iPon Hírek

Megbízhatatlanok a notebook SSD-k?

Dátum | 2008. 03. 19.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

SSD-meghajtóval rendelkező hordozható számítógépek sokba kerülnek, de ennek ellenére az Avian Securities elemzője szerint nem teljesítenek valami jól.

Az Avian Securities egy független kutatócég, ami számos ázsiai számítógépgyártót kérdezett meg a flash-meghajtókkal kapcsolatos tapasztalataikról. Egy nagy számítógépgyártó vállalat jelentése alapján a flash-alapú laptopok 20-30 százalékát szállítják vissza meghibásodás, és a felhasználó által elvárt teljesítményszint alulteljesítése miatt.

Egy másik vállalat szerint az SSD-meghajtós notebookok 10-20 százalékát küldik nekik vissza, ami tízszer több, mint a hagyományos merevlemezes laptopok 1-2 százalékos meghibásodási aránya.

Azonban nemcsak a meghibásodás, hanem az elvártnál lassabb teljesítmény miatt is kerülnek vissza notebook-ok. Számos alkalmazásban, például a video streamelésben a flash-alapú laptopok nem ellenfelei merevlemezeseknek. Ráadásul többe is kerülnek, adott esetben 900 dollárral is megdobhatják az árat.

832 GB-os BITMICRO SSD-meghajtó, egyelőre csillagászati áron.
Az SSD-laptopokat promótáló vállalatok közül a legjobban kiemelkedik a Dell. A cég beismerte, hogy néhány alkalmazásban alulteljesít az SSD, mint például a Microsoft Outlook-nál, ahol az adatok kis csomagokban kerülnek átvitelre, azonban véletlen adatelérésben verhetetlen a flash-alapú tároló. Emellett a Dell szóvivője bejelentette, hogy legfőbb beszállítója, a Samsung új típusú meghajtóval fog megjelenni, ami javítja a hiányosságokat.

Akik használtak már SSD-alapú laptopot, azok állíthatják, hogy a meghajtó teljesen hangtalan, azonban nem mindenhol egyaránt érvényesül az SSD gyorsasága, ami pedig 900 dollár pluszköltségért elvárható lenne.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!