iPon Hírek

Megérkezett a PlayStation 4 legújabb rendszerfrissítése

Dátum | 2015. 03. 26.
Szerző | InGen
Csoport | JÁTÉK

A ma megjelent 2.50-es verziószámú frissítés számos fontos újdonságot hoz magával, melyeket érdemes áttekinteni. Nyilván a legfontosabb a már a PS4 eredeti bejelentésekor megígért, de azóta húzódó Suspend/Resume bevezetése, aminek segítségével már anélkül küldhetjük el Rest módba a konzolt, hogy be kellene zárnunk a játékot. Ez pedig azt jelenti, hogy később egy gombnyomással visszatérhetünk egyenesen a játékba, ahogy azt például a kézikonzoloknál is megszoktuk. Szintén érdekes újdonság, hogy a konzol merevlemezének tartalmát kimenthetjük egy USB-s meghajtóra - akár külső HDD-re is -, és onnan állíthatjuk vissza probléma esetén. Ez magában foglal mindent, ami az adott felhasználóhoz kapcsolódik, így a screenshotok, a felvételek, a beállítások, a mentések, a patch-ek és maguk a játékok is lementhetők. Jelentősen javultak a barátokkal és partikkal kapcsolatos rendszerek is. Egyrészt most már megkereshetjük facebookos barátinkat a PSN-en, másrészt pedig egyszerűbben és gyorsabban küldhetünk friend requesteket. A partik létrehozásakor is kevesebb lépésre van szükségünk. A trófeák környékét sem hagyta változatlan a Sony. Egyrészt mostantól minden trófea megszerzésekor automatikusan készül egy screenshot, másrészt pedig sokkal részletesebb beállítások alapján szortírozhatjuk a trófeáinkat, és oszthatjuk meg azokat Facebookon és Twitteren. Továbbá törölhetjük a 0%-os játékokat a trófeák listájából. A Sony leginkább a valamilyen fogyatékossággal élőknek szánja az olyan újdonságokat, mint hogy rendszerszinten teljesen átprogramozhatjuk a DualShock 4 gombkiosztását. De nem ez az egyetlen: felnagyíthatjuk az operációs rendszer felületén található képeket, növelhetjük a betűméreteket, beállíthatunk inverz színeket, kontrasztosabb interfészt, és még a Text-to-Speech bevezetésére is futotta, mely szintén működik a rendszer minden felületén. Valószínűleg sokan fognak örülni neki neki, hogy a SharePlay és a RemotePlay levetkőzte a korábbi 30fps-es limitjét, és mostantól akár 60fps-sel is működik - nyilván az olyan játékok esetében, amik 60fps-sel futnak. A Sony azonban figyelmeztet, hogy ehhez azért már kelleni fog a rendes átviteli sebesség. A 2.50-es frissítés ezen kívül is hozott magával néhány kisebb újdonságot, aki semmiről nem akar lemaradni, böngéssze át a PlayStation hivatalos blogbejegyzését.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

21. Tommy7
2015.03.26. 11:41

A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

De viccet félretéve, én is PS-es vagyok, még mindig műxik az új kis fehér PS1-em.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. mikej95
2015.03.26. 11:53
Újabb alapvető funkciót adtak ki lassan 2 éves késéssel, gondolom boxon se jobb a helyzet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. 5hR3kY
2015.03.26. 12:19
Ültek a babérjain mind a Microsoftnál, és mind a Sonynál sokáig. Mivel PC-n már ott volt a 4K, ezért gyorsan kellett valamit cselekedni mivel a PS3/Xbox360-nál még a 720p sem volt minden játéknál, így rekord gyorsasággal összetákoltak egy-egy konzolt és kiadták, nehogy a játékosok visszatérjenek a PC-re. Ennek a gyümölcse az elhúzódó oprendszer fejlesztés, és a sok 1080p felbontást el sem érő játékok. Mire majd befejezik a rendszereket olyanra mint amilyenre beharangozták, illetve meglesznek a játékok is 1080p-sek, addigra már adhatják ki a következő generációs gépeket, mert nem bírják majd el az új játékokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. csabi02
2015.03.26. 18:06
Azt hittem má,hogy mától bírják a 4k-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. VikMorroHu... csabi...
2015.03.26. 19:13
Szerintem már az indulásnál megmondták, hogy nem lesz 4K játék ezen a konzol generáción. Filmek talán.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. Marton90
2015.03.26. 19:14
Igen picit ültek a baberjaikon nem mondom, de ez a gyorsan kidobunk egy konzolt nehogy mindenki pcn játszon az nonszensz szerintem mindenki szépen eldontheti hogy PC vagy az új generációs konzolra teszi a voksát illetve veszi meg, én szerintem még mindig jobb venni egy konzolt mint egy PC-t ha játszani akar az ember és nem hard-core játékra gondolok, elég durva a kettő közötti árrés ha megnézni az ember... A 4k ról meg ne beszéljünk mert azért nézzünk körbe először hány magyar háztartásban lehet találni 4k-s monitort illetve tv-t
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. bruce_prin...
2015.03.26. 21:05
Nemsemmi modon lehet osszerakva ez az ocskavas ha minden heten rendszer frissites van hozza, raadasul ekkora.
Meg az antivirusokat se frissitik ilyen surun kis tulzassal.
Gagyi hulladek ez (is).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. Snowman
2015.03.26. 21:33
Megjelent 2.50-es verziószámú frissítés. Végre ezt törték fel a PS3-on is

Mindennek lehet jó oldala
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. bruce_prin... Marto...
2015.03.27. 07:01
"PC vagy az új generációs konzolra teszi a voksát illetve veszi meg, én szerintem még mindig jobb venni egy konzolt mint egy PC-t ha játszani akar az ember és nem hard-core játékra gondolok, elég durva a kettő közötti árrés ha megnézni az ember."

Ez nem igaz.
Ha valaki casual jatekos az nem vas zabalo jatekokkal jatszik .
Akkor max 80-bol mar eleg jo kis vasat osszerakhat jatekra.
Tv-re is kotheti.
kontrollerbol nagy valasztek van.
Egy radios eger (logitech) van mar 3 rugoert .
Nem kell jatekhoz 30 ezres valtamaszos, hangtompitos, tavcsoves, sulyozhato.
Ez egy baromsag.
160 bol mar igen jo gepet lehet osszehajitani plane ha nem kell haz tap monitor.
A konzol huylebarat.
Ennyi.
Regen meg volt az az elonye ,hogy nem kellet telepiteni.
Most "heti" update is van es neha olyan ugyesek szatcsapatjak vele.
Az az igazsag ha az amcsik nem lennek ilyen ostobak es latnak mi van, akkora zako lenne mindket konzol mint az allat (uyge ok csinaljak az eladasait 70%-ban), mert gagyi hulladek mindketto gagyi hulladek jatekokkal nagyreszt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. kihaennem bruce...
2015.03.27. 09:57
Nincs heti update, semmi nincs szétcseszve. Milyen PChez nem kell ház meg táp meg monitor? JA CODAW hulladék, Hardline is fos, Ryse is amatőr, Farcry 4 is borzalmas.... a Konzol egy célhardware sokkal jobban lehet rá fejleszteni mint a PCk végtelen kombinációra, mivel minden adott és nem kell havonta uj videókártya meg több ram egy játékhoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. BReal kihae...
2015.03.27. 12:50
Ha van egy megfelelő tápod, monitorod, házat, és csak a gép belseje szorul fejlesztésre, az előbbieket minek cserélnéd le? Szóval teljesen jogos, amit írt. Ha te új konzolt veszel, nem teheted meg, hogy csak a belsejét veszed meg, és ülteted bele az előző házába.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. Marton90 bruce...
2015.03.27. 14:09
1 nincs heti update 2 egyszer se fagyott még be a ps4em pedig már megvan jó ideje 3 nemrég dobtam össze egy új gépet egyik barátomnak amire ráköltött 1200 fontot és ugyan olyan minosegbe viszi a játékokat mint a konzolom ha te 80 ezer forintból osszedobsz egy gépet jövőre megint ruhazhatsz be egy újra ami a konzolnal nem szükséges plusz multikba nincsenek hackerek konzolon de amit írtam mindenki azt vesz amihez kedve van peace
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.27. 14:14
1200 font, és olyan minőségben viszi, mint a konzol? Az majdnem 500e Ft. Lehet túlzásokba esni, de azért hazudni ne hazudjunk már. Vagy csak szarul lett összeválogatva. Mindenesetre egy 200e Ft körüli gépen már olyan minőségűre lehet állítani a grafikát, mint konzolon. Ha nem jobbra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. mikej95 BReal
2015.03.27. 14:43
Mellesleg a 300 ropi feletti konfigok rohadt gyorsan veszítenek az értékükből, ellenben egy 200-250 ezres konfig időtálló és ha évenként frissíti az ember, akkor a használt cuccokból befolyó pénz fedezi a frissítés jó 70-80%-át.

Ja meg ugye a cheatek, nem az van, hogy nincsenek cheatek konzolon, hanem már mikrotranzakciókhoz kötik, ellenben PC-n elmosolyodsz az ASSassins Creed Unitiy aljas tolvaj megoldásain és előveszed a CheatEngine-t és röhögsz a markodba, hogy ezért valaki fizetett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Marton90
2015.03.27. 14:55
Igen 1200 font nem hazudok csak azt mondom h nincs szembeötlő változás a PC és az új gen konzolok között, biztos lesz nem mondom h nem... De tök mindegy mivel aki PC mellet van a konzolt fogja szidni ahogy látjuk itt is és Vica versa én csak azt akartam leirni hogy sztem a penztarcanak jobb egy next gen konzol és időàllobb
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. bruce_prin... kihae...
2015.03.27. 15:03
Mondjuk olyankor amikor van és csak egy régebbi konfigot kell kihányni a házból.
Mivel pc szinte minden háztartásban van nagyjából.
Érdekes hol tart már a tudomány mi?

Havonta videó kártya?
Te mikor láttál utoljára pc-t?
Egy alapfokú számítógép felismerő tanfolyamot ajanlanék (okj)
Van heti update ha jól emléxem a múlthéten (vagy előtte najó 2 hét b@meg)
volt a legutóbbi.
Ennek a mérete meg majd egy win 7 32 bit baszod.

Márton90:
Téged nagyon át akartak valahol cseszni.
Egy 180-220 ezres konfig simán tapossa a mai konzolokat.
Ha használt cuccokat (pl procit, ram nyugodtan lehet venni) akkor még olcsóbban.
Meg ilyen e-pénisz frusztrált hülye gyerekektől videó kártyát ,akik 2 hónap használat után túl adna rajta, mert nem az a legjobb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. bruce_prin... Marto...
2015.03.27. 15:18
Senki nem mondta hogy 80-ból olyan gépet lehet összerakni.
Én a casual játékosok nagy részére céloztam.
Nekik simán elég (hidden obj, kaland logikai stb játékokhoz).
Ők teszik ki a játékosok 70%-át.
Azt meg kizártnak tartom, hogy a haverod 1200 fontos gépe csak annyit tud mint a konzolod.
Kizárt.
Vagy szar helyen vásároltál, vagy átcsesztek.
Egy ilyen gép vagy 6 évig jó kéne legyen max 3 év múlva kártyacsere (a régit el lehet adni).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Marton90
2015.03.27. 15:28
Gyerekek nem értem miért kell rögtön össze vissza írni, többet tud egy szóval nm mondtam h nem csak azt mondtam hogy ha megnezzük 2 ugyanazon gamet pl da inquisition nem látok olyan nagy grafikai különbséget hogy most vegyek egy új Pct konzol helyett. Ez az én véleményem pont
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2015.03.27. 18:25
Azért a textúrák élességén, stb, észre lehet venni a PC előnyét. Nyilván nem óriási mértékű a fejlődés, mert azért manapság amilyen grafikával kijön egy-egy játék, az nem semmi, és egyszerűen nehéz előrelépni. Illetve a hangsúly azon lett volna, hogy ugyanolyan szintű grafikához nem kell 1200 fontért gépet építeni. Elég ott 200e Ft-ért is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DuckHUN BReal
2015.03.27. 19:36
m
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. DuckHUN Marto...
2015.03.27. 19:38
De egy konzol jobban megéri mert olcsobb!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!