iPon Hírek

Megérkezett a Desire 601 és 300, továbbá bekékült a One széria

Dátum | 2013. 09. 04.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC összesen öt olyan terméket visz az IFA-ra, amikkel ilyen formán korábban még nem találkozhattunk, de ezek közül csak kettő olyan, ami teljesen új mobil, másik kettő csak a megjelenésében változott az utolsó pedig "csak" egy meglehetősen érdekes kiegészítő. Vegyük hát szépen sorra, miért is érdemes meglátogatni a következő napokban a HTC standját Berlinben, és mikkel bővülhet a következő hetekben-hónapokban a kínálatuk. A HTC One után most a Desire termékcsaládra került a hangsúly, ez pedig egyet jelent azzal, hogy kedvezőbb árú telefonokkal ismerkedhetünk majd meg, melyek szélesebb vásárlói köröket fognak megcélozni. A HTC Desire 601 a középkategória új huszára lesz, a Desire 300 pedig a belépő szegmensben szedheti majd az "áldozatokat". A 601 egy 4,5 hüvelykes kijelzővel fog a nagyközönség elé állni, ami 960 x 540 képpontos felbontással és Super LCD2 technológiával dolgozik. A tökéletesen sima futás felelőse egy túlhajtott MSM8930, mely a Snapdragon 400 vonal középső tagja a két 1,4 GHz-es Krait 200 magjával és az Adreno 305 grafikus processzorral. A lapka mellett 1 GB-nyi rendszermemória bevetése mellett döntöttek, a tárhely pedig 8 GB-osra lett szabva. Ez utóbbi mellett könnyítés a microSD kártya hely és a 25 GB-os online tároló is a Dropbox felhőjében.

Két kamerát kapott a Desire 601: előre figyel egy VGA - ez bonyolítja a videócsevegéseket -, hátra meg egy 5 megapixeles, LED villanóval megtoldott autofókuszost szereltek. Videózás terén domborít igazán az újdonságunk, ugyanis Full HD-s felvételek is készíthetőek vele. A készülék kapcsolati képességei jók, hiszen kapásból ott a 4G LTE támogatás, amivel akár 150 Mbps-os letöltési sebességet is elérhetünk, tehát a négyes kategóriába sorolható. Továbbá van benne 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel és DLNA-val megtoldva, Bluetooth 4.0 modul, és GLONASS-os A-GPS vevő is. A 130 grammot nyomó, 9,9 milliméter vastag készülék egy 2100 mAh-s telepből táplálkozik. Egyetlen feltöltéssel a gyári adat szerint több mint 12,5 órán át telefonálhatunk, ami szép eredmény. Az operációs rendszer szerepét az Android 4.2.2 tölti be, és a HTC Sense 5.0 felhasználói felületben csúcsosodik ki az általa nyújtott élmény java. A Desire 300-nál már szinte minden extráról le kell mondanunk, de az alapok azért már nem olyan szegényesek, mint a Desire 200-nál. Ez az okostelefon egy aránytalanul nagy megjelenítővel fog érkezni, ugyanis még ennél is 4,3 hüvelykről beszélhetünk, ami alig kisebb, mint a 601-é. Arra nem derült fény, hogy milyen panelről van szó, így csak reménykedhetünk abban, hogy továbbra sem adták lentebb az IPS-nél. Ami viszont biztos, hogy a felbontása 800 x 480 pixeles (WVGA) lesz. Érdekes módon a HTC közleménye alapján ezúttal is a Sense 5.0 UI-val megtoldott Android 4.2.2-vel állunk majd szemben, pedig a motorház tartalma lényegesen lassabb lesz. (Valószínűleg kikapcsoltak néhány gépigényesebb képességet.) Itt egy Qualcomm MSM8225 kegyeit élvezhetjük, vagyis maximum 1 GHz-es Cortex-A5 magok kettősével és egy Adreno 203 IGP-vel kell beérnünk. Megfelezésre kerültek a memóriák is, így a rendszernek 512 MB-tal kell boldogulnia, míg nekünk 4 GB beosztását kell megoldani. Persze ahogy az előbb is, úgy itt is van 2 évig használható, 25 gigás Dropbox és microSD hely is.

Az 1650 mAh-s akkumulátorról hajtott eszköz tulajdonosának 11 órányi beszélgetésre nyílik majd lehetősége, mielőtt teljesen lemerülne a feltöltött gép. Kapcsolati téren nagyon szerényre vette a figurát a Desire 300, ugyanis a jó öreg 7,2 Mbps-os HSDPA modemmel fog befutni, és minden mást is szűkösre fogtak. Egyedül a Bluetooth 4.0 hoz némi modernséget erre a részlegre, de ezt leszámítva csak egy alap 802.11 b/g/n Wi-Fi és egy mezei A-GPS vevő van benne. A két kamera a "nagy számokat" tekintve változatlan a 601-es után, de a valóságban valószínűleg minden téren messze állnak majd egymástól. Az 5 megapixeles főkamera mellett már nincs LED, és videózni is csak WVGA felbontáson tud, az elöl helyet foglaló VGA meg egy szerényebb kvalitású szenzorral párosulhat. A HTC Desire 601 és Desire 300 októbertől lesz megvásárolható, és ekkor tűnhetnek fel a szolgáltatók kínálatában is. Az előbbi modell a fekete mellet ezüst és vörös színben lesz hozzáférhető, míg az utóbbinál csak a fehér jelent a fekete mellett alternatívát. Az árazásról még nem esett szó. Az új okostelefonok mellett a régieknek is gondját viselik, és ez messziről meg is látszik rajtuk. A HTC One és a HTC One Mini is egy új színben lesz megvásárolható hamarosan. Az év utolsó negyedévére ígért új árnyalatot a Vivid Blue, vagyis élénk kék néven kell majd keresnie az érdeklődőknek. A kék HTC One-ról már egyébként korábban is láthattunk "előzetes" (szebb szó, mint a hamis) képet, ám a végeredmény sokkal kellemesebb, világosabb lett.

Mindezek után a HTC lerántotta a leplet egy rendkívül stílusos kiegészítőről is. A BoomBass néven érkező apróság egy kétszínű kocka, ami nagyon érdekes feladatkört fog betölteni a mobilunk mellett. A figyelmesebbeknek az azonnal feltűnhet, hogy egy hangszóróval van dolgunk, de azt már minden bizonnyal kevesen sejtik, hogy miről is van szó igazából. A speciális eszköz egy mélynyomó, vagyis nem veszi el a hangot a csatlakoztatása után sem az okostelefonunktól, hanem csak kiegészíti annak a hangzását extra basszussal, így lényegében egy 2.1-es hangrendszer áll fel, ha egy BoomSound támogatású géppel párosítjuk.

A különlegesség Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonunkhoz és NFC használatával csatlakoztatható a leggyorsabban. A Bluetooth határainak megfelelően 10 méteres a hatósugara, bár a feladatából adódóan, úgyis a zsebcirkálónk közelében kell tartani. Az akkumulátora 1200 mAh-s kapacitással rendelkezik, így 9 órányi zenélést vagy filmezést képes folyamatosan végig asszisztálni töltés nélkül. Mivel szabályos kockát írnak le a vonalai, így minden éle egyforma, egészen pontosan 64 milliméteres hosszúságú. A BoomBass tökéletes párost alkot a HTC One-nal, a Minivel és persze a hírünk nagyobbik alanyával, a Desire 601-gyel is mások mellett. A megjelenését ennek is október közepére ígérik, az ára nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. rendesadam
2013.09.05. 20:54
Valahogy ezek a telefonok nem hoztak lázba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!