iPon Hírek

Még tovább élhet a Windows XP

Dátum | 2008. 12. 23.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A Microsoft előző generációs operációsrendszere, amely még mindig rendkívül nagy népszerűségnek örvend, úgy tűnik, hogy még tovább lehet kereskedelmi forgalomban. A Microsoft arról tájékoztatta a viszonteladókat, hogy a Windows XP licencek szállítása még 2009. május 30-ig folytatódhat.


Az korábbi tervek szerint a Windows XP licenceinek szállítása január 31-én ért volna véget. Érdekesség, hogy a Windows Life-Cycle Policy weboldalán még mindig ez utóbbi dátum szerepel. A ChannelWeb szerint a május 30-ig kitolt érvényességi időnek köszönhetően a disztribútorok rugalmasabban kezelhetik majd az OEM licencekből felhalmozott raktárkészleteket. A fent említett viszonteladók az általuk készített XP licenccel kapcsolatos igényfelméréseket idén december 31-ig juttathatják el a Microsoft-hoz.

Természetesen a 2009. május 30-ai dátum csak a viszonteladók és a kisebb rendszerépítők számára érvényes határidő. A Microsoft korábban már világosan kifejtette, hogy a Windows XP 2010. júniusáig egészen biztosan elérhető marad a netbook konfigurációkhoz, sőt, a Windows XP downgrade program is tovább folytatódhat, így egészen 2009. július 31-ig vehető majd igénybe.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Svindler
2008.12.23. 15:43
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. polarx
2008.12.23. 21:31
akárki akármit mond.. én szerettem az xp-t.. vistát világ életembe utáltam.. nem mint ha olyan hűde rég óta volna.. mindent egybe véve kb 2 éve lehet a vista.. rc 2 lassú volt.. hivatalos teljes számomra semmi extrát nem tartalmazott rc2-höz képest.. továbbra is lassú volt.. kijött az SP1.. továbbra se történt számomra semmi extra változás nagy gyorsaság nem jött.. talán kicsit gyorsabb volt de semmi extra xp-hez képest lassú.. aztán most jön az sp2 belölem, meg vele együtt a win 7 is szerencsére.. már a mostani prebeta is van olyan gyors mint az xp.. egy paraszthajszállal lassabb talán.. de azért ennyit már ellehet várni 2008-2009-be.. hogy valakinek legyen legalább egy 3-as p4-e 2g ram meg valami 8600GT-je.. mivel azon már mese szépen megy a prebeta is.. és ha még csiszolnak rajta akkor már csak jó lehet a teljes.. ezt már nehéz lenne .. lehet fikázni az ms-t attól még ugyan úgy fogja a világ 80% használni az ms-t maradék 20 vagy éppen amennyi meg használja amit akar.. én megvagyok elégedve mindennel.. még ha lehet többet esetleg jobbat is kihozni azonos idő alatt, mint amiket csinálnak/csináltak.. talán a vista-nak kelett volna már úgy kinézni mindenbe mint a win7 prebeta-nak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. pluto
2008.12.23. 21:36
Szerintem a Windows 7-től lehet elég sokra számítani, és megadja az XP felhasználóknak a lehetőséget hogy komolyabb hardvercsere nélkül az új operációs rendszert használhassák. Mert a Vista se rossz, csak nagy a gépigénye, tehát egy kis gépigényű Vista az egy ideális op. rendszer. Főleg a DX 11 támogatás miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. pluto
2008.12.23. 22:52
Diego, tudom hogy a Linux a legjobb. Csak van vele egy nagy probléma. Minden program, minden játék Windows-ra jön ki. Ha kijönne Linuxra is ami kijön Windowsra, akkor a Microsoft már rég csődbe ment volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. pluto
2008.12.24. 10:03
Linuxra nincs vírus, szerinted miért használnak egy csomóan Unix servereket?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. homeware
2008.12.24. 13:36
A linux tényleg jó és pl az ubuntu már nagyon felhasználóbarát, ez nem hülyeség és tapasztalatból tudom, hogy nagyon jó mindennapi multimédiás átlagfelhasználásra, ahogy szervernek is kiváló, a szoftvertárolókról pedig még nem is beszéltünk, de mivel gamer vagyok, ezért sajnos nem elég nekem amit nyújtani tud. Sajnos a játékok 99,7%-át nem adják rá ki és bár van néhány fan kezdeményezés 1-2 régebbi játék portolásával kapcsolatban, azt kell mondanom, hogy játékra sajnos nem alkalmas. Többé-kevésbé biztos vagyok abban, ha a játékok megjelennének rá, nem lenne használatban annyi windows mint most, de nem így van. Ami az XP-t illeti, semmi rossz nincs abban, hogy meghosszabbították a támogatást. Nagyon jó annak, aki nem egy atomerőművet akar összeraki. Akinek meg régebbi gépe van, valószínüleg már/még úgyis XP-t / mást használ. Akinek kell DX10/10.1, az valószínüleg (mint énis) vistát használ, abból is 64-bitest. Nem tudom miért kell fikázni. Mindenki használja azt, ami neki tetszik/megfelel. De ha meg is szűnik az XP támogatása, fájlcserélőkön gondolom továbbra is még hosszú évekig fent lesz az XP
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Alamos
2008.12.24. 20:06
Ezért mondtam és mondom mindig is:
Tanuld meg értelmezni a 11100011 kódsort, és ebbe írni az utasításokat és mindent. Nem kell ide grafikusság, de aztán ne kezdj sírni, hogy nincs pasid/csajod, mert nem beszéli a binárist
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!