iPon Hírek

Még fut a DotA projekt a Valve-nál

Dátum | 2010. 08. 10.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Duke Nukem hangja Jon St. John nem rég tweetelt a Valve Software-nél futó Defense of the Ancients projektről. "Nagyon jól éreztem magam múlt héten Seattleben a DotA felvételén. A srácok a Valve Software-nél igazán jó arcok!" Nem sokkal ezután a fülre koppinthattak, mert törölte a posztot.


Tavaly a Valve felvette sorai közé IceFrog-ot, a híres Warcraft III mod atyját, ami remek hír volt a DotA rajongóknak. "Csapatot vezetek a Valvenál!" - írta akkor IceFrog. "Végre minden erőforrás a rendelkezésemre áll, hogy valami igazán izgalmasat alkossak, amit imádni fogtok. Már alig várom, hogy megosszam veletek a részleteket a megfelelő időben."

Egyelőre még nem jött el ez az idő, de jó hír, hogy IceFrog azóta is frissítgeti az eredeti Warcraft III modot, ami jelenleg a 6.68-as verziónál jár (ez idén júliusi).

A Defense of the Acients mintájára készült például a League of Legends (tesztünkhöz katt ide) és ez inspirálta a Demigod-ot is (teszthez katt ide).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. hpesc
2010.08.10. 19:00
"A Defense of the Acients egy szerepjátékos elemeket tartalmazó tower defenSe játék"

Nem, szó sincs toronyépítgetésről. Akció-rpg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NLZ
2010.08.10. 20:05
És IceFrog nem az atyja, csak az ő kezei alatt lett híres.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. ájPon
2010.08.10. 21:04
Hááááát, akció-rpg-nek se igazán mondanám... De ez a definíció mindenképpen közelebb áll hozzá, mint a tower defense (ami egyáltalán nem illik rá)

Pont az a lényeg, hogy ez egy egészen újfajta műfaj.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Svindler
2010.08.11. 12:30
Hát igen, a DotA stílusát nehéz meghatározni, nem nagyon lehet ráhúzni egyik általános jelzőt sem. Mivel az útvonalak be vannak betonozva, az hasonlít a TD játékokra, de mivel a hőst irányítjuk aki fejlődik... ehh fene tudja

De hogy ebből ne legyen vita, akkor a meghatározást kivesszük, a honlapjukat elnézve ők maguk sem tudják mi a stílusa a játéknak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hpesc
2010.08.11. 12:55
Köszönjük!

Kíváncsi vagyok mit hoznak ki belőle, ha piacképesek akarnak lenni határozottan fel kell kötniük a gatyájukat, hiszen az eredeti DotA, LoL és HoN komoly konkurencia, fillérekért vagy ingyen. Illetve ott a Starctaft 2, már játszottam benne ígéretes DotA klónokkal.

Elképzelhetőnek tartom, hogy nem is egy újabb DotA klón fog születni ebből.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. liacolwstl...
2010.08.11. 18:00
Hero Arenának/Defense-nek hívják errefele
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!