iPon Hírek

Még kisebb PC a Lenovo-tól

Dátum | 2008. 01. 14.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Rendkívül kicsi PC-prototípussal állt elő a Lenovo a CES alkalmával. Az új darab mindössze 300 grammot nyom, és az Intel új "Menlow" platformját alkalmazza, amelyet idén tervez útjára indítani a cég.

Operációs rendszerként Linuxot használ, 20 másodpercre tervezett beindítási idővel. Amint pedig felállt a rendszer, máris elénk tárja a meglehetősen egyszerű és könnyen áttekinthető ikonrendszert, ahol például internet-elérés, "szórakozás" és "otthoni" alkalmazások közül választhatunk.

A gép 45nm-es "Silverthorne" fejlesztési fedőnévvel ellátott processzort használ, háttértárként 4 vagy 8 GB SSD-vel rendelkezhet, kijelzőként pedig 4,8 hüvelykes, 800 x 480-as felbontású LCD képernyővel. WLAN, Bluetooth, EDGE és TDS-CDMA-támogatással szintúgy rendelkezik. A beágyazott másodlagos akkumulátor segítségével pedig akár négy órán át is böngészhetjük a leginkább kedvünkre való weboldalakat.

A cég várhatóan az év közepe táján dobja piacra a gépet Kínában, $685 ellenében, jövőre pedig más országokba is eljuttatja (kivéve Japánt).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!