iPon Hírek

Megérkezett a Dropbox app Windows 8-ra is

Dátum | 2013. 01. 08.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Windows 8 népszerűsége manapság - ha lassan is, de  - egyre emelkedik. A Microsoft új operációs rendszere a Metro felhasználói kezelőfelülettel, illetve a csempékkel ellátott Start képernyővel próbálja elkápráztatni a felhasználókat.

Az új operációs rendszerhez több hasznos alkalmazás is elérhető, így már akár felhő alapú tárhelyünket is menedzselhetjük Metro UI alól (persze hivatalosan már nem ez a neve, de így rögzült a köztudatban). A repertoárban eddig csak SkyDrive és Box integráció volt jelen, ám mostantól végre a régóta várt Dropbox alkalmazás is elérhető, amelyet a Dropboxosok tavaly október, azaz a Windows 8 hivatalos megjelenése óta várnak.


A Dropbox alkalmazás a szolgáltatáshoz tartozó alapfunkciókat kínálja, így tallózhatunk felhő alapú tárhelyünkön tárolt fájljaink és fotóink között. A Dropboxon tárolt fájlok más Windows 8-as alkalmazásokkal is megnyithatóak, szerkeszthetőek és menthetőek, de emellett a képek, fotók és könyvtárak megosztására is van mód - ehhez csak a Share Charm-ot kell használni. A fájljaink könnyű megtalálását a Find Charm, az a kereső szolgáltatás segíti. Az alkalmazással akár Facebook-on is megoszthatunk különböző tartalmakat. A friss Dropbox app természetesen a Windows 8 felhasználói kezelőfelület-dizájnját követi .


Érdekesség, hogy a szoftver nem sokkal azután jelent meg, hogy a Dropbox egy komoly mérföldkőhöz ért: a szolgáltatásra regisztrált felhasználók száma nemrégiben meghaladta a százmillió főt.

A Windows 8 és Windows RT operációs rendszerekhez egyaránt elérhető Dropbox app a Windows Store-ból tölthető le, méghozzá innen.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!