iPon Hírek

Megérkezett a Catalyst 8.1 WHQL

Dátum | 2008. 01. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

Az AMD hivatalosan is elérhetővé tette az idei első Catalyst meghajtót, amely a számozási logikának köszönhetően 8.1-es verziószámmal büszkélkedik. Az új meghajtóprogram már tartalmazza a MultiView eljárás támogatását, ezen kívül számos hibajavítással is megspékelte a gyártó.


Az AMD MultiView eljárása akkor alkalmazható, ha egyszerre több videokártya található a gépünkben. Az technológia hardveresen gyorsított OpenGL renderelést képes biztosítani a kártyákra csatlakoztatott monitorokhoz. A rendszer tehát leegyszerűsítve hardveres 3D-s renderelést képes biztosítani a kiterjesztett asztallal bíró többkártyás konfigurációkhoz. A technológia segítségével a frame buffer erőforrások könnyedén megoszthatóak a második és harmadik videokártyákkal. A MultiView technológia a Windows XP (32 bites és 64 bites változatok), valamint a Windows Vista (32 bites és 64 bites változatok) operációsrendszerekkel képes együttműködni, sőt, akár Linux-os rendszereken is élvezhetjük az eljárás minden előnyét.

Az új Catalyst a MultiView technológia mellett számos hibajavítással is gazdagabb lett, egyszóval érdemes letölteni. Részletes információk a változásokkal kapcsolatban az AMD hivatalos weboldalán olvashatóak a Release Notes kiadványban.

A megfelelő Catalyst meghajtóprogram kiválasztható az AMD Game! weboldalán található kis listából.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Svindler
2008.01.17. 19:56
Bah! Természetesen ez is akkor jön ki amikor már vissza kell adnom a radeonokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. danee91
2008.01.18. 22:21
(Svindler @ 2008 Jan 17, 19:56) [snapback]16908[/snapback]
Bah! Természetesen ez is akkor jön ki amikor már vissza kell adnom a radeonokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!