iPon Hírek

Megérkezett a legfrissebb, 8.4-es Catalyst

Dátum | 2008. 04. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Radeon kártyatulajdonosok legnagyobb örömére mától elérhető a Catalyst csomag legfrissebb verziója, amely egyáltalán nem meglepő módon a 8.4-es számozást viseli. A gyártó állításai szerint a szoftvercsomag számos kisebb-nagyobb javítással jelentkezik most is, így ha Radeon kártyával rendelkezünk, akkor érdemes kipróbálni az új szoftvert.


A Catalyst 8.4-es változatába a korábbi verziókkal ellentétben már könnyedén testreszabhatjuk az élsimítási beállításokat több játékban is, ám ezzel együtt néhány népszerű játékban előforduló kellemetlen hibákat is javították. A Catalyst 8.4 az alábbi játékok különböző hibáira kínál orvosságot: Company of Heroes, Crysis, Doom 3, Hellgate London, Lost Planet, Tabula Rasa, and Tomb Raider Anniversary. Az új szoftvercsomag a Stanford Egyetem Folding@home GPU project névre hallgató programjának második generációs kliensét is támogatja. A driverrel kapcsolatos fontosabb információk a gyártó oldalán található Kiadási Megjegyzésekben olvashatóak.

Az AMD legfrissebb drivere Linux verzióban is elérhető, ebben a kiadásban már megtalálható a támogatás Radeon HD 3800, 3600, és 3400-as sorozatú kártyákhoz egyaránt, ám a Radeon HD 3870 X2-es modellt sajnos még mindig nem támogatja a driver. Az AMD új Linuxos meghajtóprogramja a hamarosan megjelenő Ubuntu Linux 8.04-es disztribúciójával is kompatibilis.

A Catalyst 8.4-es verziója szokás szerint elérhető a gyártó hivatalos weboldalán keresztül 32-bites és 64-bites Windows XP-hez, valamint 32, illetve 64-bites Windows Vista-hoz egyaránt. Az illesztőprogram ezzel együtt x86-os és x64-es Linux disztribúciókhoz is letölthető.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. J.o.k.e.r
2008.04.17. 16:16
Úgy néz ki, hogy korábbi jóslat bejött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. r700
2008.04.17. 17:22
"korábbi verziókkal ellentétben már könnyedén testreszabhatjuk az élsimítási beállításokat több játékban is" ???
Nekem az kellene csak ami az nvidia driverbe egy ideje már bennevan:
minden játékhoz külön beállíthatunk képjavításokat.
Most az ati-n ha beállítom az anisot meg az élsimítást amit 1 régebbi game alatt még elbír a vga azt 1 új game alatt már nem bírja el úgyhogy ilyenkor mindig külön kell álítgatni a driverbe a képjavítást.
Nvidia 6600gt nél anno egyszer beálítottam, hogy milyen javítókat használjon egy alkalmazás és mindig azt használta azután....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. r700
2008.04.17. 20:55
Értelmes 1 hozzászólás...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!