olyan jó mint az első két epizód.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. HUNrobar
2011.04.21. 17:20
És mi lesz Talival? Remélem ő is lesz a 3. részben, ő a kedvencem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. gezu1025 Chabe
2011.04.21. 17:36
Nem nem volt benne az Aszári anyabolygó, az Ilium volt benne az pedig csak egy virágzó (igaz aszári) kereskedelmi központ. Az aszári bolygó a Thessia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. uristen
2011.04.21. 19:52
En a leginkabb azt remelem, hogy legalabb 1 hetig tart kijatszani, es lesznek olyan szomoru es nevetteto dolgok, mint az elozo reszben. Bar csak ne ez lenne majd az utolso resz a Mass Effect sorozatbol, a legjobb Sci-Fi a Star Wars utan, amit valaha jatszottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. noPublicFG
2011.04.21. 21:25
Legio-t ismét felvehetjük a csapatba? nah valami jó hír!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jimday
2011.04.22. 07:26
a rak egye meg. nekem Tali megdoglott, pedig egyik volt a kedvenceim kozott.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. OrvAjn69
2011.04.22. 12:32
Jajjj, de nagyon várom már. Egy igazán jó sci-fi játékról van itten kérem szó! )
Nagyon várom a 3. részt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Avisto
2011.04.22. 14:40
Az hogy viszontlátjuk Legion-t nem jelenti azt hogy fel is vehetjük a csapatba.

Amúgy az hogy ez az utolsó rész a sorozatból szerintem nem jelenti azt hogy eltemetnék a világát is. Elég sikeres ahhoz szerintem hogy használják a trilógia után is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUNrobar
2011.04.22. 20:25
@jimday Én meg vele jöttem össze a romantikus szálon. Remélem a 3-ban végre megmutatja az arcát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. uristen
2011.04.24. 16:17
"A sebzés dinamikusabb lesz, ellenfeleinknek lesznek gyengepontjai (valószínűleg nem csak a fejük, mint korábban." Probaljatok loni a Husbabok fejet, majd probaljatok az also testreszuket: Hamarabb veszitik el a labukat, mint meghalnanak fejlovesbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rieper
2011.04.25. 20:33
Vajon kiadják dlcstől boxsetben a trilógiát? Megfizethető áron nem lenne szerintem baromság. Úgy értem az 1-2 ért 3000 + az új game ára. És akkor szépen 1be végigtolhatod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!