iPon Hírek

ME3: Lángok és levegő...

Dátum | 2012. 02. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Mass Effect 3 körül óriási a nyüzsgés, van egy kis flame hírünk a DLC politikáról és kapunk bőséggel marketinget is. Meg kell hagyni, hogy van fantáziája a népszerűsítő brigádnak!

A napokban kiszivárgott egy hír az első Mass Effect 3 DLC-ről, a From Ashes-ről, mely egy plusz karaktert ad majd a játékhoz. A szereplő kiléte legyen meglepetés (sokaknak spoiler lehet, de lentebb leírjuk a részleteket, ha kíváncsiak vagytok). A lángok természetesen amiatt csaptak fel, hogy a BioWare szándékosan vágta ki a tagot a teljes játékból, hogy tudjon mit ajánlani a gyűjtői változat vásárlóinak megjelenéskor.

A széria egyik atyja Casey Hudson és az ME3 producere, Michael Gamble reagáltak a vádakra és elmondták, hogy a játékot már befejezték, mikor a DLC karakteren dolgozni kezdtek. "Nagyjából 3 hónapot vesz igénybe a tartalom befejezése után, hogy kijavítsuk a hibákat, mindent dokumentáljunk, legyártsunk és eljutassuk a lemezeket a kereskedőköz" - magyarázta a Twitteren Hudson. "Ez alatt az idő alatt dolgozunk a DLC-n. A letölthető tartalom esetében minden sokkal gyorsabb és gyártásra sincs szükség, szóval ha a csapat gyorsan dolgozik, időre kész lehetnek, hogy már az első végigjátszásotokkor, az első napon megkaphassátok."

Az ME3 tartalom szerkesztői január óta dolgoznak a From Ashes-en, ami ingyenes lesz a gyűjtői változat vásárlóinak, a többieknek pedig fizetős (800 MS pont).

//SPOILER ALERT!
(A következő bekezdés ronthat a játékélményeteken, amennyiben nem játszottátok ki az eddigi Mass Effect játékokat!)

A From Ashes állítólag egy protián csapattagot ad Shepard legénységéhez és egy plusz kalandot az Eden Prime bolygón. Ezen kívül tartalmaz egy új fegyvert és egy alternatív öltözéket a legénység összes tagjának. A DLC kimondottan a régi rajongóknak készült, ezért is döntöttek úgy, hogy ezt adják a CE mellé, az újak viszonylag kevéssé találják majd érdekesnek, a készítők elmondása szerint nem szerves része a játéknak.

//Spoiler vége!


Michael Gamble alaposan áttanulmányozta a kapcsolódó fórumot és elmondta, hogy nagyon fontos nekik minden visszacsatolás, amit nyújtunk. Kellően taglalta még a fejlesztési ciklus menetét és az utólagos hangfelvételeket, amik a DLC-hez kapcsolhatók. "Ezen kívül már csak annyit mondhatok, hogy a csapat a szívét, lelkét beletette ebbe a letölthető tartalomba, miután már minden beleadtak, hogy befejezzék az alap ME3 játékot. Siettek ahogy tudtak, hogy ne csak 30 vagy 60 nappal megjelenés után jöjjön ki a DLC."

Mindeközben természetesen őrületes tempót vett a marketing kampány is, a legújabb durranás, hogy kilőnek az űrbe egy példányt a játékból... na jó, ez azért túlzás, de jól hangzik! Nézzétek inkább meg az alábbi videót! :)
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. kiskoller
2012.02.23. 18:37
Aha. Valahogy nehezen hiszem el ezt. Mindegy engem nem érint, sosem játszottam még egy Mass Effect-el sem, nem tetszenek a Bioware játékok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Powerdream
2012.02.23. 18:40
Pedig nagyon jó játék! FPS játékokat szeretem de ez valami brutális.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. simonpeter
2012.02.23. 20:33
SZerintem is nagyon jó game lesz
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Siq123
2012.02.23. 22:46
promo promo hátán. Kezd emlékeztetni a me3 a starcraft2 megjelenés előtti időkre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. MaximumGam...
2012.02.24. 06:24
Jött volna inkább Kotor 3 om mint ez

Egy Kotor 1-2 höz nem is hasonlítható ez a játéksorozat ...

Nekem unalmas... a konzol port grafikáról nem is beszélve...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Supra
2012.02.24. 09:06
Csak aztán nehogy nagyobb legyen a füstje mint a lángja!

Felverik az érdeklődést extrém szintre, amivel ugye az elvárások is megnőnek: a végén meg kifog jönni egy normális, jó játék, amiben sokan fognak csalódni, mert nem fogja megváltani a világot, nem lesz világbéke, nem lesz fotorealisztikus látvány - ellenben lesz néhány kisebb nagyobb bug...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. EastpunkzB...
2012.02.24. 09:20
Meg merném kockáztatni, hogy az évszázad játéka. Egy kis Star Wars, egy kis Star Trek, Battlestar Galactica, Stargate... mindez összegyúrva egy fantasztikus űreposzban. Aki kipróbálja, elmélyül egy kicsit benne, biztos hogy rákattan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. JackFeryll
2012.02.24. 09:35
Reméljük jó lesz, de már előre félek tőle. Az első rész egy ideig tetszett, mert új volt a dolog aztán meguntam, hogy kb minden harc ugyanolyan, nagyon sok van belőlük és nekem már unalmas.
Az évszázad játéka lehet picit korai még
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. OrvAjn69
2012.02.24. 11:35
Ennél a játéknál nem számítanak a lentebbi negatívumok szerintem. Akit elkapott Shepard parancsnok története, az pont lesz*rja, hogy milyen a grafika, meg a játékmenet. Én személy szerint nagyon várom. Márciusban hatalmas Reaper vadászat veszi kezdetét!!! )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. TheRealTsL
2012.02.24. 15:00
"Kotor 3 om"
Kezdjük ott, hogy eleve a két KoTOR se hasonlítható össze, a második annyira összecsapott, megnyirbált félkész termék lett.
Azokat is végigjátszottam legalább ötször, ugyanúgy, mint a ME 1-2-t, mindegyik alapmű a stílus kedvelőinek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Supra
2012.02.24. 18:13
Meglátjuk :-)

Én annak örülnék nagyon, ha nem "zárt" lenne a játékmenet, mint az ME2-ben - arra gondolok, hogy a fő történet után ugyan visszamehetünk barangolni mindenfelé, de záros időn belül elfogy a pénz, és vége.
De még ha nem, akkor sem marad mit csinálni - kellenének a véletlen generált részek, ahol az egekbe tuningolt karaktert tovább lehetne fejleszteni, de legalább elszórakozni vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!