iPon Hírek

Még gyilkosabb hálókártya a Bigfoot-tól

Dátum | 2009. 03. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

Xeno Pro és Xeno Ultra néven mutatta be a Killer K1 Ethernet kártyájának rögtön két felújított változatát is a Bigfoot, amelyek már hardveres VoIP-kezelést is biztosítanak, ezzel is csökkentve a processzor terheltségét (bár egyelőre még nem tud együttműködni minden chat-klienssel, de rajta vannak az ügyön; a TeamSpeak-kel pl. működik, de a Ventrilo-val nem).

Az Ultra és a Pro.
Felvértezték őket továbbá egy új, általánosabb jellegű Freescale 8314 processzorral (400MHz), és nem fukarkodtak a memória terén sem - elvégre a flottabb hálózati kapcsolat érdekében mindent be kell vetni: a Xeno Pro 128, míg a Xeno Ultra 256MB-os puffert kapott (bár mindegyik _nagyon_ durva túlzás). Portok terén egy-egy 3,5-ös jack input- és output-csatlakozó áll rendelkezésre, valamint természetesen egy RJ-45 és egy USB 2.0 port.

Mindemellett az Ultrát ellátták még egy tisztán esztétikai célzatú LED-kijelzővel is, amelyen különböző szövegeket, adatokat vagy épp hálózati statisztikákat jeleníthet meg az ember - vagy bármilyen, tetszés szerinti szöveget.

A Pro várhatóan már április környékén felbukkanhat - $130 értékben -, míg az Ultra csak kicsit később, május környékén, $180 ellenében. Azonban, bár mindez nagyon szép és jól hangzik, de felmerül a kérdés: megér ennyit az a minimális gyorsulás...?

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

5. Svindler
2009.03.23. 19:43
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. d311c
2009.03.23. 20:06
Felmerül az a kérdés is, hogy nincs-e kimondott lassulás, ahogy az előző modellnél is mutatkozott bizonyos konfigurációk tesztjeiben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hunmyke
2009.03.23. 21:46
No.1.
Igen, egy hálókártya extrákkal. Mondhatjuk így is, VOIP kíváncsi lennék mennyire foglalja alapból a procit, főleg ha az árát nézzük a kártyának, mert ugye ilyen kártyát nem P4-es gépekhez vesznek, hanem minimum valami quad proci mellé. Szerintem jó ha 1-2%-ot foglalhatja még két magos proci esetén is. Ez kártya annyiban jó, mint korábbi példányában is, hogy csökkenti a ping számát, de szerintem inkább ez szolgáltató függő, LAN esetén meg olyan mindegy.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. axe
2009.03.23. 21:52
eno... a sok emo-s áthackeli EMO-ra?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. leviske
2009.03.23. 22:20
De jó!!! A Pro-t már lehet kapni a HD4850 árán!! Éjjen éjjen!

Egyébként maga az ötlet, hogy különálló, normális hálókártyákat árulnak nem volna rossz, de hogy egy komolyabb VGA árán adják az olcsóbbat... a drágább árából meg egy ügyes felhasználó összerak egy gyengébb HTPC-t... :rolleyes:

Mind1, biztos van rá igény, másként nem adnák ki.

Megjegyzem, nekem a Killer designja jobban tetszett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!