iPon Hírek

Megállhat a mobilpiac zsugorodása

Dátum | 2009. 10. 19.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Szeptemberben sem állt meg a hazai mobilpiac január óta tartó zsugorodása - derül ki a Nemzeti Hírközlési Hatóság gyorsjelentéséből. A múlt hónap végén a három szolgáltatónak összesen 11,78 millió ügyfele volt, 54 ezerrel kevesebb, mint augusztus végén és alig 11 ezerrel több az egy évvel korábbinál. Az év első háromnegyedében a mobilosok száma 558 ezerrel, az utolsó három hónapban forgalmat generáló ügyfelek száma pedig 342 ezerrel esett vissza. Folytatódott a prepaid ügyfelek arányának csökkenése: míg egy évvel ezelőtt az összes ügyfél 61,4 százalékának volt feltöltőkártyája, addig szeptember végén már csak 58,1 százalék volt ez az arány. A havi előfizetéssel rendelkező ügyfelek száma közel négyszázezerrel nőtt, 4,94 millióra.

A piac nem a szabadesés állapotában van, az aktív előfizetők számának csökkenése rövid időn belül megállhat - kommentálta az adatokat a Napinak Podhorányi László, a Vodafone lakossági üzletágért felelős vezérigazgató-helyettese. Az ügyfélvesztések mögött az igazgató szerint a makrogazdasági folyamatok állnak, amelyek elhúzódó válság esetén is a jövő év második felében kezdhetnek javulni. Többéves távlatban Podhorányi szerint akár a 130-140 százalékos penetráció sem elérhetetlen, a növekedést pedig elsősorban a mobil szélessávú szolgáltatások mind szélesebb körű elterjedése teheti lehetővé.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gylovag
2009.10.20. 12:01
VISSZA A HIRHEZ

Nagyobbat zsugorodna a mobilpiac, ha az emberek felfigyelnének arra, ahogy a szolgáltatók árat emelnek személyes tájékoztató nélkül.
Mert ugyebár arra hivatkoznak, hogy két országos napilapban megjelentetik a törvény szerint. Csak kérdés mikor és melyikben? Azért nem küldenek SMS-t az emelésről, mert túlzottan leterhelné a rendszert, de bezzeg boldog karácsonyt, újévet azt mindenkinek kiküldik MMS-ben. Az nem terheli a rendszert érdekes módon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!