iPon Hírek

Megérkezett a Firefox 3.0 beta1

Dátum | 2007. 11. 21.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A Mozzila elérhetővé tette a 3.0-ás Firefox béta verzióját, amelynek segítségével már most betekintést nyerhetünk, hogy milyen is lesz a böngésző, ha az év vége felé végre végleges verzióban is megjelenik. A Firefox 3.0 beta1 rengeteg változáson ment keresztül, a fejlesztők számos hibajavítást eszközöltek a 2,0-ás változathoz képest, ugyanakkor sok új funkcióval is bővítették a böngészőt.


A Firefox 3,0 beta1 új motort kapott: a vállalat közel kétmilliónyi sornyi változtatást eszközölt a korábbi motoron, valamint mintegy 11.000 hibát javított ki, így megszületett a Gecko 1.9-es verziószámmal büszkélkedő javított böngésző motor. Az 1.9-es Gecko számos komoly változáson esett át, ennek köszönhetően stabilabbá és gördülékenyebbé vált működése. Az új változat már biztonságos adatbázis szerkezet segítségével őrzi személyes adatainkat, mint például kedvenc oldalainkat, az előzményeket valamint a különböző beállításokat, ezen kívül a készítők mintegy 300 darab memóriakezelésbeli hiányosságot is kijavítottak a 2.0-és verzióval összehasonlítva.

A böngésző kezelőfelülete és funkcionalitása is javult: az új Firefox ennek köszönhetően jobban illeszkedik a Mac OS X, a Windows Vista valamint a Gnome desktop dizájnjához. Az újdonságok között szerepel számos funkció: a böngésző új letöltés kezelőt kapott, amely képes a megszakadt letöltések folytatására, de megemlíthetjük a vírusirtó integrációjának lehetőségét, vagy akár az új plugin managert is. A böngésző lehetőséget ad a teljes képernyős nagyításra, de tab scroll opcióval, méretezhető keresőablakkal és méretezhető cím ablakkal is bővült a Firefox 3.0 beta1.

A Mozilla állítása szerint a Firefox 2.0-ás verziójának terméktámogatása a Firefox 3.0 megjelenését követően 6 hónapig lesz majd biztosítva.

Firefox 3.0 beta1: letöltés

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2007.11.21. 11:21
A Mozzila elérhetővé tette a 3.0-ás Firefox béta verzióját, amelynek segítségével már most betekintést nyerhetünk, hogy milyen is lesz a böngésző, ha az év vége felé végre ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!