iPon Hírek

Megérkezett a legerősebb Galaxy S4

Dátum | 2013. 06. 27.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A Samsung Galaxy S4 a most leleplezett változattal már összesen három különböző chipet vonultat fel egyetlen név alatt, és ezeknek az az érdekességük, hogy eléggé eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az viszont mostantól már biztosan nem kérdéses, hogy melyik lehet a legjobb variáns mind közül.

Az SHV-E330S típusazonosítóval jelzett modellben ugyanis a jelenleg elérhető lapkák közül az egyik legerősebb teljesít szolgálatot, ráadásul még a hálózati képességeit tekintve is jobb lesz, mint az első két modell, az I9500 és az I9505. A csúcs Galaxy S4 a Qualcomm Krait 400 magjait felsorakoztató Snapdragon 800-as SoC köré épült. Ebben kiemelendő az Adreno 330-as grafikus egység is, ami az erős magok mellett szintén a piac egyik legjobb megoldása mind API támogatást, mind pedig erőt tekintve (a legjobbnak járó címet csak a Tegra 4 teljesítményének részletes ismeretének hiánya miatt nem ítélhetjük meg neki). Az MSM8974 órajele itt 2,3 GHz lesz, tehát hiába előzte meg az Xperia Z Ultra egy hajszállal a jelenlegi alanyunkat a megjelenésben, az S4 egy kicsit erősebb lett.

Az új Galaxy S4 a világ első 4G LTE Advanced hálózati modemet felvonultató okostelefonja, ám egyelőre a sebességben nincs nagy előrelépés. Ezzel már ugyan elérhető a 150 Mbps-os letöltési sebesség is, de erre egy komolyabb négyes kategóriába sorolt LTE modem is képes – ilyenekkel pedig már többször is találkozhattunk (például éppen az imént említett Xperia ZU-nál). Az I9505 viszont valóban "csak" 100 Mbps-os tempóra volt képes. Minden más maradt a régiben ilyen téren: a 802.11 b/g/n/ac WLAN mellett Bluetooth 4.0 LE modul, infraport, NFC chip és GLONASS műholdakat is támogató A-GPS vevő van benne.

Annak ellenére, hogy a változások lényegében csak a belsőt érintik, az új Galaxy S4 mégis messziről felismerhető lesz, ugyanis két új színben pompázhat: Sarki Kék és Aurora Piros. Az LTE-A támogatású Galaxy S4 először a legnagyobb dél-koreai szolgáltatónál, az SK Telecomnál indíthatja be a karrierjét, majd innen indulhat világ körüli útra. Az ára vélhetően magasabb lesz, mint az eddigi versenyzőké, de egyelőre nem tudni mekkora felára lesz az extráknak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. hmisi
2013.06.27. 14:08
Kicsit átverésnek érzem, hogy egy modellt 3féle variácíóval is kapni. Kéne valami megkülönböztetés névben pl. S4, S4+ és S4U
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. HUFEUR
2013.06.27. 14:18
Átverés az túlzás, de tény, hogy nagyon hülye szokás, hogy 3 verzió jöjjön ki egy telefonból. Ha mondjuk úgy lenne, ahogy a Sony csinálja, hogy van egy Xperia Z család, amibe ott a sima Z, a ZL, ZR és a nemrég bejelentett Z Ultra az jó, mert a felhasználónak is könnyebb megkülönböztetnie a telefont, meg azért valami különbség van az összes telefon között. Itt meg "csak" annyi, hogy a belsejét kicserélték.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. szabyka95
2013.06.27. 16:29
Na vegre, kellett ez az Lte-a, 75 mbps-al alig toltodtek be az oldalak
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.06.27. 17:21
Te hol élsz, szerinted mindenki csak böngészik mobilnettel?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Senbonzaku...
2013.06.27. 18:17
vlac: talán Magyarországon a kemény 30 gigás korláttal majd valaki nekiáll neked izomból töltögetni. Mire beindul a sebesség addigra már jön is az sms, hogy viszlát LTE, helló GPRS sebesség
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2013.06.27. 18:26
Senbonzakura, ez így van, de ki beszélt itt Magyarországról? Vagy kis hazánk a célközönség szerinted?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. No.1.
2013.06.28. 02:19
Nem csak Mo-n vannak korlátok..
Itt nálunk Kanadaba meg a R-s kabelnet is limites..
80gb/ho.. Mo-n legalabb nem ennyire veszes a otthoni net sem, hogy igy limitaljak.
A mobilnetrol meg inkabb nem mondok semmit. Akit erdekel, utana nez a szolgaltatok oldalain.. De annyit elarulhatok, hogy mobilrol itt sem kell torrentezni vagy online filmet nezni. Biztos vannak helyek, ahol mar nem szamit hogy 2gb adatforgalom van a telefonon vagy 120gb.. De Kanada nem tartozik kozejuk.

Mellesleg ezt mar mindenki megtanulhatta volna, hogy elso korben sosem erdemes venni semmit.
Itt van pl ez, vagy visszabb megyek. S3/LTE S/S Advance stb.. Mindig vannak mas fajtak.
De ez igaz a vga piacra is. Ref kartyak, majd az oc, majd a soc stb... Es majdnem azonos arakon. De gondolom ezt egy szakmai oldalon nem kell elmagyarazni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. piter
2013.06.28. 21:56
neurosys izraelben nekem korlatlan beszlegetes+SMS+MMS+10mbps korlatlanul es forintba atszamolva nincs 10 rongy.Es eleg sokat torrentezek vele.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. No.1.
2013.06.29. 00:55
Jo..
Azert mondtam ezt csak, mert mindenki azt irja, hogy bezzeg nalunk..
Nem csak nalunk vannak "szar" dolgok, ezt innen kintrol tanusithatom.
Nem is tudom, hogy nalunk van-e korlatlan internet mobilon (sebessegcsokkentes nelkulÖ..
Ha van is, akkor elkerik rendesen az arat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!