iPon Hírek

Még a hátlapján is kijelző van a Meizu új csúcsmodelljeinek

Dátum | 2017. 07. 28.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Meizu 7 PRO
Valóban kettő kijelzővel a fedélzetén érkezett meg a Meizu új csúcsmodellje, ami rögtön kettő kivitelben áll az érdeklődők elé. A Meizu PRO 7 és PRO 7 Plus sokban hasonlít majd egymásra, de a méretüket tekintve jelentősen eltérnek, ahogy azt rögtön látni is fogjuk.
Meizu 7 PRO
A Meizu PRO 7 egy 5,2 hüvelykes kijelzőt kapott, míg a PRO 7 Plus már 5,7 colosra nőtt. Mind a kettő okostelefon Super AMOLED kijelzőt foglal keretbe, de a felbontásuk már eltérő, hiszen míg a PRO 7 modell Full HD támogatást nyújt, addig a PRO 7 Plus esetében már Quad HD-val számolhatunk. Az eszközök 103 százalékos NTSC színtér lefedéssel dolgoznak, és érdekesség, hogy a Meizu PRO 7 Plus már gyakorlatilag megfelel a Daydream feltételeinek, de nem esett szó a VR platform támogatásáról. A hátlapi panel mindkét gép esetében 1,9 hüvelykes, Super AMOLED technológiát használ és 536 x 240 pixeles felbontást nyújt. Ide gyakorlatilag bármilyen tartalmat ki lehet tenni, folyamatosan látható lehet itt a pontos idő, a friss értesítések, az időjárás előrejelzés és akár a kamera képe is fotózáskor. Az okostelefonokon az Android 7.0 operációs rendszer teljesít majd szolgálatot a Flyme OS 6 grafikus felhasználói felülettel megtoldva.
Meizu 7 PRO
Meizu 7 PRO Plus
Egyforma kamerarendszerrel lettek ellátva az újdonságok. A hátlapon kettő képalkotó figyelhető meg egymás mellett, ezek 12 megapixelesek és Sony IMX 386 képérzékelőre épülnek azzal a különbséggel, hogy míg az egyik színesben látja és örökíti meg a világot, addig a másik monokróm felvételek alkotására képes. Korrekt képminőségre lehet számítani az 1,25 mikronos pixelméretnek köszönhetően, és mivel az egységek támogatják a fáziseltérésen alapuló automatikus fókuszálást (PDAF), villámgyorsan beállítják a fókuszt is. Az RGB+monokróm felállásnak köszönhetően igazán részletgazdag képek születhetnek majd, és a szoftverrel lehetőség lesz a mélységélesség utólagos befolyásolására is, ami jól jöhet például a portrémódban. Mozgóképfelvételeknél Ultra HD támogatást nyújt a masina, és a hozzá kapcsolódó kéttónusú LED-es segédfénynek köszönhetően sötétben is lehet rá számítani. Bár a hátra pakolt kijelzőnek köszönhetően már akár a főkamerával is lehet portrékat készíteni minden gond nélkül, azért a Meizu nem aprózta el az előlapi kamerát sem. A mobilok frontjára 16 megapixeles egység került Full HD videózási lehetőséggel, ennek a modulnak F/2.0-s a lencserendszere.
Meizu 7 PRO
Az új mobilok kapcsán kettő központi chippel lehet majd számolni, mindkettőt a MediaTek szállítja a Meizunak. A PRO 7 Plus modell kizárólag a Helio X30 csúcslapkával lesz elérhető, a PRO 7 pedig két kivitelben jön, a drágábbnál szintén a Helio X30 bukkant fel, a költséghatékonyabb vas viszont már csak a Helio P25-öt hozza el. A Helio X30 Cortex-A73, A53 és A35 processzormagokat tartalmaz 2-4-4 darabszámban 2,5, 2,2 és 1,9 GHz-es órajelen, szóval összesen tízmagos és egy PowerVR GT7400 Plus IGP található benne, a Helio P25 pedig jóval egyszerűbb, ebben csak Cortex-A53 egységek lapulnak nyolcan 2,6 és 1,6 GHz-es frekvencián (négy-négy mag) egy Mali-T880 MP2 grafikus vezérlővel kiegészülve. A háttértár mindkét mobilnál 64 vagy 128 GB lehet annak függvényében, hogy mekkora kapacitásra tart igényt a vásárló. A rendszermemória viszont már eltér, mivel a Meizu PRO 7 „csak” 4 GB-nyi RAM-ot kínál, ellenben a PRO 7 Plus már 6 GB-os LPDDR4X modullal van felszerelve. A kapcsolati lehetőségeik terén egyeznek a gépek, van bennük 4G LTE modem, 802.11 a/b/g/n/ac szabványnak megfelelő Wi-Fi, A-GPS vevő és Bluetooth 4.2 modul is – az NFC viszont hiányzik. Az eszközök Dual-SIM támogatást nyújtanak.
Meizu 7 PRO Plus
Az újdonságok nincsenek híján az ujjlenyomat-olvasónak, ez a biometrikus érzékelő az előlapjukon található nyomógomb mögött lakik. Az mTouch egységet számos területen ki lehet majd használni, nem kizárólag a megjelenítő feloldásakor jöhet jól, és villámgyorsan teszi a dolgát minden helyzetben. A megfelelő hangzásról a Cirrus Logic CS43130 DAC gondoskodik egy beépített erősítővel megtoldva. Az okostelefonok szerencsére 3,5 milliméteres kimenetnek sincsenek híján, így bármilyen fülhallgatót lehet hozzájuk gond nélkül csatlakoztatni. Akár a Meizu Flow headsetet is, amit a kínai alakulat a mobilokkal együtt leplezett le. Az nem világos még, hogy ez a kiegészítő, ami dupla armatúrával gondoskodik a kiváló hangminőségről, benne lesz-e a csomagban, de az biztos, hogy külön megvásárolható 90 dollárért. Az USB csatlakozó már C-típusú, de ez ilyen szinten már inkább elvárás, mint plusz dolog.
Meizu 7 PRO
Alumíniumötvözetből faragott házakban laknak a Meizu PRO 7 és PRO 7 Plus modellek, ráadásul unibody kialakításúak. Az okostelefonok fekete, ezüst, arany és vörös színben kerültek bevetésre, ezek közül a fekete és a vörös az, ami igazán dögösre sikeredett, de az arany is népszerű lehet majd például a hölgyek körében. Mindkét szerkezet 7,3 milliméter vastagra lett szabva, de a Meizu PRO 7 esetében ehhez mindössze 147,6 x 70,7 mm-es felület tartozik, míg a PRO 7 Plus már 157,3 x 77,2 milliméteres vonalakkal határolható körül – az előbbi masina 163, az utóbbi pedig 170 gramm tömegű. A kisebb gépezetet egy 3000, a nagyobbat meg már egy 3500 milliamperes kapacitású telep hajtja meg, ezeknek köszönhetően az üzemidővel biztosan nem lesz probléma. Az eszközök támogatják a gyorstöltést, de nem mindegyik egyformán: a Helio X30 lapkával ellátott mobiloknál az mCharge 4.0 gyorstöltési eljárással kell számolni, ami a 25 wattos teljesítménye révén 30 perc leforgása alatt 70 százalékra pumpálja a telepet, ahol pedig a Helio P25 van jelen, be kell érni az mCharge 3.0-val.
Meizu 7 PRO Plus
A Meizu PRO 7 alap kivitele a gyengébb központi chippel felszerelve 430 dolláros áron érkezik, míg a Helio X30-cal ellátott modellért már nagyjából 500 dollárt kell majd leszurkolni. A Meizu PRO 7 Plus pedig a 64 gigás tárhellyel ellátva 530 dollár körül fogja kínálni a bájait, a 128 GB-tal ellátott variánsát pedig 605 dollárért cserébe lehet majd elvinni. Mindegyik gépezet egyszerre kerül a boltok polcaira, Kínában fognak debütálni augusztus ötödikén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. expander
2017.07.29. 13:47
csini
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. 5hR3kY
2017.07.29. 23:01
Inkább a FlymeOS 6-ot faragnák az eddig kiadott telefonokra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani 5hR3k...
2017.07.31. 12:26
Már csinálják.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!