iPon Hírek

Megérkezett a Huawei MediaPad 7 Youth2

Dátum | 2014. 01. 21.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A MediaPad termékcsalád legújabb tagja egy igen kellemes készüléknek ígérkezik a specifikációját tekintve. A Huawei ezzel az eszközzel, olyan táblákkal veheti fel a versenyt, mint például a napokban leleplezett Samsung Galaxy Tab3 Lite.
A Youth2 már az első szemrevételezést követően jó benyomást kelthet az érdeklődőkben. Az eszköz 7 colos paneljét fekete káva szegélyezi, míg a hátlap fehér és pezsgőarany színekben pompázik. A hátoldal tapintásra sem okoz csalódást, mivel nem sajnálták a fémet a gyártás során. Az előlapon elterülő panel viszont azért már hagy némi kívánnivalót maga után. A megjelenítő 1024 x 600-as felbontása ugyan még nem okoz különösebb fejfájást (kb. 170 PPI-s a pixelsűrűsége), ám sajnos csak TN+Film technológiával van dolgunk. Az öt pontos, kapacitív érzékeléssel vezérelhető kijelző tartalma azonban nem okoz csalódást. A bekapcsolást követően az Android 4.3 Jelly Bean köszönt minket, ráadásul a Huawei saját fejlesztésű felhasználói felületét is megkapjuk néhány extra alkalmazással karöltve. Az eddig látotthoz képest az Emotion UI 1.6 kisebb változásokat hozhat magával.
Az újdonág belsejében egy Qualcomm lapkáé lesz a főszerep. A legerősebb Snapdragon 200 chippel van dolgunk (MSM8x12), mely már csak a nevében, és a grafikus képességeit tekintve lesz gyenge, a rendszert megfelelő sebességgel fogja mozgásba lendíteni. A SoC-ben négy Cortex-A7 mag dolgozik 1,2 GHz-es órajelen egy Adreno 302 grafikus egység mellett. A rendszernek 1 GB-nyi memóriával kell gazdálkodnia. A Youth2 háttértára bővíthető lesz microSD memóriakártyák segítségével (legfeljebb 32 GB), alapból pedig mindössze 4 GB-tal lehet gazdálkodni. A készülék kapcsolati képességei között a legfontosabb a 3G HSDPA+ hálózati modem megléte. Ezzel úton-útfélen 21 Mbps-os sebességgel internetezhetünk, ha a lefedettségünk ezt lehetővé teszi. Van továbbá a repertoárjában A-GPS vevő és 802.11 b/g/n Wi-Fi is. (Sajnos a Bluetooth modulról sehol sem esett szó, de remélhetőleg ez sem végezte a spórolás oltárán.) A kamerarendszere két tagból áll. Előre egy VGA megoldás került, ezzel bonyolíthatjuk majd a videóhívásainkat, hátra meg egy 3 megapixeles tekint. LED villanó nincs a fedélzeten, és mindkét kamera fix fókusztávolsággal operál.
A masina egy 193,4 x 120,6 x 9,9 milliméteres térfogatú testet öltött magára. A gépezet súlya 350 gramm lesz. Összességében nem túl kecses, ám ennek meg is van az eredmény: az akkumulátor 4100 mAh-s kapacitással szolgál. A tekintélyes teleppel, a kicsi kijelzővel és az energiahatékonyságban jeleskedő lapkával kombinálva ez meglehetősen jó üzemidőt sejtet. Ráadásul itt jön képbe még a Huawei szabadalmaztatott energiatakarékos technológiája, a Dynamic Power Management is. A gyártó erre vonatkozóan ugyan nem közölt irányadó adatokat, ám várhatóan a 9-10 órán át tartó folyamatos videózást is bírni fog az új táblagép.
A Huawei MediaPad 7 Youth2 pontos megjelenési dátumát egyelőre nem hozták nyilvánosságra, és ugyanez jellemzi az ajánlott fogyasztói árat is. Mindazonáltal a hírűnk főszereplője biztosan nem fog sokat kóstálni; a Galaxy Tab3 Lite és az Asus MemoPad HD7 környékén kezdheti a pályafutását.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. lazacmaki
2014.01.21. 12:25
Hát... én már csak a kijelzője miatt se választanám, de aki megelégszik ezzel, annak talán jó lehet, ha nem lesz túl drága. Viszont biztos kell bele egy microSD mert 4gb nagyon kevés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Arcz
2014.01.21. 12:54
Erről a tabletről egyetlen egy videó van fent a YouTube-on, az is magyar...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sirdani566
2014.01.21. 13:11
Ez körülbelül 40 ezerbe fog kerülni, és kb 18-at ha ér. Ezt még egy myaudios 20 ezer forintos tablet is verni fogja... Komolyan, mi a francért használnak Adreno 302-t? Semmire sem lesz elég/jó. Ezt bármelyik belépőszintű mobiltelefon leveri, felesleges bele a 4 mag. Persze, majd gördülékeny lesz benne minden, kivétel a játékok. De akkor mire fel az ótvar felbontás? Az nem elég jó netezéshez. Ez egy drága túlárazott vacak lesz, és már írtó idegesítő a concorde, myaudio, beez meg minden lófütty kínai-magyar cég szemete Magyarországon. Kb csak itt kapható ez a sok f*s, de bezzeg a külföldön jól teljesítő tableteket (lásd a Dell 8 inches win tabletét, vagy a tegra tabletet) nem hozzák be a hazánkba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. twollah
2014.01.21. 20:20
Nem kinos 2014 elejen a 1024 x 600-as felbontas?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!