iPon Hírek

Még forróbb az AMD FireStream 9250 lángja

Dátum | 2008. 06. 16.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Bemutatta legújabb generációs folyamprocesszorát a cég, nevezetesen a FireStream 9250-est. Ezt az új darabot ugyanis kifejezetten arra tervezték, hogy jelentősen felgyorsíthassa a kulcsfontosságú algoritmusok számítási folyamatait minden területen: nagyteljesítményű (HPC), fővonalbeli és hétköznapi számítási feladatok esetében is egyaránt.

A FireStream 9250 legfőbb különlegessége azonban mindenképpen az, hogy egyszeres pontosságú teljesítmény esetében sikeresen áttöri az egy teraflopos határt, a fogyasztása pedig kevesebb, mint 150 watt (mintegy 8 gigaflop per watt teljesítményarányt eredményezve, ami egyedülállónak mondható).

Kapott emellett - a korábbi, 9170-es AMD FireStream képességeire építve - egy második generációs, kétszeres pontosságú lebegőpontos hardvert is, amivel így több, mint 200 gigaflop teljesítményre képes. Kapott ráadásul 1GB GDDR3 memóriát is, amelynek köszönhetően meglehetősen nagy és összetett feladatokat is könnyen, gyorsan, simán kezelhet.

Kis méretének köszönhetően kisebb szervereknél is ugyanolyan jól használható, mint ahogyan asztali gépeknél, munkaállomásoknál vagy nagyobb szereverknél is. Várhatóan az év harmadik negyedében dobják majd piacra a hozzá tartozó SDK-val együtt, $999 értékben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások