iPon Hírek

Megduplázódtak a Blu-ray eladások

Dátum | 2009. 04. 20.
Szerző | Freeman07
Csoport | MULTIMÉDIA

Mélyen tisztelt Blu-ray pártolók és ellenzők, következzék egy kis statisztika az újgenerációs formátumról az Adams Media Research piackutató cég jóvoltából.

Körülbelül 9 millió Blu-ray formátumú korong kelt el a tengerentúlon idén januártól márciusig, azaz az év első negyedévében - tudtuk meg az Adams Media Research felméréséből. Tavaly ugyanebben az időszakban csupán 4,8 millió lemez talált gazdára, ami majdnem kétszeres növekedés egy év alatt. A DVD-hez képest azonban még mindig lemaradásban van a Blu-ray, ez érthető is a két formátum jelentősen eltérő ára miatt.

Bill Hunt, a The Digital Bits szerkesztője szerint ezek a számok egész jók a jelenlegi gazdasági helyzethez, és az ebben az időszakban kiadott viszonylag kevés minőségi filmhez képest. Az Adams cégtől még azt is megtudtuk, hogy jelenleg körülbelül 10,5 millió Blu-ray-eszközzel felszerelt háztartás van az Egyesült Államokban. Ebben a számban benne vannak azok, akik kifejezetten ilyen HD-minőségű filmek lejátszásához vettek asztali Blu-ray-olvasót, és azok is, akik a PlayStation 3 révén rendelkeznek Blu-ray korongok olvasásával felvértezett meghajtóval (8-9 millióra tehető a PS3-ak száma az USA-ban).

Úgy látszik a kezdeti lassú indulás ellenére lassan révbe ér a Blu-ray hajója, ugyanis egyre olcsóbb és olcsóbb lejátszók jönnek piacra, illetve az üzletek is különféle akciókkal próbálják rávenni a vásárlókat, hogy ruházzanak be egy ilyen olvasóra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Soulflier
2009.04.20. 20:28
VISSZA A HIRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Soulflier
2009.04.20. 20:28
Aki látott már valaha Blu-ray filmet, az többé nem vesz DVD-t én azt mondom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ossyni
2009.04.21. 00:13
A jó film dvd-n is jó film a film pedig blu-rayen is film!!!
Az, hogy a felbontása,kontrasztja nagyobb, a film dramaturgiájához a színészethez egy icipicit sem ad vagy vesz el belőle.

Én inkább azon aggódok mit nézzek nap mint nap mert elönti a szemét a filmipart!
Konkrétan mondom KEVÉS a JÓ FILM!

Ja a cikkhez:mert a bluray filmek ára csökkent, úgymint a lejátszóké, így már egy nagyobb réteg már megengetheti magának...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!