iPon Hírek

Megelőzi az Aspire One az Eee PC-t?

Dátum | 2008. 11. 03.
Szerző | Freeman07
Csoport | NOTEBOOK

Úgy látszik a második helyre szorul az a vállalat amelyik beindította a netbook-őrületet. Az Acer állítása szerint a leszállított Aspire One netbookok száma idén elérheti a 6 milliót, ami könnyedén letaszíthatja az Asustek Computer népszerű Eee PC-jét a szegmens trónjáról.

2008 végére az Asus 5 millió darab Eee PC-t szeretne eladni, ami 1 millióval kevesebb, mint amire az Acer idén számít. Ezek azonban csak üzleti célok, jóslások, a valós eredmények jövő év elején várható.

Az Asus múlt év végén indította útjára az első Eee PC-t, ami kis méretével és alacsony árával hívta fel magára a figyelmet. Akkor a legolcsóbb változat 7-hüvelykes kijelzővel rendelkezett és a megcélzott 200 dolláros ár helyett végül 300 dollár körül mozgott a gép ára. Az Acer idén júniusban dobta piacra az Aspire One-t, ami nagyon gyorsan kezdett bele térhódításába.

2008. harmadik negyedévében az Eee PC-kből 1,7 millió darab fogyott, az Aspire One-ból pedig 2,4 millió. Az utolsó negyedévre az Asus 1,6-1,8 milliós eladást vár, az Acer pedig még 2,4 milliónál is többet. Ha az eladási tervek bejönnek, akkor fél év alatt több Aspire ONE fogy el mint amennyi eeePC egy év alatt.

A 701-es és 1000H-s Eee PC már megfordult nálunk, akárcsak az Aspire ONE.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2008.11.03. 22:33
vissza a cikkhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!