iPon Hírek

Még több adattárolóval kompatibilisek a QNAP Turbo NAS-ok

Dátum | 2012. 12. 31.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A QNAP hálózati adattárolói közül egy-két modell nálunk is megfordult már: a termékekkel összességében elégedettek voltunk, igaz, nem túl olcsó, de kétségtelenül minőségi hálózati adattárolókról van szó.

A neves nagyvállalat hálózati adattárolói minősége mellett nagy hangsúlyt fektet a terméktámogatásra is, amelyre jó példa, hogy a Turbo NAS család tagjai a legfrissebb szoftver alkalmazása mellett a kompatibilitási listán eddig szereplőkön kívül tizenegy újabb SATA adattárolót is támogatnak. Ez jó hír lehet mind a meglévő, mind pedig a leendő QNAP Turbo NAS tulajdonosok számára.


A kibővített támogatásnak köszönhetően mostantól tíz újabb 3,5 colos SATA merevlemezzel, illetve egy 2,5 colos Kingston SSD meghajtóval bővült az adattároló-kompatibilitási lista, amely eddig sem volt rövid. A lista legfrissebb tagjairól az alábbi felsorolás ad képet:

Seagate


Western Digital 


Kingston


A QNAP Turbo NAS sorozatú hálózati adattárolókkal kompatibilis SATA merevlemezek, illetve SATA SSD meghajtók pontos listáját itt találják az érdeklődők.

Érdekesség, hogy a gyártó korábban már jelentős mértékben bővítette a Turbo NAS család kompatibilitási listáját, ám akkoriban nem csak friss merevlemezekkel, hanem hálózati kamerákkal és egy szoftverrel is gazdagodott a lista, ahogy arról beszámoltunk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. gabest
2012.12.31. 19:46
Egyik SATA interface kompatibilis a másikkal, hová fog ez vezetni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gargantu
2012.12.31. 20:30
Általában nem az interface a probléma okozója, hanem a lemez és a környezet nem összeillő működése, pl. a WD Green lemezei 8 másodperc nem-használat után kiparkolják a fejet, a lemezt pedig egy alacsonyabb fogyasztású üzemmódba kapcsolják. Ha ezt olyan környezetben használják, ahol pl. a driver 10 másodpercenként olyan műveletet végez, ami fejmozgással jár, akkor elég hamar el lehet érni a gyári 300000-es korlátot, ami után már nincs garancia.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. grog
2013.01.01. 07:36
gargantu
A wdidle3-mal disabled-re is lehet rakni a green winyókat és akkor nem parkol ki a fej állandóan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!