iPon Hírek

Mechromancer, a fruska

Dátum | 2012. 08. 13.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Gearbox Software lerántotta a leplet a játék készülőben lévő ötödik kasztjáról, a Mechromancerről. Az egyelőre csak koncepciós rajzokon élő copfos punk/tank leányzóval kapcsolatban még sok minden tisztázatlan, de azt már tudjuk, hogy robot keze van és fő képessége, hogy idézni tud egy Deathtrap névre hallgató masinát a csatába, ami tankként működik, és magára vonja az ellenfelek figyelmét és tűzerejét.

A Mechromancer 60 nappal a játék szeptemberi megjelenése után jön csak ki, egyelőre Mayából, a szirénből származtatott tulajdonságai vannak, ami még kidolgozásra szorul. Csak a dizájnja van kész és a háromból egy képességfája. Ez is megér néhány szót, ugyanis ez a "barátnő" módot képviseli, John Hemingway szavaival élve. "Best Friends Forever" név alatt fut.

"A tervező csapat ránézett a koncepciós rajzokra, és tudjátok mit? Úgy látták, hogy ez a legaranyosabb karakter, amit valaha csináltunk. Szeretném megcsinálni - jobb elnevezés híján, a barátnő képességfát. Ez arra van, hogy ha szereted a Borderlands-et és meg szeretnéd osztani valakivel, aki egészen véletlenül nagyon béna FPS-ekben, akkor legyen neki valami. Csinálhatnánk egy képességfát, ami lehetővé teszi számukra, hogy megértsék és játsszák a játékot. Ez a célunk a Best Friend Forever fával."

Az első talentek egyike a BFF fán, a "Close Enough", azaz "Közel volt". Ez annyit csinál, hogy ha a kilőtt golyók más objektumokat találnak el (magyarul elhibázzák a célt), akkor eséllyel visszapattannak a közeli ellenfelekre.

"Nem tudsz célozni? Nem probléma" - mondta Hemingway.

Egy rövid demó keretében a Gearbox megmutatta a képességet akcióban is. Miután kapott némi sebzést, a Mechromancer fedezékbe húzódott, hogy visszatöltse pajzsát és onnan biztonságosan ki tudott lőni oda, ahol nagyjából az ellenfeleket gondolta. A golyók valami varázslatos módon el is találták őket...

A karakternek persze a hardcore játékosok számára is lesz értelme, lesz majd néhány trükkösebb, nehezebb dolga, másik talentfán, ami teljesen más élményt nyújt majd, de erről egyelőre még nem tudnak mondani semmit, mert ők is csak dolgoznak rajta.

Hemingway valahogy úgy képzeli el az utolsó fát, mint a "rázós gameplay fát". Teljes egészében a pajzsokról és elektromos sebzésről szól majd, amire még nem volt példa a játékban.

Sok megválaszolatlan kérdés van még, köztük azzal, hogy mi lesz egyáltalán a leányzó neve? Miért van robot keze? Hogyan szerezte? Vannak különleges erői?

Az egyik talentfán majd új képességeket lehet tanítani a robotjának, Deathtrapnek, akiről már van egy koncepciós rajz. Egy olyan képességet már vizionáltak neki, hogy tárt karokkal kamikáze módban az ellenfeleknek rohan, összecsapja praclijait és robban egy szép nagyot. Ez az Explosive Clap, hátralöki az összes ellenfelet. Eddig nem volt olyan karakter a Borerlandsben aki idézni tudott, az biztos, hogy érdekes új színfolt lesz a Mechromancer.

A hírünkhöz egyáltalán nem kapcsolódik, de a CNG Hungary jóvoltából megérkezett a legfrissebb Borderlands 2 trailer magyar feliratos változata, amit alant megnézhettek.
 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. DogTheDog
2012.08.13. 15:43
A close enough az inkabb eleg kozel mintsem kozel volt.Talan jobban meg is felelne igy a jatekbeli funkciojanak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. DogTheDog
2012.08.13. 15:44
Szepen fejlodik ez a jatek is,pedig mar az elso resz sem volt gyengenek mondhato.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Magrathea
2012.08.13. 15:47
DogTheDog: A "Close Enough"-ra: Ezt hívják kreatív szabadságnak, jobban hangzik magyarul, ezért így fordítottam.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog Magra...
2012.08.13. 16:05
Nem kotozkodesnek szantam
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Skorbut
2012.08.13. 19:34
Special Skill Tree: Summon Human Reaper
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!