iPon Hírek

Megérkezett a Fitbit legolcsóbb pulzusmérős karperece

Dátum | 2017. 03. 08.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Fitbit néhány hete csökkentette az egyik legolcsóbb viselhető kiegészítőjének, az Alta modellnek az árát. Ezt a fitneszkarperecet 130 helyett már mindössze 85 dollárért megkaparinthatják a vásárlók. Akkor még nem látszott, hogy mi indokolja az árvágást, most viszont már világossá vált, hogy egy új terméknek csinált helyet a palettán a vállalat.
A piacvezető bemutatta az eddigi legköltséghatékonyabb, pulzusmérővel is felszerelt viselhető kiegészítőjét, az Alta HR-t. A Fitbit szakemberei úgy hozták létre az új Alta modellt, hogy az az eredeti szellemiségét idézze, szóval a cél az volt, hogy egy igazán könnyed és kecses végtermék szülessen, amit a hölgyek és a férfiak egyaránt viselhetnek bármilyen tevékenység mellett. A mindennapok során az Alta HR szinte feltűnésmentesen teszi majd a dolgát az emberek csuklóján, és a legtöbb dolgot automatikusan megteszi – például magától edzésmódra tud váltani. A gyártó szerint ez a készülék a világ legvékonyabb pulzusmérővel rendelkező karperece. „A Fitbit tudta, hogy a PurePulse az a funkció, amit a legtöbb Alta felhasználó igényelne, ezért az Alta HR-hez fejlesztett egy olyan chipet, amellyel csökkentette a méretet és a szükséges alkatrészek számát, hogy el tudja érni a FitBit Charge 2-nél 25 százalékkal karcsúbb kialakítást.” – nyilatkozta a vállalat az újdonság kapcsán.
A Fitbit Alta HR többféle üzemmódban képes használni a PurePulse pulzusmérőt. A legfontosabb, hogy van folyamatos mérési lehetőség, ami az edzések alkalmával jön majd igazán jól, hiszen így a felhasználó élőben tudja követni a szervezete viselkedését a terheltségre, és pontosan be tudja állítani a számára legideálisabb ütemet például futás vagy biciklizés közben. Takarékos módban használva az Alta HR akár egy hetet is képes lesz kibírni egy töltéssel, és ilyenkor is méri bizonyos időközönként a viselője pulzusát. Emellett persze az Alta korábban kínált funkcióit is megtartotta a Fitbit, szóval az eszköz képes lesz számon tartani a mozgási és egyéb szenzoroknak köszönhetően például a megtett lépések és az elégetett kalóriák számát. Az Alta HR az új fejlesztéseknek köszönhetően a Fitbit szerint a piac egyik legideálisabb edzőpartnere lett.
Akárcsak az Alta, az Alta HR is egy kisméretű OLED megjelenítőn kommunikál majd a viselőjével, ami az érintésekre reagál, így fizikai gombok nem is kerültek a portékára. Az alacsony fogyasztású panelen senki ne számítson vizuális gyönyörre, de nem is ez, hanem a lehető legjobb funkcionalitás elérése a cél megfelelő üzemidő mellett. A kijelzőn látható majd a lépésszám, a folyamatosan frissülő pulzus, a megtett távolság és egyebek mellett a friss értesítések, aktuális naptári bejegyzések is kirajzolódnak a felületén. A bejövő hívásoknál még a nevet vagy a telefonszámot is kiírja, így sportolás közben rögtön tudja mérlegelni az ember, hogy fontos-e fogadni az adott hívást vagy nem szakítja meg miatta az edzést. Érdekesség, hogy még az óra testreszabására is van lehetőség, persze csak igazán szerény keretek között, nem úgy, ahogy az okosórák esetében.
A Fitbit azt is elmondta, hogy az eszközhöz tartozó mobilalkalmazás kapott egy újfajta alváskövetési módot, a Sleep Stagest, ami elvileg sokat segít majd az embereknek, hogy még egészségesebbek, motiváltabbak és elhatározottabbak lehessenek. Mivel a Sleep Stages az okostelefonos programot érinti, így a Fitbit többi termékével is működik majd, nem kizárólag az Alta HR-hez tartozik. Az egyetlen feltétel ehhez, a PurePulse pulzusmérő megléte, ugyanis ennek az adatit használja fel variálva azzal, hogy mennyi időt töltött a felhasználó éberalvásban, mélyalvásban és REM fázisban, valamint mennyit volt ébren napközben, ezek alapján határozza meg az alvás minőségét. Az Alta HR kompatibilis lesz az androidos, az iOS operációs rendszert futtató és még a windowsos okostelefonokkal is, ami eléggé ritkaság számba megy.
A Fitbit Alta HR már rendelhető, az Egyesült Államokban kezdi majd a karrierjét, a tervek szerint minden nagyobb kereskedelmi ponton értékesíteni fogják áprilistól, kezdve az Amazonnal. Az eszköz 150 dollárba kerül majd, ami csak 20 dollárral több, mint a Fitbit Alta eredeti ára volt – persze az „előd” árvágását követően már sokkal jelentősebb a különbség, így az Altának is megmaradt a szerepe. A vállalat készít speciális kiadást is az Alta HR-ből, ez 180 dollárba fog kerülni. Igény szerint lehet majd venni az eszköz mellé új szíjakat más színekben 30 dollárért, 60 dollárért bőrpántot vagy 100 dollárért akár fémes megoldást is – ez bizony már igencsak drága a termék 150 dolláros árához képest. Sőt mi több, két dizájner szíj is lesz hozzá, amelyek pedig már 295 és 175 dollárt fognak kóstálni.
A fonott pánt az olcsóbb a dizájner megoldások közül.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. TheRealTsL
2017.03.08. 14:44
Ez akkor így legolcsóbbként pont kilencszer annyiba kerül, mint az id107 és a két termék között nem igazán van kilencszeres eltérés.
Aláírom, biztos jobb, de az ár-érték aránya kissé elmebeteg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Gyurkov
2017.03.08. 14:52
A Fitbit termékei nagyon meredeken túlárazottak és súlyos minőségi problémákkal küszködnek, a platformjuk hiányosságairól nem is beszélve. Sikerük az amerikai piac valamilyen oknál fogva a márkába vetett vak hitében rejlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ferenczga
2017.03.08. 15:05
akkor sima pulzusmonitorozáshoz és esetleg alvásminőség elemzéshez milyen terméket ajánlanátok, amihez nem kell mellkaspánt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Cathaya
2017.03.08. 15:22
150$ gyerekek, mindjárt felszökik a pulzusom, 150 nekem kurva drága egy ilyen kütyüért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. DemonDani TheRe...
2017.03.08. 18:19
Azért az ID107 az tényleg annyira a másik véglet, hogy nagyon. Rettenetes a minősége, több tulajnak is eltört szinte se semmitől - pároméból az egyik töltő csatlakozó is kiesett, és barkácsolással csináltam meg. Megy, húzza az igát, de ugyanakkor minőségről nem lehet beszélni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. rolics feren...
2017.03.09. 11:43
Én ezt használom:
https://okosora-okos-kiegeszito.arukereso.hu/xiaomi/miband-2-p341205470/
Szinte megegyezik a fent említett tulajdonságokkal. Kiváló az alvásmonitorozása (rem fázis, éber alvás, mikor aludtál el, keltél stb). oled kijelző, érintős, pulzusmérő, lépés, kalória, edzés, 3, 4 hét üzemidő egy töltéssel stb. Egyedül a folyamatos pulzus figyelést nem tudja vagy még nem jöttem rá, hogy kell alkalmazni. Ár érték arányban szerintem a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Asagrim
2017.03.09. 12:06
85-öt megér. Elegem van az olcsó huszon-X dolláros kínai szarokból.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Renhoek rolic...
2017.03.09. 15:44
Na szuper, meggyőztél... már régóta akarok venni...

Szerintem a Xiaomi motyóknak teljesen jó a minősége, pl nekem és vagy 10 barátomnak is Xiaomi telefonja van, sokaknak Mi Band1.

Rendelek is egyet

A cikkben látható szerintem rondább és még drága is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2017.03.10. 08:55
szia, a gyári app nem tudja a folyamatos mérést, de vannak hozzá nagyon jó appok amik minden igényt kielégítenek monitoring terén, sőt egy csomó plusz funkció mint pl számváltás vagy telefon felvétel stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!