iPon Hírek

Megérkezett a Logitech új mechanikus gamer billentyűzete

Dátum | 2016. 02. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIA

A Logitech egy új billentyűzettel rukkolt elő, ami RGB led alapú háttérvilágításával, igényes dizájnjával és minőségi mechanikus billentyűivel próbál majd hódítani – a recept első ránézésre nagyon jónak tűnik, de hogy a termék a gyakorlatban beválik-e, az majd csak a tesztekből derül ki.
Az újdonság a G810 Orion Spectrum nevet kapta, billentyűi alatt pedig szupergyors Romer-G mechanika lapul, ami a gyártó állítása szerint mintegy 25%-kal gyorsabb a rivális megoldásoknál. A szóban forgó mechanika vezérlési pontja 1,5 milliméternél helyezkedik el, ami gyorsabb válaszidőt, ezáltal gyorsabb reakciót eredményez, ez pedig sokszor jöhet jól, mivel az eSportban néha csak ezredmásodperceken múlik a siker. A Romer-G mechanika persze nem csak rettentően gyors, de nagyon strapabíró is: a billentyűk élettartamuk során 70 millió leütést bírnak ki, ez pedig 40%-kal jobb érték, mint a rivális megoldásoké.
Az egyes billentyűk mögött RGB led alapú, 16,8 millió színárnyalat megjelenítésére képes, billentyűnként önállóan programozható világítás teljesít szolgálatot. A ledek esetében nem csak a szín módosítására van lehetőség, hanem különböző effektek bevetésére is, sőt, a Logitech Gaming Software segítségével egyéb Logitech G gaming eszközökkel is szinkronizálható a világítás.
Az F1-től F12-ig terjedő billentyűkhöz tetszőleges makrók rendelhetőek, valamint világításuk is testreszabható, sőt, játékmód-váltás alkalmával az is megadható, mely billentyűk háttérvilágítása kapcsoljon ki. A billentyűzet ezen felül dedikált médiagombokat is kapott, amelyek a különböző tartalmak gyors, kényelmes lejátszását segítik. A hangerőt külön dedikált görgővel szabályozhatjuk – ez a jobb felső sarokban lapul.
Az új billentyűzet matt feketében, ujjlenyomat-taszító bevonattal ellátott házzal érkezik, amely 443,5 milliméter hosszú, 153 milliméter széles és 34,3 milliméter magas. A termék 183 centiméter hosszú szőtt kábellel kerül az üzletek polcaira, az adott konfigurációhoz pedig USB 2.0-s porton keresztül csatlakozik. Az újdonság kábel nélküli tömege 1180 gramm.
A Logitech G810 Orion Spectrum RGB Mechanical Keyboard szállítása még ebben a hónapban megindul. A két év jótállással forgalomba kerülő billentyűzet hazai listaára 59 999 forint.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

81. djgeg
2016.02.04. 14:57
"A két év jótállással forgalomba kerülő billentyűzet hazai listaára 59 999 forint."
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
80. BReal
2016.02.04. 15:10
Ugyanannyi, mint a nagytestvér Orion Spark, amin/amihez külön makrógombok és támaszok vannak. Egyérelműen utóbbi a jobb választás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
79. korgabor96
2016.02.04. 15:25
Valaki elmagyarázná nekem, hogy egy gaming billentyűzet mennyiből jobb, mint egy olcsó, mechanikus? Mert én mióta gépet használok, azóta csak valami 2000 Ft-os Genius billentyűzetekkel tolom az ipart, de eddig semmi hátrányt nem éreztem miatta. Gamer egerem van, mert az valóban alacsonyabb késéssel dolgozik, de a billentyűzetemnél nem érzek semminemű késést/akadást vagy ilyenek. Vagy ezek csak az extra funkciók miatt kerülnek ennyibe mint például a makrók? (Amiért a CS:GO csodás VAC rendszere kibannolta az egyik ismerősömet ...), vagy ilyen "Gamer-szék" szerű dolgok, hogy szép, piros, csicsás, de semmi pluszt nem ad?

Ez nem trollkodás, mert ami cikkeket olvastam, ott se tudtak érdemi választ adni, ezért nem tudom
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
78. davegen
2016.02.04. 15:36
Az én jó öreg billentyűzetemet kétlem, hogy ezek a szivárvány megoldások helyettesíteni tudnák...

http://i.imgur.com/lLIH9.jpg

Amikor jól felk*rom az agyamat valamin, felállok a székből és két ököllel kezdem el ütni, amíg van bőr a kezemen. Ezt ezek kibírnák?

A másik, hogy ezek (legalábbis haverom 40k+os strix billentyűzete) olyan hangosak, ha gépel rajta az ember, amire szavakat sem sikerül találnom. Katasztrófa.

Szóval én is csatlakoznék az előttem szólóhoz, hogy a nagyon durva hátrányoktól eltekintve milyen igazi előnye van egy ilyennek 60(!!!) ezer forintért?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
77. BReal korga...
2016.02.04. 15:41
Az most nem tiszta, hogy az olcsóbb mechanikusokhoz képest kérded a különbségeket, vagy a te 2000 Ft-os membránosodhoz képest? Hisz a mechanikusok kb. 20000 Ft-tól kezdődnek.
Nyilván ez a gamer dolog rátesz sok (tíz)ezret az árára. Én már nézegettem a g910-et (Orion Spark), de még ha az évenkénti többször előforduló Logitech 15-20%-os akció is van, nem visz rá a lélek, hogy 45e Ft-ot kiadjak rá.
Ami biztos van benne, az a:
-megvilágított billentyűzet, persze a szivárvány minden színét be lehet állítani. Aki nem tud vakon gépelni, annak ez egy hasznos opció. Nyilván az a legjobb, ha a fényerő is állítható mellé, mert valakit zavar, ha erősen világít.
-külön makrógombok: Egy sok gombot igénylő játékban (mmo-k például) ezek nagyon hasznosak.
-és ugye a mechanikus kapcsolók előnye: a membrános billentyűzeteknél hosszabb-rövidebb használat után a gombok útjának hossza eltérő lesz/lehet, így nem egyforma erővel kell nyomni őket, hogy érzékelje a leütést, a mechanikusnál ez nem fenyeget
-ugye sok kapcsoló típus van, ennek is érdemes utánanézni, mert van, ami nagyon hangos, nyilván ha lakik veled valaki, és este gépelnél, nem nézné jó szemmel.
-amennyire néztem, a mechanikusok billentyűzeteknél a jelek a billentyűkre nem ráfestve vannak, hanem van egy mélyedés a billentyűkben, és úgy van megvilágítva, esetleg festve. Így nyilván nem kopnak le (persze ez nyilván egy olcsó membrános változaton is előfordulhat)
-dokkoló egység, amiben droidos/almás mobilt lehet berakni, és egy alkalmazással lehet sok mindent figyelemmel követni a gépeddel kapcsolatban (hőmérsékletek, játékokkal kapcsolatos információk). Ezt nyilván egy intenzív játék alatt nem fogod bámulni, de éppen hasznos is lehet időnként (nézni a hw-ek terheltségét, stb.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
76. Sightseer daveg...
2016.02.04. 15:43
Amit láttál leírva. 70millió leütést kibír, húdeszuper kapcsolókkal szerelt, VILÁGÍT, és, ömm. Ennyi?
Tehát USB 2.0, Egy nyamvadt USB hub sincs rajt, (nem mérvadó, de ennyiért) makró gombok se.
Na és ilyenkor gondolkodik el az ember, hogy mégis miért ad valaki ezért ennyi pénzt, mikor én is a jó régi Microsoft billentyűzetemen vígan elvagyok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
75. thomeef korga...
2016.02.04. 15:49
Ez nem ér 60at, az tény, ez egy Logitech. Senkinek nem ajánlom. Egy jó Corsair, G.SKill, Steelseries, Coolermaster, Daskeyboard, Ducky, rendes Cherry Swichekel bőven megéri a beruházást. Nyilván esztétikusak is, de pl. az anti ghosting, a rendkívül kényelmes gépelés, játék, az igényes háttérvilágítás, usb port, csuklótámasz, mind prémium kivitelben igenis jó tud lenni. Nyilván nem mindenkinek van rá szüksége, és főleg nem mindenkinek van rá igénye, lásd téged, vagy az 4-es hozzászólót. Aki napi több órát használja a billentyűzetét éveken keresztül annak megéri beruháznia. Nem feltétlen szükséges, de 1000x komfortosabb mint egy olcsó membrános. És ha már felhozod a gamer egereket az érzékenységgel (aminek szintén semmi értelme, mert minden profi 400 dpi-n játszik), akkor a dárga billentyűzet pedig az anti-ghosting miatt must have.

Ennyi erővel mindenki vegyen suzuki swiftet, mert minek kiadni 10x annyit egy honda accordra

Jah és minden mechanikus billentyűzetről szóló hírben vagy topicban kell lennie 1-2 trollnak, akik megmondják a tutit, hogy a 2000ft-os ugyan olyan jó Hova van írva hogy kötelező megvenni emberek?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
74. FaL
2016.02.04. 15:53
Gondoltam megállom és nem szólok hozzá, de egyszerűen remegnem kell ha nem

A jelenlegi billentyűzetemet 2007-ben vettem, egy teljesen mezei magyar kiosztású Logitech (akkor 3k volt). Na most ez a billentyűzet azóta kb. mindent meg- és átélt már. Mondanom sem kell, naponta van használatban, játékok miatt folyamatosan a WASD és a környező billentyűk extra használatnak vannak kitéve és bizony mint davegen kolléga, nekem is vannak enyhe dühkitöréseim, amikor -mostmár csak BF4-ben- nem hal meg az istennek sem valaki, ellenben ugrásból 540-et fordulva egy golyóval fejbe lő... szóval ezeket mind bírja és az ég egy adta világon semmi baja sincs. A múltkorokban épp az asztalhoz vágtam, mire a spacebar kirepült, de visszaraktam és azóta is teszi a dolgát.
Ja és könyörgöm, egy billentyűzetről van szó, most tényleg annyira fontos, hogy mekkora utat tesz meg a gomb? Egy játékban úgyis lenyomod rendesen, vagy tévednék? Pontosabban inkább lenyomom rendesen, mint megkockáztassam, hogy nem veszi be. Tehát játék alkalmával a billentyűk bizony teljes utat tesznek meg, szóval abszolút nem veszem észre, ha esetleg megnőtt volna a használat miatt (egyébként változatlan).

Szóval lehet mindenféle Cherry MX meg akármilyen kapcsoló benne, semmivel nem tud többet mint az "ócó vacak". Ja és a ghosting sem probléma (főleg mivel nem vagyok polip, másfelől nem játszom polipcsápokat igénylő játékokkal).

SZVSZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
73. BReal korga...
2016.02.04. 15:55
Viszont ha már ennyit kiadnék érte, akkor én hiányolom belőle a plusz USB portokat. Vagy pl. ha már berakták azt a dokkolót, akkor az akár tölthetné is a telefont. Nyilván van millió USB csatlakozó, amire rádughatod tölteni, de ez egy extra apróság lehetett volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
72. thomeef FaL
2016.02.04. 15:55
Biztos azért játszik a létező összes e-sportoló mechanikus billentyűzettel, mert a membrános ugyanolyan jó
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. korgabor96 thome...
2016.02.04. 16:04
Meg valszeg azért játszik néhány 4:3 black barral, mert az ugyanolyan jó ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.04. 16:07
Ne keverjük össze a népszerűt és jól marketingelt cuccokat a jó cuccokkal. Nem egy és ugyanaz a kettő.

Természetesen én nem kétlem senkinek az érveit, ugyanakkor azt is meg kell jegyezzem, hogy amíg komolyan CSS-ztem, addig bizony a jó kis membrános billentyűzettel is ugyanúgy belőttem az EU Top-ot, szóval olyan sokat nem tehet azért mégsem hozzá a mechanikus
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. Xeper
2016.02.04. 16:35
Vicces, hogy akik szerint nem éri meg, azok csak tippelgetnek, hogy milyen is egy mechanikus billentyűzet
Aki rosszul játszik, az mechanikuson is rosszul fog játszani, ez tény. Amiben jobb ennyiért, hogy egészen biztos lehetsz a működésében, míg ugyanez a membránosról nem mondható el, csak már megszoktuk, hogy 'többször nyomom, majd jó lesz'. Áttérve nekem az tűnt fel, hogy fejben kevésbé terhel a nyomkodás, picit lassabban fáradok el. És ezen felül maga a gépelés valahogy jobban esik rajta. Nem tudom miért, de jobb. Barátnőm nem értette miért veszek ilyen drágán billentyűzetet, aztán azóta kb átszokott hozzám mikor írnia kell valami hosszabbat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. gromgotth thome...
2016.02.04. 16:38
Lehet hogy azért játszanak azzal, mert a szponzoruk odaadja nekik, hogy reklámozzák. Ezzel beetetve azokat akik azt hiszik, hogy ha megveszik ezeket a túlárazott vackokat akkor attól rögtön "pro" játékosok lesznek ők is...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. gromgotth Xeper
2016.02.04. 16:41
Grafikuskén, tördelőként és játékosként napi 12-16 órát ülök gép előtt és még sosem éreztem kényelmetlennek a gagyi membrános billentyűzetem, de hát kinek mire van igénye.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. Phantomstr... gromg...
2016.02.04. 16:46
Kérdés: próbáltál mechanikust, vagy egyszerűen csak "jobban tudod"?
Összehasonlítási alap nélkül könnyű nagyokat mondani.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. czirjak199...
2016.02.04. 16:56
Remélem a sok okostojás megveszi, csak azért mert hű de milyen jó és "ez a titka a profiknak" alapon..
Csak közlöm hogy ez a megoldás már több mint 20 éves, és jó sok pénzt le fognak akasztani ezzel..Mindenki kipróbálhatja, vegye meg és egyből rájön, hogy ugyan annyit ér el vele játék közben mint egy 2000 Ft os alap billenytűzettel
Úgyhogy röviden: Szép-szép, nem adnám vissza ha ingyen lenne, de fizetni nem fizetnék érte amíg 10.000 alá nem megy az tuti.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. _bLuT0n1uM...
2016.02.04. 17:06
#16
+1

aki komolyabban jatszik , eszrefogja venni a kulonbseget.
btw a monitorok input laggjat kene mar csokkentetni, mert elertek mar egy hatart(kis valasz ido eger, billentyuzetnel, csnel konnyeden elerheto a stabil 300fps, magas kepfrissitesi frekvencia) mostmar elovehetnek a temat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. thomeef
2016.02.04. 17:11
Brutális a sötétség billentyűzet fronton Magyarországon. Ez a büdös nagy helyzet
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. djkissmrt
2016.02.04. 17:23
A 2002-es gyártmányú Samsung SDL2500 -amat le nem cserélném semmire, a valaha gyártott legjobb billentyűzet, a legnagyobb csoda hogy csak átlagos ára volt mikor még forgalmazták, most meg csak az 50 ezer forint felettiek vannak olyan jók mint az, de annyit biztos nem költenék rá, még most 14 év után is ugyanazt a példányt használom a félmilliós géphez. Kb vagy 500 forintot ha ér de ha tönkremenne akkor is ilyet keresnék (mivel új sok éve nincs ezért) használtan helyette, akár 5 ezret is adnék egy ilyenért, még akkor is ha már sárgult a színe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. iattilagy thome...
2016.02.04. 17:35
+1 szerintem olyannak nem kellene pofáznia billentyűzetekről akinek a legdrágább billje egy 2000Ft-os membrános vacak volt. Kb. olyan mintha a mercit (20k-s mecha billentyűzet), régi 911-et (model m) fikáznád, úgy, hogy közben egy ócska kocka swiftet vezetsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. djkissmrt djkis...
2016.02.04. 17:39
És ezt úgy mondom hogy már kb 100 billentyűzetet próbáltam, a legolcsóbbtól a nagyon drágáig, de mindegyiket rossz érzés volt használni csak a nagyon drágákat nem, szóval örülök hogy annak idején kifogtam teljesen véletlenül ezt a kivételes darabot. És még csak nemrég kezdett halványodni rajta az egyik billentyű festése pedig átlag feletti használattal iszonyat sok "munkaóra" van benne és kimondhatatlanul sok leütés. Ráadásul még mindegyik billentyű útja egyforma és a leütésük érzése is pont olyan mint új korában. Tényleg igazi csoda számomra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. korgabor96
2016.02.04. 17:49
Jó asszem értem. Ez a mechanikus billentyűzet-dolog olyan, mint az iPhone, hogy egyesek esküsznek rá, mások viszont azt mondják, hogy ugyanolyan, mint valami android, csak tízszer annyiért. Vagy mint a többszázezres hangfalak az audiofiloknak, neki szuper, de másnak egy párezer forintos is tökéletesen megfelel.

Ezzel szerintem felesleges is győzködni, mert én próbáltam 144hz-s monitort, nagyon bejön, a gamer egér is, mint írtam szuper tud lenni, de ez a billentyűzetesdi valahogy olyan "felesleges" számomra, de megértem, ha másoknak jobban bejön, mint egy alap.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. Phantomstr... korga...
2016.02.04. 18:04
Abból a szempontból olyan, mint az iPhone és a több százezres hangfal, hogy az átlagnak drága és/vagy sosem próbálta, ezért helyből ráfogja, hogy túlárazott és nincs lényeges különbség az olcsó budget vackokhoz képest.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. potocki
2016.02.04. 18:10
Én viszonylag sokat és intenzíven gépelek (főleg programozás) és egy idő után eluntam, hogy a nap végére fájnak az ujjbegyeim, úgyhogy membrános billentyűzetről tactile feedback-es mechanikusra váltottam (Cherry MX Brown switch). Bevált, úgyhogy a következő billentyűzetem is mechanikus lesz.

Aki váltana, annak vásárlás előtt érdemes tájékozódnia a megfelelő switch-ről. A leginkább elterjedt Cherry MX switch-ek közül gamereknek a red és a black, gépelőknek a brown és a blue ajánlott. (A cikkben szereplő billentyűzet nem Cherry MX-es.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
56. BReal korga...
2016.02.04. 18:46
Engem meg a 144hz-es monitor nem hoz lázba, tökéletesen megfelel a 60-as is. Kinek mi fontos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. Samanoske
2016.02.04. 18:59
Elég gagyinak néz ki,főleg ennyiért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. korgabor96 BReal
2016.02.04. 19:02
Először nekem az a benyomásom volt a 60-as után, hogy valami gyorsított felvételt nézek, de hamar beleszoktam, és igazán jó, pláne kompetetív játékoknál. Csávó ki se fordul a sarokról szinte, de már le tudod lőni

@Phantomstranger: Apámnak eléggé durva hangfalszettje van, többe is került mint sok, tény, rettenet jól szól, de valahogy úgy nem hoz lázba. Én általában youtube vagy mp3 zenét hallgatok, illetve játszok, ahhoz pedig bőven jó egy rendes fejhallgató. (Pláne, hogy nem akarom, hogy az egész falu azt hallgassa, ahogy valaki voice chatben ordít )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. R.Soma korga...
2016.02.04. 19:13
Nem, az "iPhone" a 20ezres fehér Apple billentyűzet, ami annyit tud, mint egy 5ezres sima membrános (mert hogy az), csak annyiba kerül, mint egy mechanikus

60ezer forintért ez így elég sovány. A Romer-G kapcsolók valószínűleg nem rosszak, de a műanyag konstrukció és a teljesen szürke formaterv (nem az baj, hogy nem csicsás, hanem hogy átlagos), valamint a csuklótámasz hiánya (WTF?) túlárazottá teszik. A (jómagam által is használt) K70-ről lelesett multimédia kapcsolókért pirospont, az ilyesmi elrendezésnek/tekerentyűnek tökéletes az ergonómiája, azonnal használod, de ennyi pénzért ez így, ebben a formában túl kevés.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. ncsicso
2016.02.04. 19:24
Novemberben vettem egy mechanikust 25ért. Nem bántam meg. Előtte Pleomax k-300 volt, több mint 7 évig bírta(4500ft, 2008 ) egy Genius Ergomedia 700-at váltott(2006 körül, cirka 7-8E ft.), az gagyi volt. Még előtte olcsó, mai áron 2-3 ezer forintos billentyűzeteket használtam.

Itt ugyanúgy megvannak a különbségek a minőségben, mint a felső-közép kategóriás vga-k és a csúcs vga-k között. Az a kis plusz viszonylag sokba kerül, de akinek számít, annak megéri.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. R.Soma FaL
2016.02.04. 19:29
A Cherry 1000-ből 1000-szer fogadja a parancsot, ha a megadott pontot eléri a lenyomás. Én mindig párezres vackokon nyomtam, mert minek jobb, aztán '14 végén elkapott a gépszíj és behúztam egy K70-est (Cherry MX piros), hát írhatnék litániát, hogy mennyire isten... Fölösleges. Egyszerűen a minősége és a felhasználás élménye ég és föld, összeméricskélni úgysem érdemes, hogy ki mennyivel lett pengébb cségóban tőle. Egyébként máshogy kell hozzányúlni, én idővel megszoktam, hogy nem kell teljesen lenyomni a parancs elküldéséhez, időnként (most már ösztönösen) így használom, de ezek lényegtelen részletkérdések. A dolog nyitja az egyéni preferenciákban, a pénztárcában és a termék konkrét, objektív minőségében és színvonalában rejlik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Zsoooooti
2016.02.04. 19:41
Giccsparádé.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. dbori
2016.02.04. 19:52
Nagyon jó lenne ez nekem. Tetszik is, csak ugye magyarba ez nem jön ki. Gondolom egy cherry billentyűvel meg nem lehet cserélni a karaktereket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. thestock
2016.02.04. 19:55
A szokásos történet amit lassan minden gyártó elsüt: mechanikus billentyűzet, RGB LED, jujj de jó villog funkció... lassan nem érdemes cikket írni, elég csak átírni a neveket és kicserélni a képeket.
4-5 ezres billentyűzetem van és az előző is hasonló árfekvésű volt...nekem eddig megfelelt. Gondolkodtam rajta hogy ha a mostani megadja magát akkor egy mechanikust vennék,de egyedül csak a tesoronál láttam olyat ami árban "talán" elfogadható,és nem kell a marhaságokért 60 ezret kiadni. Jó lenne hogy ha más gyártó is csinálna ilyen giccsmentes mechanikus billentyűzetet,bár ez ilyen húzással lehet hogy jelentősen csökkenne a világítós marhaságok eladása...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. potocki
2016.02.04. 20:38
@dbori: Az enyém magyar kiosztású, nem kellett cserélni a karaktereket. Biztos találsz megfelelőt, érdemes váltani.

@thestock: Tesoro-t vettem, csak ajánlani tudom. Lehetne ugyan egy kicsit visszafogottabb mind árban, mind külalakban, de ezt dobta a gép. Nekem brown kellett (illetve blue, de az túl hangos lett volna), abból pedig csak ezt találtam. Pontos és kényelmes. Nagyon elégedett vagyok vele.

https://ipon.hu/webshop/product/tesoro_durandal_ultimate_g1nl_led_backlit_mechanical_gaming_keyboard_cherry_mx_brown/471912
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. BReal
2016.02.04. 20:48
Most olvasom, hogy a g810-zel egy olyan akció indult el a Logitechnél, hogy 3 mechanikus billentyűzetéhez (g410, g810, g910) mellékeli a The Divisont. Úgy azért már vállalható akár egy Orion Spark. De van egy olyan érzésem, hogy ezt a magyar kereskedésekben nem kapjuk meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. gromgotth Phant...
2016.02.04. 20:50
Mit tudok jobban?
Nem próbáltam mert nincs rá igényem és soha nem is fogsz meggyőzni arról hogy megérné 10x-20x több pénzt adnom valamiért amiből egy 3000 forintossal is tökéletesen elvagyok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. dbori potoc...
2016.02.04. 21:43
Most is mechanikus van. Gigabyte osmium. 1,5 év alatt tönkre is basztam. Ez magyar volt. A logitech tetszik nagyon, szerintem nem is lenne vele gondom. Csak angol. Most azon töröm a fejem, hogy a mostani szarnak a magyar karaktereit mire lehet becserélni. De gondlom csak cherry? Vagy arra se?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. dbori
2016.02.04. 21:47
Egyébként fura, a 12 évig hazsnált multimediás logitech-em membrános volt és 12 év alatt semmi baja nem volt. Hibátlanul működött. A végén is a távirányítót basztam szét egy gyenge pillanatomban. A csúcsszuper giga mechanikus meg 1,5 év és annyi. Minden billentyű ismétli magát. Hát így...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. Phantomstr... gromg...
2016.02.04. 22:05
Semmit, ez a lényeg.

@dbori
Én a Gigabyte-ot eleve fosnak tartom. Nekem az alaplapom gyári BIOS-a volt szar, az IGP 10 bootolásból 8-szor nem adott képet, a videokártyám meg nem skálázta a memória órajelet. Tesóm Giga egere tolta le a bugyit egy év alatt, pedig legfeljebb Sims 2-zik.

Nekem talán Chicony membrános billentyűzetem döglött be fél év alatt, bár egy 1500 forintos vacaktól ez nem karakteridegen. Szóval ennyit arról, hogy a membrános megbízhatóbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. potocki
2016.02.04. 22:30
@dbori: Az utolsó Gigabyte termék, amit vettem egy egér volt. Öt napig bírt működni... Tesoro-ra amúgy két év a gyári garancia. Nézd meg, hátha a Gigabyte-od is belefér még a garanciális időbe. Jobb ötletem nincs.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. gromgotth Phant...
2016.02.04. 22:48
Vettem már 100.000 forintos "gamer" alaplapot vettem már 30.000 forintos "gamer" egeret de csak azt az egy dolgot tudtam megállapítani utólag velük kapcsolatban, hogy semmi szükségem a felesleges extrákra amit kínálnak, úgyhogy a billentyűzetekkel kapcsolatban már nem kell elkövetnem ugyan ezt a hibát. Nekem nincs szükségem arra hogy hupililán villogjon a billentyűzetem vagy hogy 20 gombot tudjak lenyomni egyszerre, és számomra a membrános gombokat nyomogatni sem kényelmetlen, ezért nincs szükségem ezekre a szipi-szupi kapcsolókra sem. Ha nekem kényelmes és bevált valami akkor mi a fenéért kellene váltanom? Azért mert esetleg te vettél ilyesmit és pökhendi módon leszólsz másokat akik nem követik a példádat? Szóval egy valamit azért biztosan jobban tudok, jobban mint te, hogy NEKEM mire van szükségem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. BReal dbori
2016.02.04. 22:54
1. Egy büdös szóval nem írta senki, hogy a membrános rossz, vagy biztos tönkremegy. Utóbbinak az esélye nagyobb.
2. Aki Gigabyte perifériákat vesz, megérdemli. Kritikán aluli minőségük van (anyaghasználatban is), mellette nem is adják olcsón a termékeiket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. Phantomstr... gromg...
2016.02.04. 22:59
Itt eddig azok voltak igazán lekezelők, akik szerint a 2000 forintos membrános az evolúció csúcsa. Az, hogy tapasztalat híján nem tudsz nyilatkozni (mégis megteszed), ténymegállapítás, nem leszólás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. gromgotth Phant...
2016.02.04. 23:18
"Semmit, ez a lényeg."
Ez egy pökhendi kijelentés volt a részedről, ne is tagadd. Én nem állítom azt hogy a membrános jobb, de ahhoz igen is tartom magam, hogy egy billentyűzetért kiadni 60.000 forintot marhaság.
És rendelkezem tapasztalattal, megtapasztaltam, hogy tökéletesen megfelel számomra a membrános billentyűzet játékra és munkára egyaránt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. potocki dbori
2016.02.04. 23:33
@dbori: Illetve mégis van egy tippem. Nem használtad véletlenül a billentyűzeted USB kivezetését például telefontöltésre? Vagy nem kötötted össze nem teljesen feltöltött telefonnal? Ha igen, akkor lehet, hogy az nyírta ki. Olvasd el a használati utasítást, gyanítom, hogy valami hasonló áll benne. Ezek a kivezetések hulladékok, tilos olyan eszközöket csatlakoztatni rájuk, amik tölthetők.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. Phantomstr... gromg...
2016.02.04. 23:36
Mechanikus már 25-ért van, és én meg azt tapasztaltam meg, hogy miután megtanultam 10 ujjal vakon gépelni, két év alatt másfélszer olyan gyorsan gépeltem, mint amikor megtanultam (nem gyakoroltam célirányosan), amikor pedig mechanikusra váltottam, két nap alatt gyorsultam majdnem ugyanennyit, amíg rendesen átszoktam az újra. Pedig előtte is egy 10 ezres Logitechet nyűttem.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. Ch00ler
2016.02.04. 23:46
Probaltam valami indokot talalni arra, hogy miert kellene lecserelnem az elso generacios Logitech G15-omet, de nem talaltam semmit sem

Biztos jok, ezek az uj cuccok, de a 60k-t sokallom ertuk. Ok, az olcsobbak lehet, hogy nem tudnak igy vilagitani, de hat eppen ez az a resz, amit jo esellyel nem nezunk hasznalat kozben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. gromgotth Phant...
2016.02.04. 23:57
Oké, ha neked szükséged van a sebességre és ezt mechanikus billentyűzettel tudod maximalizálni, akkor megértem ha azt használod. Viszont ezzel a billentyűzettel kapocslatban továbbra is az a véleményem hogy azok a marketing eszközök amivel megpróbálják elérni nálam hogy 60.000 forintot adjak érte, nem igazán érik el a céljukat, mert nem győznek meg arról hogy ez a termék megérné 15 membrános billentyűzet, vagy ahogy te is említed 2-3 költséghatékonyabb mechanikus billentyűzet árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. R.Soma gromg...
2016.02.05. 00:20
Igazából itt senkit nem érdekel, hogy neked mi a tökéletes, meg hogy neked mire van szükséged. Egyéni preferenciák különböznek, ennyi pénzt billentyűzetre költeni teljesen indokolható is lehet egyes esetekben. Kijelenteni, hogy "marhaság", meg "fölösleges", pusztán csőlátás. Azt már lehetne vesézni inkább, hogy ezért a pénzért mit kell(ene) nyújtania ennek a terméknek, és hogy ehhez képest mi történik, hogy viszonyul a konkurenciához. Objektív, konkrét megállapításokkal és összehasonlításokkal lehet értelmesen beszélni ilyesmiről, ez a "nekem nem kell tehát szar" magatartás teljesen kontraproduktív.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. j.panzer
2016.02.05. 01:00
Gagyi. Gagyi és drága. A mechanikus gombok rendben vannak, de se LDC, se extra gombok. Az LCD nélkül még meg tudnék lenni (bár biztos, hogy sok esetben hiányozna), de a G gombok nélkül nem igazán. G510s tulajként egyáltalán nem látom rá esélyt, hogy egy ilyet valaha is beszerezzek.
Teszem hozzá, én azt is undorítónak tartom amit a Orion Spark-al csináltak. Adott egy 60K-s billcsi, és még LCD sincs rajta, koptasd a telefonod kijelzőjét. Pfff....

Évek óta TOTÁLISAN rossz irányba megy a Logitec, mondom ezt olyan ügyfélként, aki 2002 óta CSAK Logitech perifériákat vásárol. Most kb 10-12 különféle Logi periféria tulajdonosa vagyok, de ahogy ezek kikopnak, sok esetben márkaváltás lesz, mert az új termékek nem győztek meg.

Más: már minden komoly márkának van vezeték nélküli gamer egere, de vezeték nélküli gamer billentyűzetet senki nem gyárt.
Ezt pedig csak azért hiányolom, mert nemsoká új gépet veszek, és elgondolkoztam rajta, hogy a már említett G510s-t, és a G500s-t egy-egy vezeték nélküli darabra cseréljem. Ez az egérnél még meg is lenne oldva (bár az sem Logi lenne, mert a G700s túl gyorsan lezabálja az elemeket, a G602-nek meg kicsi a felbontása (nekem legalább 4000 DPI kell) és mellesleg elképesztően ronda.
Billentyűzeteknél viszont nincs wireless gaming alternatíva, így az egésznek nincs értelme. Ha már 1 kábel lesz az asztalomon, elfér még egy mellé...

Egy szó, mint száz katasztrófa a cég új irányvonala...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. gtas
2016.02.05. 01:25
Pff, biztos nem dobnék ki 60 ezret erre a karácsonyfaégőre. Inkább vennék helyette egy K-s procit, sokkal jobban megérné
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. gabest
2016.02.05. 04:50
Tudjátok mennyi led kell ebbe??? 5 dollár 100 darab RGB led. Jelentősen megdobja az árát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. dbori potoc...
2016.02.05. 08:34
Soha semmit nem töltöttem róla. Sőt nem is használtam az usb portot. A hiba olyan ha leütök egy karaktert néha kettőt ír. Ennyi. Egyébként nagyon megszerettem, nem is cseréltem volna le semmire.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. 5hR3kY gabes...
2016.02.05. 09:07
De ebben nem sima ledek vannak hanem GAMER ledek! Az meg nem olcsó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. BReal gtas
2016.02.05. 09:12
Milyen szempontból érné meg jobban? Milyen sebességnövekedést érsz el ugyanazon VGA-val egy játékban, ha húzod a procit? Nem sokat. Ettől függetlenül ezért a puritán változatért ez az ár nonszensz. Főleg, hogy a sokkal jobban felszerelt változat (g910) is ugyanennyi (illetve hivatalosan 10 dollárral drágább, de a Logi honlapján egyezik az áruk).

j.panzer: A Razer billentyűzetei sem olcsóak (olcsóbbak), és azokon sincs LCD kijelző tudtommal (illetve más gyártókén sincs, mondjuk azok nem is kerülnek ennyibe). Az meg, hogy most a telefont "koptatja". Legalább van rá lehetőség valami diagnosztika futtatására, ha ezt igényli valaki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. gromgotth R.Som...
2016.02.05. 10:58
Megengeded hogy legyen saját véleményem? Köszönöm. Úgy tudom hogy ez egy nyilvános fórum ahol leírhatom, ha nem érdekel akkor ne olvasd el... Engem érdekel a tied, úgyhogy oszd meg velem milyen helyzetben fordulhat az elő hogy szükségem legyen kiadni egy billentyűzetért ennyi pénzt? Mivel nyújt ez többet annál hogy megérje 15 átlagos billentyűzet árát? Azzal sem vagyunk előrébb, hogy te azt állítod hogy az én véleményem irreleváns a témával kapcsolatban, ami továbbra is az, hogy ennyi pénzt ez a termék egyáltalán nem ér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. WazheadBoc...
2016.02.05. 11:39
Azt viszont sokan elfelejtik hogy mig egy atlag billt en 2 evente kidobnek a mechamat 10 evig tuti nem. Es addig is teljesen mas az elmeny. En hasznaltam az olcsotol a dragaig sok felet 1 x vettem mechat azota nem vagyok hajalando mast venni, egyszeruen technikailag jobb stabilabb. Akinek meg nem igenye ne vegyen ennyi Mas kerdes hogy 30-40 es kategoriaban mar boven kapni brutal jo mechakat nem kell 60 at kiadni a csili vilire
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. WazheadBoc...
2016.02.05. 11:39
Bocsanat a tobbszor kuldesert megtrefalt a weblap
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. WazheadBoc...
2016.02.05. 11:39
Btw de szep marketing cikk jo hogy a fele kamu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. Resike potoc...
2016.02.05. 14:26
Én és sokat gépelek relatíve, és nekem meg a slim membrános verziók jöttek be pl. Razer DeathStalker:

https://ipon.hu/webshop/product/razer_deathstalker/293645

Ugyanis nem mindegy hogy 2 mm-es süllyedéssel nyomsz be egy gombot vagy másfél centissel. És slim verzióból meg nem fogsz normális mechanikusat kapni, valamint a slim inkább az ízületeknek kevésbé terhelő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. potocki Resik...
2016.02.05. 16:40
A mezei membrános és a mechanikus között volt pár slim billentyűzetem is. Ezek közül legtovább egy Logitech-et használtam, de nagyjából fél év alatt dadogós lett (esetenként vagy kihagyta, vagy duplikálta a billentyűleütést), így a slimeket nem igazán tudtam megszokni és megszeretni. Ha nincs gondod a sajátoddal, mert nincs erős visszarúgása a billentyűút végén és nem is dadog, akkor nem indokolt a váltás. Nekem váltanom kellett, mert húsz év múlva is ugyanilyen vehemenciával szeretném csapkodni a billentyűket mint most. A Cherry MX Brown kapcsolók nagyon kellemessé tették számomra a gépelést és a hangjuk sem zavar, sőt, kifejezetten kellemesnek találom, de ez egyéni perverzió.
(Egy egércsere pedig a klikkelőizmaimat tette rendbe. )
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. potocki Resik...
2016.02.05. 18:08
Ez a másfél centi honnan jön? A mechanikus billentyűzeteknél is 2 mm-nél történik a billentyűérzékelés, és bár a billentyűút hossza 4 mm, nem szükséges teljesen lenyomni. Pont emiatt vettem Cherry MX Brown-t, mert 2 mm-nél nagyon enyhén megakad, épp csak annyira, hogy érzékelhesse az ember. Ezért vannak különféle kapcsolók, mert aki inkább gépel, annak nagyon hasznos a tactile feedback. A gamer verzióknál (red, black) nincs ilyen.

https://ipon.hu/webshop/product/tesoro_durandal_ultimate_g1nl_led_backlit_mechanical_gaming_keyboard_cherry_mx_brown/471912
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. Resike potoc...
2016.02.05. 19:58
Lehet, hogy gyártóspecifikus, de ez biztos hogy nem két milliméter:

http://www.tomshardware.com/reviews/mechanical-keyboard-razer-logitech-gigabyte,3505-2.html

De még ha 4 mm-nek is vesszük, akkor is duplája a slim membránosnak.

Az meg már egy másik kérdés, hogy még ha be is veszi 4mm-nél a billentyűt, akkor is ki fog úgy gépelni, hogy pontosan mindig csak addig nyomja be, hogyha semmi nincs ami megállítaná a gomb továbbnyomását?

A slim membrán meg ezzel ellentétben 2 mm-nél beveszi ad egy feedbacket, és nem tudod tovább nyomni, maximum csak olyan nagy erővel, hogy az egész panel meghajoljon.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. potocki Resik...
2016.02.05. 21:40
Valószínűleg gyártó-specifikus a dolog, de az általad linkelt billentyűzetek mindegyike - az enyémhez hasonlóan - 2 mm-nél érzékel. Az Aivia Osmium-nál találtam adatot a teljes billentyűútra is: ugyanúgy 4 mm, mint a Tesoro-nál.

Gigabyte Aivia Osmium
http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4179#sp
"Travel Distance: 4mm to the bottom"
"Activation Distance: 2mm to actuation point"

Logitech G710+
http://gaming.logitech.com/en-ca/product/g710plus-mechanical-gaming-keyboard
"With an actuation force and distance of 45 g and 2 mm"

Razer BlackWidow Ultimate 2013
http://www.razerzone.com/gaming-keyboards-keypads/razer-blackwidow-ultimate-2013
"With its optimized actuation force of 50g and a reduced actuation distance of 2 mm"

Szerintem félreértettél: legfeljebb 4 mm-ig lehet lenyomni a gombokat, de hozzá lehet szokni ahhoz is, hogy csak 2-3 mm-ig nyomja le az ember. Mivel a gépelőknek készült Cherry MX-ek (brown, blue) 2 mm-nél kicsit megdöccennek, minimum olyan szintre el lehet jutni a hozzászokás és a döccenés miatt, hogy nem teljes erővel érkezik le a billentyű az aljára, emiatt sokkal kisebb a visszarúgása, vagyis kevésbé megterhelő például az ujjbegyeknek.

Tipikus példa erre a WASD használat. Azt figyeltem meg, hogy olyankor szinte folyamatosan enyhén lenyomva tartom legalább az AD billentyűket kicsivel az érzékelési pont fölött, használat esetén pedig a teljes gombnyomás helyett csak átbillentem a megfelelő billentyűt ezen a ponton, majd hagyom visszacsúszni. Teljesen más hangja van ilyenkor és tapintással is világosan érzékelhető a különbség.

Egyébként a gépelésen túl casual gamer vagyok, még csak multizni se igen szoktam. Pusztán kényelmi funkcióként tekintek erre a dologra, a hatékonyságával kapcsolatban nincsenek állításaim, bár nem lennék meglepve, ha nem csak kényelmes lenne, de ez lényegtelen. Remélem így érthetőbb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Resike potoc...
2016.02.05. 22:22
Lehetséges, hogy igazad, van bár még így is egy tucat példát tudnék felhozni ami valószínűleg hátrány játékos/gépelő szempontból. Például ha éppen nyomva tartasz egy gombot és hirtelen fel kell engedned (meg kell állnod) már ott is időt vesztesz ugyanis a felengedés csak abban a pillanatba fog triggerelni, amikor a kapcsoló túlmegy a kapcsolási ponton.

És akármekkora milliméterekről/milliszekundumokról is beszélünk, a membrános megoldás nem hordozza magában az ilyen problémákat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. pdx06
2016.02.07. 19:19
Max 12 ezer forint amit adnék egy ilyenért, azt tartom reálisnak mind anyaghasználatban, mind hasznosságban. Mert általában olyanba fektet be az ember ami megtéríti az árát, sajnos egy multiplayer játék nem fog olyan lóvét hozni ami igényelne ekkora beruházásokat billentyű/egér tekintetében is. Konzolosok is elvannak a kontrollerükkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. korgabor96 pdx06
2016.02.07. 22:06
Szerintem a szórakoztatóipar rég nem arról szól, hogy visszahozza-e az árát vagy sem, hanem hogy mennyire érzed komfortosnak használni az egyes kellékeket. egy 2-300 ezres gép sohasem fogja visszahozni az árát, ha játékra van használva, az emberek mégis veszik, hogy nagyobb fps, stb. legyen bizonyos játékban, hogy jobban szórakozzanak. A műszaki cikkek pedig aligha jó befektetések, mert mire megveszed addigra el is avul szinte

De osztom a véleményed, sehogyan sem éri ez meg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. Phantomstr... pdx06
2016.02.08. 08:30
Játékra én is elvagyok a kontrolleremmel, még PC-n is. Ki is verte itt egy-két embernél a biztosítékot, hogy képes vagyok olyan szentségtörést elkövetni, hogy PC-n kontrollerrel FPS-t játsszak. Viszont egy XBox vagy PS kontroller sem épp a filléres kategória. Fölfelé lóg ki mindkettő a billentyűzetre szabott 12 ezres keretedből, nem is olyan kicsit. Vannak akik meg egy csúcsvideokártya árát leteszik egy fullextrás kormányért (Thrustmaster T500 RS például).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Solero77
2016.02.08. 09:28
Magyarázza el már nekem valaki, hogy egy Windows op rendszeren használt géphez miért Apple vagy Droid dokkolós klaviatúra kell?
Talán Windows oprendszeres telefon dokkoló nem?
Melyik 60k-s klaviatúra bírja hogy sterimóval mossam, mint én az én 5k-somat? Mert ugye ha évekig használod, akkor tiszta por-kosz-szösz és minden lesz benne, kivéve ha laborban használod.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Xeper Resik...
2016.02.08. 09:56
A mecha pont arrol szol, hogy a kapcsolasi pont nagyon precizen beloheto, tehat a kapcsolasi pont korul mozogva idot nyersz mindenkeppen. A membranos eseten is ott van az a pont, csak sokkal nagyobb szorodassal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Resike Xeper
2016.02.08. 11:08
Magyarázd már meg nekem, hogy hogy a rossebbe gyorsabb egy mechanikus kapcsolás, egy membránossal szemben ami igazából szinte olyan mint egy digitális érintőképernyő. Vagy van jel vagy nincs, nincs köztes opció.

A mechanikus megoldás meg pont olyan mint egy átlagos villanykapcsoló, csak kisebb holtidővel, de a holtidő ott is ugyanúgy megvan.

http://www.tomshardware.com/reviews/mechanical-keyboard-razer-logitech-gigabyte,3505-2.html

Amikor a gombóc a bal oldali száron hozzáér a másik szárhoz akkor történik meg a kapcsolás, és egészen addig lenyomva marad a gomb amíg meg nem szakad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Resike
2016.02.08. 11:26
De találtam egy jó cikket a kapcsolások összehasonításáról:

http://www.ergopedia.ca/ergonomic_concepts/Mechanical_Keyswitches_Membrane_Keyswitches_and_Scissor_Switch_Membrane_Keyswitches_Ergonomic_Considerations.html
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. BReal pdx06
2016.02.08. 13:16
Én ugyan csak egy esetleges leendő mechanikus billentyűzet vásárló vagyok, de tudtommal a mecha billentyűzetek nagyobb része alumíniumból készül. A g910 mondjuk biztos kivétel, az full műanyag.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Dante73
2016.02.08. 15:19
Biztos frankó. 1 bajom van vele. Túlárazott. Mert ha azt veszem, hogy egy fanatec kormány, és egy G-27 közt mekkora a különbség, akkor rá lehet jönni, hogy egy olcsó bill,és eközött azért távolról sem akkora. 20-max 25 ezerért megvenném, én is. Na de HATVANÉRT?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. R.Soma BReal
2016.02.08. 15:31
Mármint melyik része? Mert a többségük háza műanyag, kivétel pl. a Corsair K70 és K95, meg még 1-2 példa. De a Cooler Master high-end billentyűzetei, a Daskeyboard példányai és a Razer élvonal is műanyag. Nyilván lehet az is jó, fő a gusztusos textúra és jó tapintás, de azért egy szálcsiszolt fém talapzat mindig esztétikusabb és jobb minőségérzetű. A mechanikus billentyűzetek titka magában a mechanikában rejlik, az más kérdés, hogy ennyi pénzért az ember szép formát, jó anyagokat és hasznos kiegészítő fícsöröket vár - teljes joggal. A mechanikus billentyűzetek között a feltörekvő ("gamer" kultusz miatt egyre több túlárazott terméket látunk, mint pl. a hír alatt szereplő jövevény is. Ebben az árkategóriában különösen fontos, hogy jól körülnézzen az ember, ha elkölt az ember egy videokártyányi pénzt billentyűzetre, akkor az legyen minden téren über. Kevés ilyen van, de azért találni. Azt például érthetetlennek tartom, hogy alig látni olyat, hogy jár hozzá pl. csuklótámasz. Alapvető extra kellene, hogy legyen ennyi pénzért.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. R.Soma R.Som...
2016.02.08. 16:13
(javítom magam, a Daskeyboard alu)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. potocki
2016.02.08. 16:16
Természetesen nem létszükséglet a mechanikus billentyűzet, nincs is mindenkinek szüksége rá, egyes modellek nyilvánvalóan túlárazottak (például a cikkben szereplő is), de ettől még tényszerűen nem igaz, hogy csak hype az egész és sznobok játékszere. Bizonyos szakmák művelinek kifejezetten hasznos munkaeszköz.

A mechanikus billentyűzetek terjedését nemcsak az áruk akadályozza, de az is, hogy nem elég kipróbálni őket: hozzászokást igényelnek. Nekem is furcsa volt elsőre, mert a korábbi billentyűzeteimhez képest nagyon könnyen járnak rajta a billentyűk, és eltart egy ideig, míg rögzül az embernél az érzékelési pont és a leütéshez szükséges erőkifejtés. Finomabb, érzékenyebb az egész. Egyénfüggő, kinél meddig tart a hozzászokási folyamat, de pont emiatt hiába próbálja ki valaki, aki nem szokott hozzá, püfölni fogja és értetlenkedik. Helyes használat mellett csökken a kéz és az ujjak terhelése és a zajszint.

@Resike: Jó az Ergopedia cikk.

@Solero77: Egy mechanikust semmivel sem nehezebb tisztítani mint egy szimpla membránost, csak ezeket azért mégse szokás zuhanyrózsa vagy csap alá lógatni, majd megvárni míg kiszárad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2016.02.12. 09:23
A membrán miatt... mert nem a membrán kapcsol, hanem az alatta levő áramkör, a membrán pedig az általad linkelt oldalon (tényleg jó összefoglaló ) is úgy van feltüntetve, hogy nehezebben érezhetően kapcsol, hiszen egy gumi réteg, ami deformálódik, összenyomódik kicsit...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Novver
2016.02.25. 06:30
Egy kérdés merült fel bennem böngészve a netet: Ez illetve a G910 lesz magyar kiosztással?
Lehet nektek egyértelmű kérdés, nekem mivel még nem volt ilyen billentyűzetem, nem az.
Neten böngészve alig találtam korábbi Logitech gamer billentyűzeteket magyar kiosztással. Ez adott aggodalomra okot. Választ előre is köszi!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Novver
2016.03.02. 01:47
Tárgytalan, már megrendeltem az UK kiosztásút, láttam hogy esélytelen hogy legyen belőle magyar
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!