iPon Hírek

Még októberben érkezik a OnePlus harmadik mobilja

Dátum | 2015. 10. 16.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Már néhány hete hallani lehet arról pletykákat, hogy a OnePlus műhelyéből hamarosan egy új okostelefon kerülhet ki, most pedig a vállalat a hivatalos Facebook oldalán megerősítette, hogy nagy bejelentésre készül, ráadásul még ebben a hónapban. A OnePlus mostanáig két okostelefont állított reflektorfénybe, és mindkét esetben felfokozott hangulatban várták a bejelentést az érdeklődők, hiszen az eszközök igazán kedvező összegekért ígértek csúcshardvert. (Még a költséghatékony masinákat gyártó vállalatok zászlóshajói sem kellették magukat ilyen áron.) A OnePlus ezúttal új terepen fogja próbára tenni magát. A OnePlus One és a OnePlus 2 abszolút a csúcsra termett, most viszont egy olyan készüléket forral a boszorkánykonyhájában a cég, ami a középkategóriában szeretne hódítani, ez pedig egyértelműen azt jelenti, hogy még szélesebb érdeklődői körre, vagyis nagyobb rohamra lehet számítani.
A OnePlus újdonsága minden jel szerint az „X” azonosítóval lesz ellátva. A vállalat által a Facebookon közzétett képen is csak egy hatalmas, LED-ekből épített, világító X szerepel egy teljesen üres raktárépületben. Mindössze két felirat olvasható a bejelentésre invitáló képen, a „#PowerfullyBeautiful” és a „See you on October 29”. Az előbbi tanúsága alapján a OnePlus ezúttal sem csak az erőt kezelte kiemelten, hanem a megjelenést is, így egy szép eszközről beszélhetünk majd, az utóbbi pedig egyértelműsíti, hogy a friss sikervárományos október 29-én fog a kamerák kereszttüzébe kerülni. A pontos időpontról nem szólt egyelőre a fáma, és még azt sem lehet tudni, hogy lesz-e élő közvetítése a rendezvénynek.
A TENAA által készített képek.
Az érkező készülékeket az illetékes szervezetek általában hamarabb kapják meg a bemutatásuknál, és ezúttal sincs ez másként. A TENAA és az FCC szakemberei már megvizsgálhatták a OnePlus X néven emlegetett okostelefont, és a közzétett információkból bizony bőven szemezgethetnek az érdeklődők. A specifikáció egyelőre foghíjas, de nagyvonalakban már látni lehet, hogy mire is lehet számítani. Az okostelefon egy 5 hüvelykes megjelenítőnek ad majd otthont, ami remek képminőséget biztosít, köszönhetően a Full HD-s felbontásnak, valamint az AMOLED technológiának. A 441 PPI-s pixelsűrűségű panelnél a betekintési szögek nagyon szélesek lesznek, és élénk színvilággal lehet számolni, amit a valódi fekete koronáz majd meg. Két kamera lesz a kelléktárában, az egyik egy 8 megapixeles önarcképek készítésére szolgáló szelfikamera, a másik pedig a fontosabb momentumok megörökítésére alkalmas, 13 MPixeles egység, ami már a hátoldalára került. Ez utóbbinak a munkáját LED-es segédfény is támogatni fogja.
Az FCC nagyítója alatt.
A központi chip pontos kiléte nem ismert, de a TENAA leírása alapján négymagos és 2 GHz-es konfigurációról van szó, ami szembe megy a korábbi pletykával, mely szerint a Helio X10 dolgozik benne. Ezen a téren már csak a bemutatást követően fogunk tisztán látni. A rendszermemória 3 GB-os méretben képviselteti magát, a háttértár kapacitása pedig 16 GB. A szerény tárhelyen microSD kártyával lehet majd könnyíteni, hiszen van mód a bővítésre. Előre láthatólag lesz benne LTE, Wi-Fi, A-GPS vevő és Bluetooth modul, valamint FM rádió is. Két SIM kártya számára biztosít helyet, ennek köszönhetően még több ember figyelmét vonhatja magára. A OnePlus X 139,7 x 69 x 6,85 milliméteres vonalakkal határolható körül, a tömege pedig 138 gramm. Megvannak benne a megszokott szenzorok (pl. gravitációs, közelségi, fénymérő), és egy 2450 mAh-s akkumulátorból fogja nyerni a működéséhez szükséges energiát. A OnePlus új okostelefonját ezúttal sem a puszta specifikáció fogja igazán érdekessé tenni, sokkal inkább a mellette szereplő árcédula adhat arra okot, hogy tömegekben ébresszen vásárlási vágyat. Állítólag 250 dollárért fogja kínálni a fent leírtakat a vállalat, de biztosat csak az október 29-ei bemutató után tudunk mondani.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Benny
2015.10.16. 12:04
nem birtam tovább várni a vásárlással. A nexus 5-öt néztem ki de drága és nekem gagyi, szóval ma jön a honor6-om, remélem nem bánom meg. Csak azért meséltem el ezt nektem mert ez lett volna a másik kiszemelt de amire bejelentik meg meghívóhoz jutok addig megőrít az iphone 4-em.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DemonDani Benny
2015.10.16. 13:15
A Xiaomi Redmi Note 2-ben nem gondolkodtál? Az is nagyon jó alternatíva errefelé, illetve a Xiaomi Mi 4c is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Benny
2015.10.16. 13:56
max 5colos kijelző volt a cél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DemonDani Benny
2015.10.16. 18:04
A Mi 4c éppen akkora, és még kisebb is fizikailag, mint a Honor 6.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!