iPon Hírek

Megállapodás született több európai zenekiadó és a Google között

Dátum | 2012. 11. 20.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Google Music névre hallgató szolgáltatás tavalyi debütálása óta a mostani a legnagyobb mérföldkő, de nem csak a Music-on belül, hanem az összes hasonló felhő alapú zenei szolgáltatást számba véve is, mivel a Google legnagyobb riválisai, az Amazon és az iTunest üzemeltető Apple sem kötött még ilyen átfogó megállapodást.


A legnagyobb szerződést az Armonia nevű szövetséggel kötötték, mely magába foglalja a francia, az olasz és a spanyol zeneműkiadókat is. Az ilyen szövetségekkel való megállapodás ritka, mert általában minden országgal különálló egyezményt szoktak aláírni az online szolgáltatók, hiszen minden területen másként alakulnak a különböző jogdíjak, nameg eleve a felhasználási feltételek is. A SACEM (francia közös jogkezelő) egyik munkatársa, Catherine Kerr-Vignale elárulta, hogy a fent említett versenytársaknak minden országgal különálló konvenciója van.

A Google Music nagyjából éppen egy éves (bár a "beta" fázisba lépése óta elérhető, és azóta már 1,5 év telt el). Ezalatt az idő alatt, már 35 országban tették elérhetővé a szolgáltatást, és csaknem 5,5 millió zeneszámhoz biztosítanak hozzáférést a felhasználóknak. Továbbá a rendszerbe feltölthetjük a saját albumainkat is, amelyeket ugyanúgy streamelhetünk, mint az itt megvásároltakat, így speciális online tárhelyként is funkcionál. A szolgáltatás hivatalosan nálunk még nem működik, de remélhetőleg hamarosan itt is beindul.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Taranisz
2012.11.20. 18:33
ITS A TRAP!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!