iPon Hírek

Még két fejlesztő távozott az Irrationaltól

Dátum | 2012. 10. 16.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Újabb két fejlesztő távozott a BioShock Infinite csapatából és egyben az Irrational Gamestől: Clint Bundrick a harcrendszerért felelős dizájnerként dolgozott, Don Norbury pedig az MI programozásért volt felelős. Mindketten a Microsofthoz csatlakoztak és továbbra is játékokon fognak dolgozni. Joseph Faulstick, a játék producere aki már korábban elhagyta a céget és a csapatot szintén a Microsoftnál kötött ki, és valószínűleg már a következő generációs Xboxra fejleszt. Bundrick távozása lehet, hogy egyszerűen annak a következménye, hogy munkája véget ért, Norbury helyzete azonban ennél érdekesebb.

Úgy hírlik, hogy a BioShock Infinite fejlesztése nem mentes a problémáktól, ebben a hónapban kellett volna megjelennie, de a kiadást 2013 februárra halasztották. Augusztusban a fejlesztésért felelős rendező, Tim Gerritsen és a művészeti rendező, Nate Wells lépett ki a cégtől. Wells személyében az egyik kulcsember távozott, aki 13 éve volt az Irrational tagja, és az első BioShock kiemelkedő művészi stílusa is az ő nevéhez fűződött. Az ő szerepét Scott Sinclair vette át, aki az eredeti BioShock művészeti rendezője volt, később pedig Rod Fergusson, a Gears of War főnöke is csatlakozott, hogy segítsen az Infinite megszületésében.

Nem megerősített forrásokból azt hallani, hogy az Irrational már a játék multiplayer részén dolgozott, de ezeket a terveket végül mégis elvetették. Azt is mondják, hogy a játékossal kommunikáló és interakcióba lépő MI, Elizabeth is problémákat okozott, és itt jön a képbe Norbury távozása. Augusztusban Ken Levine még úgy nyilatkozott, hogy a cég még mindig jó kezekben van, és a BioShock Infinite csapat legnagyobb része még megvan: a művészeti vezető és rendező, a kreatív rendező, az effektekért felelős művész, a hangokért felelős vezető, a programozók feje és az AI programozó, akik mind az eredeti játékon is dolgoztak.

Reméljük, hogy hányatott sorsa ellenére a BioShock Infinite jó játék lesz, és méltó utódja a nagy elődnek. Érdemes figyelni, az Irrational hétvégén fogja bemutatni a legújabb előzetesét.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. myckie2
2012.10.16. 17:49
BioShock Forever...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. langward
2012.10.16. 21:27
I see what you did there...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Qouzey
2012.10.17. 15:56
A végén még nem jelenik meg
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. jocek
2012.10.17. 17:48
Nem bánnám ha abba hagyná a fejlesztést az irrational és inkább csinálna egy SWAT 5-öt. Meg mutathatnák a BF és a CoD szériának milyen egy igazi fps.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!