iPon Hírek

Megelevenített városmaketteket a GPS-be!

Dátum | 2009. 05. 21.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Fotorealisztikus, térbeli városmodellekkel tervezi megeleveníteni az európai digitális térképeket a Tele Atlas az új, Advanced City Models nevezetű projektje keretében, amelyet elsősorban természetesen autós és hordozható navigációs rendszerekhez szánnak.

A rendkívül részletes és maximális valósághűségre törekvő képeket a norvégiai BLOM-mel közösen alakították ki, lévén ők szolgáltatták az alapként szolgáló légifelvételeket az első körben megvalósításra kiszemelt városközpontokról. Az eredmény pedig magáért beszél, elég csak ránézni.

Kétségkívül nem is hiábavalóak tehát a Tele Atlas ama reményei, hogy az Advanced City Models nagyban javíthatja a felhasználók navigációs élményét, valamint még könnyebbé teheti számukra a tájékozódást és az egyes célépületek felismerését már első pillantásra is - legyenek bár autóban, vagy gyalog.

Az indulást júniusra tervezik, rögtön 40 európai nagyvárossal, amely alapkínálatot aztán negyedévente bővítenék tovább újabb és újabb városkötegekkel. 2010-re már több száz várost szeretnének a kínálatukban tudni, köztük Észak-Amerikaiakat és Kelet-Ázsiaiakat is - arról azonban még nem esett szó, hogy árban mire lehet majd számítani.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. tibszi
2009.05.21. 11:45
VISSZA A HIRHEZ

, ez nem semmi... előszeretettel várom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tpr
2009.05.21. 14:41
Már egy pár éve mondogatom a szűkebb családi körben de általában csak hülyének néznek, hogy pár év(tized) múlva az ember agyába lesz építve egy chip vagy szerkezet, és minden ember külön szerkezet nélkül tud kapcsolódni a netre. Elég lesz valamilyen kérdésre gondolni, már jön is a válasz. Ha így lesz, vagy vmi hasonló, akkor valószínűleg a GPS rendszereknél is vmi ilyesmi lesz, real-time. Persze ha az ember nem pusztítja ki önmagát
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Destroy666
2009.05.21. 15:59
Jee... A Tele Atlas feltalálta a spanyol viaszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. MassKilla
2009.05.21. 16:12
te tök agyament vagy tpr
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!