iPon Hírek

Még gyorsabb SSD-ket ígér őszre az Intel

Dátum | 2008. 08. 17.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Friss hírek szerint az ősszel megjelenő SSD-szériáját egy újabb taggal egészíti ki az Intel, amit a sebesség megszállottainak és a maximális teljesítményt igénylő felhasználóknak tervezett. Ellentétben ugyanis a gyorsan olvasó, de energiatakarékos, és ezért lassan író X18-M-el és X25-M-el, ezek az új darabok nem fogják kímélni a villanyszámlát, de cserébe az adatokat is - a nevükhöz híven - Extrém tempóval rögzítik.

Konkrét számot mondva pedig ez nem kevesebb, mint 170MB/s-et jelent (az előbb említett két másik meghajtó 70MB/s-ével szemben), miközben az olvasási sebesség megmaradt 240MB/s-en. Ezeket az új, X25-E jelzésű darabokat tehát értelemszerűen szerverekbe és más, különösen nagy sebességű feladatokat ellátó gépekbe ajánlják.

Míg azonban a sebességre láthatólag nem lehet panasz, addig a méretre már esetleg lehet, mivel ezek csupán 32 és 64GB-os kapacitással lesznek kaphatóak. A fizikai méretük 2,5 hüvelyk lesz, így normál méretű laptopokba is éppúgy beleférnek, ahogy egyes szerverekbe is. A várható árakról sajnos még nincs információ.

Ezzel együtt arról is érkezett hír, hogy a normál sebességű meghajtók egyike kicsit késni fog: az ultrahordozható gépekhez tervezett 1,8 hüvelykes, 160GB-os darab csak 2009 elején érkezik majd - a többi azonban úgy tűnik, menetrend szerint megérkezik majd nyár végén és ősz elején.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások