iPon Hírek

Megalakult a Square Enix Europe

Dátum | 2009. 07. 08.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Square bejelentette egy új részegysége megalakulását, nevezetesen a Square Enix Europe-ot. Ők lesznek felelősek az összes Square és Eidos játék kiadásáért az öreg kontinensen.

Bizonyára sok emberben felmerül a gondolat eme sorokat olvasva, hogy "Na, ennyit az Eidos-ról...", azoknak azt tudjuk mondani, hogy a "márkanév" fent marad a hozzá kapcsolódó fejlesztő stúdiók nyomán, de a cég kiadóként eltöltött napjai most a végükhöz értek.

"A Square Enix és az Eidos Interactive örömmel jelenti be új szervezetének megalakulásával kapcsolatos terveit, mely azért jön majd létre, hogy előremozdítsa az európai üzletmenetet. A Square Enix Europe (a végleges név később kerül bejelentésre) egyesíti a Square Enix és az Eidos európai terjesztő és marketing üzletét, hogy egyetlen erős intézményt alkosson játékok kiadására.

Észak-Amerikában megmarad a jelenlegi Square Enix szervezet a piac kiszolgálására. Minden marketing, eladás és disztribúciós tevékenység, amit ott eddig az Eidos Inc. végzett, az áthárul a Square Enix-re.

A Square Enix Europe vezetője Phil Rogers lesz, az Észak-Amerikai részleget pedig John Yamamoto fogja vinni."

Egyelőre tehát még csak a kiadó minőségüktől fosztották meg az Eidost, átvéve a teljes hálózatukat. Lényeg, hogy az emlékük tovább él majd stúdióik szívében. Vagy nem? Olyan romantikus. Az Eidos ismert a Tomb Raider, a Hitman és a Deus-Ex szériáról.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. kihaennem
2009.07.09. 11:47
VISSZA A HIRHEZ

Hajrá Magyarok!
Eidos Studios HUngary +1
Szóval a Battlestations sorozatról is híres már az eidos! Sőt utolsó Tombraidert eladásban le is körözte nem is kicsit! Hanem nagyon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!