iPon Hírek

Megállapodott a Broadcom és az AMD

Dátum | 2008. 10. 29.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

Néhány hete röppent fel a hír, hogy az AMD a digitális televíziózással kapcsolatos részlegét értékesíteni kívánja, így meg is kezdődtek a tárgyalások a Broadcom-mal. Akkoriban a vállalatok azt állították, hogy a megállapodásra várhatóan az idei év negyedik negyedévében kerülhet sor, és a tranzakció keretein belül a Broadcom 192,8 millió dollárért fogja megvásárolni az említett részleget.

Az AMD most kiadott egy közleményt, amelyben arról számol be, hogy közte és a Broadcom között végre megszületett a megállapodás. A két vállalat végül is 192,8 millió dollár helyett 141,5 millió dollárban egyezett meg, azaz ennyi pénzt kapott az AMD a DTV piaci részlegének eladásáért.


A két vállalat korábbi közleménye alapján augusztusban az AMD hat digitális TV design központjában összesen 530 alkalmazott kapott meghívást, hogy csatlakozzon a Broadcom-hoz. A megállapodás értelmében most már a Broadcom tulajdonába kerültek az AMD Xilleon digitális TV processzorai, NXT vevői, Theater 300-as digitális TV processzorai és különböző panelprocesszorai, amelyek képjavító technológiákkal vannak ellátva.

Az AMD DTV részlegének eladására azért volt szükség, mert a vállalat a két fő piaci szegmensre, azaz a processzorokra és a grafikus kártyákra kívánja helyezni a fő hangsúlyt a továbbiakban, a tranzakció pedig hozzásegíti a céget, hogy nyereségessé váljon. Az AMD nemrégiben tette közzé legutóbbi pénzügyi jelentését, amely alapján úgy tűnik, hogy a vállalat végre jó irányba indult el, azaz a korábbi tervek és a leépítések láthatóan jó hatással vannak a cég pénzügyi mérlegére.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. bszoke88
2008.10.29. 11:23
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.10.29. 15:17
Az AMD sosem fog csődbe menni az Intel miatt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!