iPon Hírek

Még az idén piacra dobják a 450 Mh-es frekvenciát

Dátum | 2010. 08. 11.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Ma lépett hatályba az a nem rég elfogadott jogszabály, amely átalakítja a struktúrát és a mai nappal nevezte ki az elnököt Orbán Viktor, miniszterelnök. Az elmúlt idők technikai fejlődésnek köszönhetően ma már elválaszthatatlan egymástól a műsorterjesztés és a tartalom, ezért is vonták össze a hatóságokat, ebben az értelemben tekinti előremutatónak a hatóságot Szalai.

Az elnök azt is elmondta, hogy a médiaszabályozás egy egymásra jogszabályokból épül fel, a jogalkotási folyamat következő lépéseként az ősszel lép hatályba az a rendelkezés, ami létrehozza a médiatanácsot, (ez az Országos Rádió és Televízió Testület utódja), a média kerettörvény elfogadása pedig szeptemberre várható. Az egyik legfontosabb feladatnak a 2011- ig megvalósítandó digitális átállással kapcsolatos teendők adják - mondtaSzalai.

Mátrai Gábor, a hírközlésért felelős elnökhelyettes pedig azt mondta el, még idén megpályáztatják a 450 Mh-es frekvenciát, s hasznosítani kívánják a 900-as frekvencia szabad kapacitásait. Ösztönözni kívánják az új generációs hálózatokba történő befektetéseket is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!