iPon Hírek

Megérjük, hogy valaha lejjebb megy a PS3 ára?

Dátum | 2007. 01. 24.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | EGYÉB

A GameInformer folyóiratnak adott interjújában a Sony Computer Entertainment of America (SCEA) vezérigazgatóját, Jack Trettont arról kérdezték, lejjebb megy e majd a  PlayStation 3  ára 2007-ben, párhuzamosan a PlayStation 2 áresésével. Válasza rövid volt: „Nem.”


A PlayStation 2-öt eredetileg 299 USD-s áron árulták, majd 2002. március 14-én lejjebb vitték 199 USD-re. Ha szó szerint vesszük Tretton nyilatkozatát, abból az derül ki, hogy a Sony  2008 júniusáig nem akarja csökkenteni a PS3 árát. Persze a vállalat tervei nincsenek kőtáblába vésve. A PS3 ára Japánban még azelőtt lejjebb ment, hogy a konzol megjelent volna a piacon: a 20GB modell ára 49,980 Yen ($411) lett.

Tretton szerint a vállalat egyelőre nem engedheti meg magának a leárazást a megemelkedett kutatási és fejlesztési költségeik miatt. A plusz befektetések miatt az új termék árát nehezebb lesz csökkenteni, mint annak idején a PS2-ét. Arról a tényről viszont hallgatnak, hogy a PS2 DVD-meghajtóját sokkal gyorsabban tudták nyereségessé tenni, mint amennyire ez idáig a Blu-ray meghajtóval sikerült. Az elemzők azt feltételezik, hogy a Sony 240 USD-t veszít minden egyes eladott 60GB-os PS3-mal, illetve 307USD-t a 20GB-os modellekkel.

A legmeglepőbb az egészben az, hogy az, hogy Tretton ragaszkodik a PS3-nak további magas árához, semmit sem számít. „Szerintem azok a vásárlók, akik PlayStation 3-at vásárolnak, pontosan ismerik annak értékeit, és nem csak hogy hajlandóak megvenni a mostani 599 USD áron, hanem néhány esetben ennél többet is képesek fizetni érte az eBay-en.” Itt a Sony vezérigazgatója arról tesz tanúbizonyságot, hogy nincs eléggé képben a hírekkel, ugyanis az eBay-es PS+-őrület nem sokkal a piaci megjelenés után alábbhagyott.

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.24. 15:10
vissza a hírhez

A GameInformer folyóiratnak adott interjújában a Sony Computer Entertainment of America (SCEA) vezérigazgatóját, Jack Trettont arról kérdezték, lejjebb megy e-e majd a  PlayStation ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!