iPon Hírek

Még több ASUS alaplap PCIe 3.0 támogatással

Dátum | 2011. 10. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Az elmúlt hét folyamán már hírt adtunk arról, hogy az ASUS műhelyében elkészültek a gyártó első olyan Z68-as alaplapjai, amelyek teljes értékű PCI Express 3.0-s támogatást nyújtanak a felhasználók számára, amennyiben Ivy Bridge processzorral használják őket. Most úgy tűnik, hogy van még néhány új alaplap ott, ahonnan a trió érkezett: kiszivárgott két érdekes lista, amelyek közül az egyik a vállalat PCI Express 3.0-s támogatással ellátott alaplapjairól (már megjelent példányok főleg), a másik pedig azokról a deszkákról számol be, amelyek kompatibilisek lesznek az Intel következő generációs, 22 nm-es csíkszélességgel készülő Ivy Bridge processzoraival.

Korábban a Gigabyte és az MSI között vita alakult ki a natív PCI Express 3.0-s támogatás kérdésében (itt az MSI vádja és itt a Gigabyte válasza), amiben a Gigabyte válasza szerint az egy PCI-E x16-os slotot tartalmazó alaplapokhoz nem kell szinte semmi extra a PCIe 3.0 támogatáshoz, csak az Ivy Bridge processzor. Valószínűleg ezért lett olyan óriási a lenti lista is, ahol csak tudja, az ASUS is megoldja a kompatibilitást, így a felsorolásban láthatunk a friss Z68-as chipkészlettel szerelt lapok mellett P67-es és H67-es példányokat is.


A fenti táblázat SLI támogatással ellátott modelleket ugyan nem tartalmaz, de a lenti, amelyben az Ivy Bridge processzorokat támogató deszkák szerepelnek, már SLI támogatással felvértezett P67-es és Z68-as modellek is jelen vannak. Ahhoz, hogy az Ivy Bridge támogatást kiaknázhassuk, az adott alaplap BIOS-át a táblázatban látható verzióra, vagy annál frissebbre kell cserélni.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Etnies
2011.10.04. 15:07
Nagyon off de segítsetek légy szíves!!!
Adott 1 LG 19" colos monitor. hibátlanul működött mindeddig míg egyszer csak elkezdett vibrálni a kép és "kikapcsol".bekapcsolom megint van kép de 10-20 mp elteltével megint "kikapcsol".. de az az érdekes ha bekapcsolom a gépet 5-10 percig tökéletes és aztán kezdi el csinálni (az adott gépen másik monitor hibátlanul megy,az LG monitor másik gépre rákötve ugyanazt produkálja(új kábeleket is próbáltam és úgy se jó)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Etnies
2011.10.04. 15:24
megtudod nekem csinálni? én kifizetem postát minden költséget csak legyen jo mert nekem nagyon fontos volna! e-mailt tudsz adni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pidzse
2011.10.10. 22:11
Eldobom az agyam 22 nm-es csíkszélességgel készülő Ivy Bridge az már mekkora te jo isten mikröl beszél már az intel. Milyen gép képes ilyen apro processzor elkészitésére mekkora forrasztások vannak és azokat mik forrasztják meg szemmel nem látható gépek dolgoznak mert az tuti hogy az a gép ami ilyet forraszt az nem lehet nagyobb mint egy gyufaszál Mi lesz még talán 15 nm vagy 0.8nm vagy 0.04 mn mit hoz a jövö meddig lehet lemenni? mi az a méret ami még forrasztható felfoghatatlan .20 év mulva mi lesz? mert 2-3 évente vagy még annyi se ugy mennek lefelé a nanovilágba komoly.Tudtok linkelni olyan gépet amivel ezeket a procikat készitik kiváncsi lennék rá és arra hogy azokat hogy készitik már mint azt a gépet ami a procikat késziti.ide küld a linket ha lehet: pidzse@freemail.hu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!