iPon Hírek

Meg vannak számlálva a régi Windowsok percei

Dátum | 2010. 06. 17.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Körülbelül egy hónap múlva, július 13-án ér véget a Windows XP 2. szervizcsomagjának (SP2) és a Windows 2000 operációs rendszernek a támogatása. A Microsoft az újabb operációs rendszerekre vagy szervizcsomagokra való frissítést javasolja ügyfeleinek.

Azok a Windows verziók, amelyek támogatása megszűnik nem kapnak több programfrissítést a Windows Update szolgáltatáson keresztül. Ez vonatkozik azokra a biztonsági frissítésekre is, amelyek célja, hogy a számítógépet megóvják a vírusoktól, kémprogramoktól és a személyes adatok eltulajdonítására alkalmas egyéb kártevőktől.

A Windows XP rendszer általános terméktámogatása 2009. április 14-én lejárt, azóta csak a meghosszabbított támogatási szolgáltatáson keresztül kerülnek díjmentes biztonsági frissítések a támogatott szervizcsomagokra. Július 13-ától a biztonsági frissítések már kizárólag a Windows XP SP3 szervizcsomaghoz készülnek el, mivel az SP2 szervizcsomag támogatása aznap lejár. A Windows XP SP3 támogatása 2014-ig érvényes.

A Windows 2000 terméktámogatása 2010. július 13-án végleg megszűnik, e termékre támogatási szolgáltatás - a terméktámogatási szabályzatnak megfelelően - már nem lesz elérhető.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!