iPon Hírek

Megérkezett a Galaxy Win Pro

Dátum | 2013. 12. 09.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Galaxy család egy újabb taggal bővült. A Samsung ezúttal egy átlagosnak nevezhető, középkategóriás megoldással állt a nagyközönség elé. A Galaxy Win Pro a Galaxy Win utódjaként lépett a színre, tehát felmenőkkel is rendelkezik az újdonság. A Win bemutatása óta eltelt időszakban a készülék látszólag nem sokat fejlődött, de van még némi remény, mert néhány paramétere egyelőre nem ismert.

A Win Pro-ról első ránézésre is lerí, hogy egy Samsung modellel van dolgunk. A készülék pontról pontra követi azokat a jellemvonásokat, amelyekkel a legtöbb gép rendelkezik a cégnél a Galaxy S III megjelenése óta. A masina feketében és fehérben fog pompázni. Az okostelefon előlapját egy 4,5 hüvelykes megjelenítő tölt ki, mely qHD felbontással rendelkezik. Láttunk már ennél meggyőzőbb konfigurációt is, de a 960 x 540 képpont nem okoz pixeles eredményt ekkora méretben, így nincs ezzel különösebb gond. Két kamera került a gépezet fedélzetére. A főkamera mindössze 5 megapixeles fényképek készítésére képes, ám ha videózásra kerül a sor, akkor mindenért kárpótol minket, hiszen Full HD-s felvételek hozhatóak vele létre. A munkáját egy LED villanó is segíteni fogja, nem sok panaszunk lehet rá. Az előlapi kamera ezzel szemben legfeljebb VGA minőséget produkál, amelynél már szívesen látnánk jobbat – persze itt csak a videócsevegéseink bonyolítása a cél, így keserű szájízzel ugyan, de ebbe is bele lehet nyugodni.

A motortérbe tekintve sajnos még egy kicsit homályos összkép fogad minket. A Galaxy Win Pro lelke egy 1,2 GHz-es órajelen dolgozó, négymagos lapka, amiről több nem is derült ki. Akik ismerik az elődjét, joggal asszociálhatnak a Cortex-A5 magos MSM8625Q-ra, abban ugyanis ez a Qualcomm SoC volt, ám itt minden jel arra utal, hogy valamilyen erősebb chip került elő. Vélhetően Cortex-A7, talán Cortex-A9 magokkal lesz dolgunk az 1080p támogatást látva, és a gyorsabb HSDPA modem is frissebb lapkára enged következtetni. A rendszermemória 1,5 GB-os, míg a tárhelyet egy kicsit szűkösre, 8 GB-osra szabták a fejlesztés során. Természetesen a microSD kártyahely elengedhetetlen rész, így némi plusz helyről magunk is gondoskodhatunk, ha szűkösre fordulna a helyzet. A készülék kapcsolati képességeinek górcső alá vétele előtt említést érdemel, hogy a tervek szerint lesz belőle dupla SIM befogadására alkalmas variáns is. Az eszközben a 21,1 Mbps-os letöltési sebességgel operáló 3G HDSPA+ modem mellett van 802.11 b/g/n WLAN Wi-Fi Directtel és DLNA-val, Bluetooth 4.0 modul és GPS vevő is (GLONASS támogatással).

Az operációs rendszerre – akárcsak az összes Samsung esetében – nehéz lesz ráismerni, hiszen rengeteg extrával és átalakított felhasználói felülettel kerülünk szembe a használatba vételekor. Az alapot az Android 4.2.2 adja, ami a középső Jelly Bean variáns. Érdekes, hogy mostanában a Galaxy Gear okosóra miatt a vállalat már kiemelten kezelte az Android 4.3-at, de most mégis le kell erről mondanunk. Valószínűleg azon vásárlókra már nem tekintenek potenciális vevőként, akik a középkategóriában nézelődnek, ami azért szomorú. Idővel persze ez is frissülhet, erről azonban egyelőre nem esett szó. A Win Pro 132,7 x 66,5 x 9,7 milliméteres térfogatú házban kapott helyet, a súlya pedig 139 gramm lett. Az üzemidejét illetően nem kaptunk pontosabb tájékoztatást, de a 2100 mAh-s kapacitású akkumulátortól az átlagos teljesítmény nyugodtan elvárható. Ha a benne foglalt SoC Cortex-A7 alapokon van, akkor még egy kicsit jobb is lehet a helyzet. A Samsung Galaxy Win Pro Kínában bukkant fel először, de várhatóan globálisan fogják áruba bocsátani az újdonságot. Sajnos az ajánlott fogyasztói ára egyelőre nem ismert.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Tibike1993
2013.12.09. 16:15
Micsoda dizájn!!! Fő a változatosság!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2013.12.09. 16:41
Változatosság? Node kérem! Tisztán látszik hogy a Galaxy S Advance-hoz képest a BAL oldalra kerültek a szenzorok meg az előlapi kamera, és a hátlapon is felcserélték a LED villanó, meg a kamera helyét!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!