iPon Hírek

Még eggyel kevesebb EW?

Dátum | 2011. 03. 18.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Az Electro World Magyarország Kft. egykori zászlóshajójának számító budaörsi áruházának főbejáratára is a zárva vagyunk centli került ki, ám a változatosság kedvéért a papíron technikai okokkal magyarázzák a szünetet. Lapunk egy ideje figyeli az üzletet és az utóbbi időben meglehetősen kevés autó állt a parkolóban. A globalplaza.hu fórumoldalán a bennfentesek egy ideje már pedzegetik az áruház bezárását, de egészen mostanáig nem volt erre utaló jel. A budaörsi áruház volt az Electro World első magyarországi egysége, a Dixons-csoport ennél alkalmazta a legagresszívabb marketingjét a márkanév bevezetése érdekében. A 2002-es februári nyitás a magyar sajtó szerint budaörsi ostromállapotként vonult be a hazai kiskereskedelem történetébe, ugyanis az M1-M7 bevezető szakaszának forgalmát is le kellett állítani a meggondolatlan vásárlók miatt, akik a leállósávban hagyták a gépkocsijukat, mert már meg sem tudták közelíteni az áruház parkolóját. A lánc dömpingáraira a környékbeli kereskedők erős árcsökkentéssel válaszoltak, a Tesco például 20 százalékos azonnali árvágást hajtott végre a műszaki cikkeinél. A Dixons megjelenésekor végrehajtott azonnali árcsökkentés azóta sem fordult elő a magyar kiskereskedelemben.

Az Electro World jelenleg csődvédelem alatt áll, kérdés azonban, hogy sikerül-e megegyeznie hitelezőivel, illetve a remélt külső tőke bevonása időben megtörténik-e.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Svidi
2011.03.18. 14:24
Szegény Electro World-ös srácok
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. idevman
2011.03.18. 15:18
En TV-t kerestem mult heten az egyik videki aruhazukban. Kinalat szinte nulla, a polcokon kicsomagoltatlan keszulekek. 4-5 lebzselo elado kuzul senki nem kerdezte meg, hogy mit akarok, csak a biztonsagi or kovetett gyanus tekintettel.
Bocs Electro World, igy nem nalatok hagytam tobb szazezer forintot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. XtreemX
2011.03.18. 16:22
Én azért sajnálom valahol hogy nem megy nekik az üzlet...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. noti
2011.03.18. 22:58
velem vagy 3 éve kicsit bunkók voltak ott budaőrsön. Mp3 lejátszót kerestem, és nem akartam végigfogdosni mindet, csak merengtem fölöttük, kifelé meg jött vmi nyikhaj fószer két 2ajtós szekrény kisérővel, és *elkísértek egy tudjafene milyen eldugott szobába, hogy na most akkor pakoljam ki minden zsebem. Mosolyogva raktam a taknyos zsebkendőket az asztalra és egy fintorral elnézést kért az illetékes.. Ugye gyanús, hogy nem ott vettem magamnak lejátszót.. azóta se mentem oda..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!