iPon Hírek

Még ez évben jön az új GTA?

Dátum | 2009. 01. 15.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Game Informer legfrissebb értesülései szerint ez év végére lehetséges, hogy kijön a GTA szériához egy újabb epizód.

GTA IV
"Nem, nem egy új letölthető tartalomról vagy DLC kollekcióról van szó, hanem egy teljes értékű új játékról. Várhatóan a korábbi GTA-k mintájára ez is kap majd egy alcímet, mint például a GTA: San Andreas. Tokyo az egyik lehetséges helyszíne a játéknak, de részletek még nem láttak napvilágot" - olvashatjuk a Game Informer 190-es számában.

Mielőtt túlzottan beleélnénk magunkat a dologba, jegyezzük meg, hogy amíg a Rockstar hivatalosan nem erősíti meg, a hír pletykának minősül. Érdemes viszont még megemlíteni azt, hogy jó alapot ad a szóbeszédnek, hogy a Vice City is egy évvel a GTA 3 PS2-es megjelenése után került a polcokra. Ha az új GTA karácsonyra kikerülne, az jó másfél évvel követné a negyedik epizód konzolos kiadását. Szóval bármi lehetséges, új motort nem kell írniuk, hiszen a IV-é tökéletesen megfelel. Tokyo mint helyszín izgalmasnak hangzik, szóval ujjakat keresztbe és várjuk a további információkat, illetve a Rockstar válaszát.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Svindler
2009.01.15. 21:32
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kisdeak
2009.01.15. 22:48
alig várom az infókat, mindenesetre örülnék ha a pc-s meg a konzolos kiadás egy napon lenne
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Magrathea
2009.01.16. 14:44
Az nem az új GTA, hanem az előző box exkluzív kiegje. link

BTW ha PC-s verziót tekintjük, akkor a "tökéletes motor" valóban enyhe túlzás volt részemről, csak előtte végig a konzolos megjelenésekről írogattam és azokra gondoltam. Ott nem volt különösebb gond vele. =) Viszont ahogy már előttem is mondták, minden valószínűség szerint kipofozzák a gta4 hibáit és a köv résszel már PC-n sem lesz gond. Reméljük.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. StevyXIX
2009.01.17. 03:44
SMITH

Mindig is volt pc-s játékipar és továbbra is lesz. Sose fog megszűnni, mert órási benne az üzlet, ha más nem Nvidia és hasonló gyártók mindenkit pénzelni fognak, hogy dobják ki rá a játékokat továbbra is, na meg arról nem is beszélve, hogy egyre inkább divat a multiplatform kiadás, vagyis egy játékot kiadnak több konzolra és pc-re is, mert ügye azt nem is kell ecsetelnem, hogy az Xbox360 powerpc alapú így kb olyan programozni rá mint pc-re (na nem mintha annyira értenék hozzá, csupán olvastam).
Ezen felül még mindig vannak pc only játékok és az stratégia-FPS-MMO trióban még mindig a pc van előnyben (mondjuk az előbb említett multiplatform kiadás már szinte minden pc-re megjelenő fps-t érint, de stratégiák közel sem állnak így és MMO-k se nagyon nyomulnak pc-n kívűl).
Most vissza lehet vágni, konzol sok mindenre nem jó amire pc igen.
A másik nagy fegyvertény, pc-re jóval olcsóbbak a játékok, van ami 7-8k ft-os kezdő árról indul, ilyen árazást konzolon a platinum játékok szoktak csak kapni, kezdő ár meg szinte mindig a duplája 16k. Jelenleg nagyon jó gamer pc-t össze lehet dobni akár 100k-ból is, amin majdnem mindem mai játék maxon futtatható. Az meg, hogy nem minden játék fut rendesen nagyon szomorú, de ez részben a rendszerek sokasága miatt van, ez tényleg elég nagy előnye a konzolnak, de jelzem már a konzolt is elérte a patchelés mánia, előző konzol generációkba nem lehetett utólag javítgatni a játékokat, szóval szinte tökéletesnek kellett lennie a játéknak (és ez némileg meg is történt, emlékszem MGS2 a maga idejében egy csoda volt szinte, nem voltak falon átlógó testek meg ilyen apróságok, hibát én nem láttam benne), de a jelenlegi konzolokon már van lehetőség utólagos foltozásra, amit nem restek kihasználni a fejlesztők (persze javítsák ki ha hibás, de talán inkább úgy kellene lennie, mint az előző konzolgenerációba, ne legyenek javítások, hanem maximum a játékhoz adjanak ki újdonságokat).
Szóval szerintem ez egy összetett dolog, kettő egymás nélkül nem is létezhetne, hisz pc-s ipar irgalmatlan tempóban fejlődik és bizony ezeket a fejlesztéseket felhasználják az újabb konzolokon is, ha nem lenne pc-s játékipar és nem lenne ilyen mértékű fejlődés, ez rányomná a bélyegét a konzol iparra is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Joachim21
2009.01.17. 17:45
Jahj, amíg csak a címet láttam, azt hittem, hogy egy újabb NVIDIA kártyacsalád érkezik, de látom nem erről van szó!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. kisdeak
2009.01.17. 18:24
jah sok kis finomság van a gta-hoz amit letölthetsz, nem gondoltam volna hogy a téma így el fog fajulni.. :blink:
jut eszembe, konzolon télleg minden fullon megy, évekig kitart.. egészen addig még az xbox360 tönkre nem megy(sajnos tapasztaltam és máig sokan tapasztalják- mielőtt valaki belémköt legujabb technológiás volt, nem játszottam rajta éjjel nappal és kellő hely volt körülötte) pedig mindenre figyeltem.. a playstation 3 előtt minden elismerésem minden téren, aki "megteheti" hogy vásárolhat egy ps3-at, van hozzá egy jó kis full hd tv-je na és persze pénz játékokra azt meg tudom érteni hogy next gen konzol mellett döntött(én is szivesen vásárolnék, remélhetőleg egyszer összejön beleszerettem a HOME részébe és a GT 5-be)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. soulles
2009.01.19. 16:05
Látom megy a flamewar :-). Amúgy meg ha vesz az ember egy xbox360-at, vesz mellé egy hatalmas tv-t, az teszem azt kerül 200-250k-ba, ugyanennyiből össze lehet rakni egy pc-t is mondjuk egy 1650*1200-as felbontásra képes monitorral, ami nem sokkal kisebb, mint a full hd. Viszont, ha azt vesszük, hogy egy játék 17k, míg PC-re átlag 11k, akkor ha egy évben csak 10 játékot vásárolunk eredeti áron boltból, akkor 60k forintot megspórol a PC-s, amit év végén költhet új videókártyára. Aztán egy év múlva megint fog ugyanennyit, amit akár költhet procira is. Sőt használtan nagyon jó cuccokat lehet venni, szinte fillérekért. Ha valaki akar PC-n is tud gamelni mindenféle extra költség nélkül. No persze ez csak akkor igaz, ha egy Xbox360-at nem flasheltetünk azonnal, így megúszva a játék bolti árának kiadását. Warezzal nyílván olcsóbb egy xbox, mint egy pc.

A GTA-hoz is hozzászólva, akár tetszik akár nem, a PC-s port kaksi lett, viszont ha már kiadnak egy akármilyen verziót, azt illik szépen megcsinálni. Nyílván konzol az egy célhardver, így könnyebb az élet. Remélem tényleg igaz lesz a Tokyos téma, már unom a megszokott városokat (főleg liberty city-t). Női karaktert szerintem semmiképpen sem jó ötlet, maximum akkor, ha nagyon mellékes szereplő és csak funból rakják bele. Abszolút nem passzolna az eddigi GTA főhősök sorába, szerintem.

Egyébként, ami ma szép konzolon, az egy atom PC-n sokkal szebb, és egyre inkább ez lesz a tendencia. Sőt, már a GTA-ban is megfigyelhető, ugyanis a konzolos verzió nem full grafikán fut (ha jól tudom, de ha tévedek, akkor se kövezzetek meg). És ez egyre inkább így lesz, ahogy jönnek ki a bikább hardverek, úgy lesznek egyre szebbek a játékok (és vica versa), ami lassan maga alá gyűri a konzolos full hd orgiát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!